Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Bobslejists Spriņģis studijas apvienojis ar sportu: ''Sportistiem ir nepieciešama izglītība''

Bobslejists Spriņģis studijas apvienojis ar sportu: ''Sportistiem ir nepieciešama izglītība''
Oskars Ķibermanis un Dāvis Spriņģis. Foto: EPA/Scanpix

Bobsleja stūmējs Dāvis Spriņģis šogad absolvējis Latvijas Universitātes pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu ''Sporta treneris''. Sarunā ar augstskolu sportists atklāja izglītības nozīmību un ko vēlas darīt pēc karjeras beigām.

Bobsleja stūmējs Dāvis Spriņģis ir ne tikai profesionāls sportists, bet arī students. Šogad viņš absolvēja Latvijas Universitātes pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu ''Sporta treneris''. Sarunā ar pašu augstskolu Spriņģis atklāja, ka studēt sācis, jo apzinājies - kādu dienu sportista karjerai pienāks beigas. ''Vēlos arī pēc karjeras palikt sportā un, kad LU piedāvāja apgūt trenera programmu, nolēmu, ka nav ko atlikt.''

''Studijas bija interesantas, jo bija iespējams mācīties no jomas profesionāļiem. Īpaši novērtēju basketbola nodaļas pasniedzējus, kuri ikdienā strādā basketbola jomā,'' par iegūtajām zinībām stāsta stūmējs. Zīmīgi, ka trīs dienas pēc Pekinas olimpisko spēļu beigām Spriņģis mugurā vilka basketbola formu, lai spēlētu ''Tukuma'' komandas sastāvā pēc spēka otrās līgas mačā.

''Sportistiem ir nepieciešama izglītība, jo sportista darba mūžs ir īss, un ātrāk vai vēlāk būs jāstartē darba tirgū. Reti kurš sportists karjeras laikā var nodrošināt savu turpmāko dzīvi, tāpēc uzskatu, ka nepieciešams iegūt kvalitatīvu izglītību, kas ļautu atrast darbu ar labu atalgojumu,'' par izglītības nozīmību profesionāla sportista dzīvē teica Spriņģis, kurš turpināja, ka duālās karjeras veidošana ļauj iegūt labu izglītību un turpināt profesionālās gaitas izvēlētajā sporta veidā.

Izmantotie resursi:
https://www.lu.lv/sports/par-mums/z...


, 2022-07-13 12:33, pirms 2 gadiem
Atbalstāms lēmums. Aiz okeāna lielākā daļa sportistu pabeidz koledžas un universitātes, lai beidzot karjeru būtu ar iespēju tikt pie ienākumiem.
, 2022-07-13 13:53, pirms 2 gadiem
Patīkami, ka arvien vairāk nostiprinās izglītošanās paralēli elites sportam. Dažādās mācību formas to ļauj darīt, kā arī augstskolas ir pretimnākošākas. Protams, ne visās programmās tas ir reāli, bet iespējas ir. Svarīgi ir visu nelikt uz vienu kārti.
Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.