Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latviešu esportista yekindar komanda Ķelnē izcīna 5. vietu un 40 tūkstošus

Latviešu esportista yekindar komanda Ķelnē izcīna 5. vietu un 40 tūkstošus
Mareks YEKINDAR Gaļinskis. Foto: pro100

Pirmajā datorspēles CS:GO klātienes turnīrā gandrīz pusotra gada laikā ceturtdaļfinālā izstājusies Mareka Gaļinska jeb yekindar pārstāvētā komanda "Virtus.pro", kas "IEM Cologne" sacensībās finišēja dalītā 5./6. vietā.

Izslēgšanas spēles jeb labāko sešinieku sasniedza abu latviešu komandas, un pirmā savu ceturtdaļfinālu aizvadīja "Virtus.pro", kas ļoti sīvā cīņā tomēr atzina "Astralis" pārākumu. Pirmajā kartē Overpass, ko izvēlējās "Virtus.pro", yekindar pārstāvētā vienība izglābās no 10:15, tomēr piekāpās papildpunktu izspēlē – 16:19.

Papildpunkti bija vajadzīgi arī otrajā kartē Dust2, kurā "Virtus.pro" atspēlējās gan no 12:14 un 14:15 un vēl divus mačpunktus atguva arī pie 16:18, beigās uzvarot ar 22:20. Šajā kartē labākais bija yekindar, kurš spēlēja ļoti nozīmīgu lomu izšķirošā punkta izspēlē un kura reitings bija 1,28, bet dzīvību bilance - 40:27. Izšķirošajā kartē Inferno gan saimniekoja "Astralis", kas no 7:6 panāca 15:6 un uzvarēja ar 16:8. Šajā kartē yekindar bija sliktākie rādītāji – reitings 0,50 un bilance 5-19. Spēlē kopumā yekindar trešie rādītāji komandā – reitings 1,00 un bilance 70:73.

Izstājoties ceturtdaļfinālā, "Virtus.pro" turnīrā finišēja dalītā 5./6. vietā, kas no miljonu ASV dolāru lielā balvu fonda dos 40 tūkstošus. Otrā ceturtdaļfinālā Helvija Saukanta jeb broky pārstāvētā "FaZe Clan" cīnās pret "Gambit". Pirmajā kartē Ancient, ko izvēlējās "Faze Clan", latvieša pārstāvētā vienība bija pārāka ar 16:13. Dueļa uzvarētāju pusfinālā gaida "Natus Vincere".

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/matches/234992...


Slēpts komentārs: ARNIS K.
, 2021-07-17 09:36, pirms 3 gadiem
ARNIS K. rakstīja: Labdien Suveizdas kungs ! Nesmērējiet lūdzu sporta portālu ar šo informāciju,nemudiniet jauniešus nodarboties ar šo,rakstiet labāk par orientēšanās sacensībām,lai bērni iet svaigā gaisā.
Lien atpakaļ alā. Vainot datoru un spēles bērnu mazkustībā ir vislabākais attaisnojums vecākiem. Noliegt visu jauno, nepieņemt neko var tikai pilnīgs dunduks. Vecāku atbildība ir tā, lai bērns izaugtu vesels, likt viņam sportot. Bet, nevar aizliegt cilvēkam darīt to, kas viņam patīk. Tādi kā Jūs, padara Latviju par muļķu zemi.
, 2021-07-17 12:31, pirms 3 gadiem
One man show…
nav nekādas vajadzības uz vińu tur borzīt… kāds dunduks? kāda mułkju zeme ?!
Neviens jau jauno nonoliedz, tikai saka,ka šitai kuińai nav nekāda sakara ar sportu… nu patiešām - ne mazākā sakara!
, 2021-07-17 21:11, pirms 3 gadiem
Oskaritto69 rakstīja: One man show…
nav nekādas vajadzības uz vińu tur borzīt… kāds dunduks? kāda mułkju zeme ?!
Neviens jau jauno nonoliedz, tikai saka,ka šitai kuińai nav nekāda sakara ar sportu… nu patiešām - ne mazākā sakara!
Shahs vai dambrete ir? Taas shajaa portaalaa ir zem sadaljas "Praata speeles".

Shkjiet, Yekindar pareizi pateica - tak jebkursh no pasaules top 20 Counterstrike komandas zina, kaa pretinieku noshaut, to visi maak. Atshkjiriiba skillaa ir strateegjijaa, kaa "atkost" pretinieku un kaa speeleet.

Nu nav tik lielas taas atshkjiriibas no shaha/dambretes. Protams, galda speelju cieniitaaji taa neizraada emocijas un tur ir 1 pret 1, bet tas arii viss.
, 2021-07-17 22:37, pirms 3 gadiem
nevaru nepiekrist - savulaik łoti labprāt kapāju cs1.6, patika un sanāca - superīgs laika kavēklis!bija atī laiks, kad dambreti spēlēju - interesanti - stratēgija,kombinācijas n’shit…šahs gan besīja…
bet nē, ne cs, ne šahs,ne dambrete, tāpat kā zole,pokers,candy crush un richu rachu nav sports!!!
arī motorsports, manuprāt nav īsts sports! Okay - moči ar blakusvāgiem vai enduro - čałiem reāla fizuha vajadzīga, bet nu , F1 par piemēru…
kāds tur nah vairs sports…?

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.