Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

ASV Olimpiskā komiteja samaksās 380 miljonus dolāru Nasāra upuriem

ASV Olimpiskā komiteja samaksās 380 miljonus dolāru Nasāra upuriem
ASV vingrotājas - Nasāra upures: Kaila Ross (pirmā no kreisās) un Eli Raismana (trešā no kreisās). Foto: imago/Scanpix

Savienoto Valstu Olimpiskā un paralimpiskā komiteja (USOC) kopā ar ASV vingrošanas federāciju vienojusies sāpju naudā samaksāt 380 miljonus dolāru bijušā olimpiskās komandas ārsta Lerija Nasāra (Larry Nassar) upuriem.

Juridiskā cīņa sākās pirms vairāk nekā pieciem gadiem, kad bijusī olimpiete Džeimija Dančere iesniedza pirmo prasību pret seksuālo varmāku. Turpinājumā prasību skaits pārsniedza piecus simtus.

“Michigan State” universitāte 2018. gada maijā piekrita Nasāra upuriem izmaksāt sāpju naudu 500 miljonu dolāru apmērā. Pieskaitot jaunāko lēmumu, sāpju naudā jāizmaksā 880 miljoni dolāru – tā ir vēsturē lielākā summa, kas jāsamaksā par viena varmākas neķītrajiem uzbrukumiem, apgalvo jurists Džons Menlijs.

“Pašreizējais atrisinājums ir rezultāts simtiem upuru drosmei. Viņas izvēlējās neklusēt, par spīti juridiskajiem šķēršļiem, šaubīgajām izredzēm un labākajiem juridiskajiem talantiem, ko var nopirkt par naudu. Viņu stāsta spēks uzvarēja,” teica Menlijs.

Nasārs vairāk nekā 20 gadus strādāja kā “USA Gymnastics” brīvprātīgais, tostarp no 1996. gada veica valstsvienības medicīnas koordinatora pienākumus. Viņš 2017. gadā atzina savu vainu bērnu pornogrāfijas ierakstu saglabāšanā, bet 2018. gadā atzina, ka neķītri aizskāris savus klientus. Nasārs saņēmis cietumsodu uz vairāk nekā 100 gadiem.

Ārsta darbību izmeklēšanai tika veiktas daudzas izmeklēšanas. Tajās tika noskaidrots, ka “USA Gymnastics”, USOC un “Michigan State” amatpersonas nespēja apturēt Nasāra varmācīgās tieksmes, par spīti sūdzībām un brīdinājuma zīmēm.

"USA Gymnastics" un USOC apdrošinātāji samaksās lauvas tiesu no 380 miljoniem dolāru. USOC piekritusi samaksāt 34 miljonus no organizācijas līdzekļiem, kā arī piešķirt bankrotējušajai vingrošanas federācijai aizdevumu apmēram sešu miljonu dolāru apmērā.

Menlijs pārstāv vairāk nekā 180 Nasāra upuru. “Karjeras laikā esmu izskatījis tūkstošiem lietu. Ar šo lepojos visvairāk.”

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/olympics/story...
https://www.nytimes.com/2021/12/13/...


, 2021-12-14 07:09, pirms 2 gadiem
Gandrīz miljardu izdala upuriem
Žēl ka man nepieskārās
, 2021-12-14 08:50, pirms 2 gadiem
Rosa ir pirmā no labās, Reismana ir otrā no labās, un trešā ir McKayla Marooney.
, 2021-12-14 09:42, pirms 2 gadiem
Celmiņa fanāts rakstīja: Gandrīz miljardu izdala upuriem
Žēl ka man nepieskārās
njā, par regulāru pieskaršanos sev tev neviens nemaksās...
, 2021-12-14 10:35, pirms 2 gadiem
Psc vispār kāda nauda tajās universitātēs apgrozas ja tā vienkārši 500 miljonus noliek sāpju naudā

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.