Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LČ airēšanas izslēgšanas sprintā uzvar Eiropas U23 4.vietas ieguvēja Rumpe un Strazds

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pagājušajā nedēļas nogalē Jelgavā Latvijas čempionātā airēšanas izslēgšanas sprintā uzvars izcīnīja Laine Rumpe un Patriks Strazds.

Pagājušo sestdien Jelgavā tika aizvadītas airēšanas sacensības, kurās noskaidroja medaļniekus valsts čempionātā izslēgšanas sprintā. Kā jau ierasts, Latvijas čempionātā sprintā sākumā no atsevišķa starta uz laiku tika veikta 500m distance, bet pēc tam tika aizvadīti dueļi 250 m distancē ar izslēgšanas principu, līdz tika noskaidrots spēcīgākais konkrētās laivu klases sportists vai komanda.

Sacensības tika aizvadītas divās laivu klasēs – vieniniekos un pārairu divniekos, kopā sadalot četrus medaļu komplektus. Vieniniekos izslēgšanas kārtās, kas sākās ar astotdaļfinālu, iekļuva sešpadsmit labākie.

Sieviešu vieninieku laivu klasē uzvaru izcīnīja Eiropas U23 čempionāta 4.vietas ieguvēja Laine Rumpe (individuāli), kura finālā pārspēja Kristīni Bumbieri (Jelgavas BJSS), bet cīņā par bronzu Elza Gulbe (Jūrmalas sports) bija ātrāka par Eviju Freimani (MSĢ TSV SASS).

Vīriešu vieninieku laivu klasē finālā Patriks Strazds (Jelgavas BJSS) pārspēja Kristu Tomasu Krūmiņu (Jūrmalas sports), bet mazajā finālā par trešo vietu jelgavnieks Emīls Niks Donovs pārspēja jūrmalnieku Marko Kudelko.

Nepāru divnieku laivu klasē sievietēm uzvaru izcīnīja Jekaterina Simanoviča un Daniella Strode (abas Daugavpils), bet vīriešiem nepārspēti palika Vidis Baltais un Mārtiņš Briuks (abi RAK1872), kuri finālā sacentās ar daugavpiliešiem Auri AUuēliju Suseju un Raineru Silovu. Bronza arī daugavpiliešiem Renāram Januzim un Vadimam Semjonovam.

Izmantotie resursi:
Latvijas Airēšanas federācija