Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Oficiāli pabeigta Daugavas stadiona rekonstrukcijas pirmā kārta

Oficiāli pabeigta Daugavas stadiona rekonstrukcijas pirmā kārta
Publicitātes foto

Otrdien, 15. maija pēcpusdienā tika parakstīts gala pieņemšanas-nodošanas akts par Daugavas stadiona Rietumu tribīnes pārbūves un jauno tribīņu būvniecības noslēgumu.

Pateicoties stingram būvdarbu izpildes grafikam un labai darbu organizācijai, būvniecības darbi ir pabeigti tikai 13 mēnešu laikā. Pirmā Daugavas stadiona attīstības posma ietvaros pilnībā atjaunota Rietumu tribīne, tajā skaitā iekštelpas 5000 m2 platībā, kas atbilst starptautiskajām futbola un vieglatlētikas prasībām. Pirmā posma ietvaros no jauna uzbūvētas Dienvidu un Ziemeļu tribīnes, kas ļāva palielināt skatītāju sēdvietu skaitu līdz 10 461 vietām. LNK INDUSTRIES Partnership rekonstrukcijas darbus uzsāka 2017.gada aprīlī par kopējo līguma summu 10 697 085.25 EUR.

Tuvākajā laikā tiks noslēgts līgums par pārējo sporta infrastruktūras objektu projektēšanu, kam sekos būvniecības process. Plānots, ka pirmais atjaunojamais objekts nākamajā būvniecības kārtā 2019.gadā būs centrālais dabīgā zālāja futbola laukums un vieglatlētikas skrejceliņi, tajā skaitā visi vieglatlētikas sektori. Pēc šī posma pabeigšanas Daugavas stadions būs izpildījis visas prasības, lai tiktu sertificēts atbilstoši UEFA 4.kategorijai un IAAF II kategorijai.

Līdz 2022. gadam Daugavas stadionam būs jauna ledus halle, vieglatlētikas manēža un multifunkcionālā halle. Teritorijas labiekārtošanas laikā tiks izveidota aktīvā atpūtas zona ar āra trenažieriem, vingrošanas laukumu un bērnu rotaļu laukumu, būs arī Park&Ride stāvparks.

Latvijas simtgadei veltīto projektu “Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkārtnē” īsteno Daugavas stadions sadarbībā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu. Projekts tiek īstenots no pieejamajiem ERAF līdzekļiem 37 550 530 EUR apmērā, ko papildina valsts budžeta līdzfinansējums 5 559 179 EUR, pašvaldības līdzfinansējums 1 500 000 EUR, papildu valsts budžeta finansējums 1 080 605 EUR un privātais līdzfinansējums 1 729 004 EUR apmērā.

Informāciju sagatavoja:
Laura Matusēviča, projekta koordinatore


, 2018-05-16 14:24, pirms 6 gadiem
Vienu brīdi jau kā futbolam derīgs objekts bija gandrīz norakstīts. Prieks, kā šovasar tomēr futbols būs atpakaļ Daugavā!
, 2018-05-16 14:57, pirms 6 gadiem
Kas ar velotreku? Būs vai nebūs?
, 2018-05-16 15:46, pirms 6 gadiem
Braucu garaam nesen. Vismaz tagad peec normaala stadiona izskataas!
, 2018-05-16 16:20, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kas ar velotreku? Būs vai nebūs?
Pie Daugavas stadiona nebūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.