Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jauniešu pāris 15.vietā Eiropas čempionātā 10 dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas jauniešu pāris 15.vietā Eiropas čempionātā 10 dejās
A.Gutenko/D.Jerumāne. Foto no dejotāju privātā arhīva.

Polijā notikušajā Eiropas čempionātā 10 dejās (5 Standartdejas+5 Latīņamerikas dejas) jauniešiem (16-18 g.) 27 pāru konkurencē 15.vietā ierindojušies rīdzinieki Aleksejs Gutenko un Dana Jerumāne.

Lai piedalītos Eiropas čempionātā jauniešiem 10 deju programmā, uz Polijas pilsētu Glivici devās valsts čempionāta otrās vietas ieguvēji Aleksejs Gutenko un Dana Jerumāne (SDK “Mirada”). Arī vairākas citas valstis saskaņā ar nacionālo federāciju pieņemtajiem noteikumiem 10 deju programmā Eiropas čempionātā pārstāv otrie pāri, bet pasaules čempionātā startē valstu čempioni.

Nesen kopā dejojošie Gutenko un Jerumāne šāda līmeņa sacensībās debitēja, jo šogad valsts čempionātā iegūtā 2.vieta ir viņu pirmā reize trijniekā jauniešu vai Junioru II grupā, kurām ir pasaules čempionāti. Aleksejs ar Danu pārliecinoši tika ceturtdaļfinālā, kur dejoja 22 pāri, un aizsniedzās līdz 15.vietai. Tikai divi punkti viņus šķīra no 14.vietu ieguvušajiem slovākiem.

Čempionu titulu ieguva 2021.gada pasaules čempionāta finālisti no Ukrainas Oleksandrs Turčeņaks/Sofija Čerņikova. Trijās dejās – Tango Vīnes valsī un Lēnajā Fokstrotā – pirmo vietu ieguva un par vicečempioniem kļuva pirmo gadu jauniešu grupā dejojošie rumāņi, bet bronzas medaļas nopelnīja pagājušajā gadā 7.vietu ieguvušie azerbaidžāņi.