Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Manfelda piemiņas sacensībās šaušanā uzvara arī olimpietei Rašmanei

Manfelda piemiņas sacensībās šaušanā uzvara arī olimpietei Rašmanei
Foto: Latvijas šaušanas federācija.

Ik gadu oktobrī tiek aizvadītas Arvīda Manfelda piemiņas sacensības šaušanā, kas šogad Aizputē norisinājās nu jau trīspadsmito reizi. Trijos vingrinājumos sievietēm un vīriešiem piecas uzvaras izcīnīja mūsējie, bet pie vienas pirmās vietas tika Lietuva.

# Šogad uz Arvīda Manfelda piemiņas sacensības šaušanā bija pulcējušies gan Latvijas sportisti no Aizputes, Dobeles, Rīgas, Tukuma, Ventspils, gan viesi no Igaunijas - Tartu, Hāpsalu, Ulenurme, kā arī Lietuvas – Šauļiem un Biržiem.

# Šāvēji sacentās trīs vingrinājumos - šaušanā ar pneimatisko pistoli, šaušanā ar mazkalibra šauteni un šaušanā ar pneimatisko šauteni.

# Šaušanā ar pneimatisko pistoli sieviešu konkurencē tika šauti 40 šāvieni un finālā spēcīgāka bija mūsu olimpiete Agate Rašmane no Dobeles. Savukārt vīriešu konkurencē tika šauti 60 šāvieni un A.Manfelda kausu izcīnīja tukumnieks Emīls Vasermanis.

# Vingrinājumā šaušanā ar mazkalibra šauteni no trīs stāvokļiem (3x20 šāvieni, 50m) A.Manfelda kausu vīriešu konkurencē ieguva Raivis Balodis no Aizputes. Sieviešu konkurencē labākā bija Sindija Čīma (Aizpute).

# Vingrinājumā šaušanā ar pneimatisko šauteni (60 šāvieni, 10 m) A.Manfelda kausu ieguva Lietuvas sportists Matas Medišauskas no Šauļu šaušanas sporta kluba. Sieviešu konkurencē šajā vingrinājumā labākā Beāte Šmuksta no Dobeles.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaušanas Federācija


Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.