Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Eiropas U17 badmintona reitinga turnīrā Liepājā būs 80 dalībnieki no 10 valstīm

Vakar vakarā noslēdzās pieteikšanās uz Eiropas U17 badmintona reitinga turnīru “Victor Latvia U17”, kas no 14. līdz 16.aprīlim notiks Liepājas Olimpiskā centra manēžā un ko organizē “Bērnu interešu klubs Liepāja”. Uz turnīru ir pieteikti 80 spēlētāji no 10 valstīm.

Visvairāk spēlētājus ir pieteikusi Lietuva, kura ieradīsies ar 24 spēlētājiem, Latviju pārstāvēs 18, Igaunija ir pieteikusi 14, Ukraina - 11, Poliju pārstāvēs pieci, no Vācijas, Nīderlandes un Izraēlas ieradīsies divi dalībnieki, bet pa vienam badmintonistam būs no Čehijas un Maltas.

“Lietuvas plašā pārstāvniecība Latvijā notiekošajā Eiropas U17 badmintona reitinga turnīrā ir izskaidrojama ne tikai ar ciešajām kaimiņattiecībām, bet arī tāpēc, ka lietuvieši ir ļoti fokusējušies uz U17 reitinga turnīriem, jo šogad Lietuvas galvaspilsētā Viļņā no 4. līdz 12.augustam notiks Eiropas U17 čempionāts,” stāsta “Victor Latvia U17” direktors Aigars Brečs.

Citus gadus Latvijas turnīros ir piedalījušies daudz spēlētāju no Krievijas un Baltkrievijas, bet kopš 2022. gada februāra Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem ir liegta dalība Eiropas U17, kā arī Pasaules reitinga turnīros.

“Spēlētāju skaits, kas piedalīsies turnīrā Liepājā, noteikti būs vēl lielāks, jo vienlaicīgi ar Eiropas U17 badmintona reitinga turnīru, notiks arī starptautisks jauniešu turnīrs U13, U15, U21 vecuma grupām, kā arī komandu sacensības, taču šo papildus turnīru rezultāti netiks iekļauti Eiropas vai Pasaules reitingā. Pietiekšanās uz šiem U13, U15, U21 un komandu turnīriem ir līdz 11.aprīlim, turklāt pieteikties var gan spēlētāji, vecāki, treneri un klubi. Savukārt uz Eiropas U17 reitinga badmintona turnīru pieteikties varēja tikai nacionālās federācijas tiešsaistes platformā,” skaidro Aigars Brečs.

Liepājā Eiropas badmintona U17 reitinga turnīrs notiks jau otro gadu pēc kārtas. Pērn augustā Liepājā notika “Yonex Latvia U17”, savukārt šogad ir mainījies turnīra ģenerālsponsors, tāpēc turnīrs sauksies “Victor Latvia U17”. “Victor” ir sporta inventāra zīmols, kas labi zināms ne tikai badmintonā, bet arī skvošā un florbolā. “Victor” nodrošinās visas turnīra spēles ar “Victor Championship 1” badmintona spalvu bumbiņām. Turnīru finansiāli atbalstīs arī Liepājas valstspillsētas pašvaldība.

2022.gads starptautiskajā badmintona apritē bija nozīmīgs ar to, ka Latvijā pirmo reizi notika trīs starptautiskie turnīri, tai skaitā Eiropas badmintona U17 reitinga turnīrs “Yonex Latvia U17 (Liepājā, no 11. līdz 13. augustam), Pasaules reitinga badmintona turnīrs “Yonex Latvia International” (Jelgavā no 1. līdz 4. septembrim) un Pasaules reitinga junioru turnīrs “Yonex Latvia Junior” (Siguldā, no 11. līdz 13. novembrim). Tādējādi no Pasaules badmintona kalendāra sadaļām Latvija ir pārstāvētā visās, izņemot parabadmintonu.

Informāciju sagatavoja
Kristians Rozenvalds,
sacensību galvenais tiesnesis
turnīra organizatori


Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.