Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas čempionātā Latīņamerikas dejās godalgas iegūst pasaules klases pāri

Sestdien pārpildītajā un krāšņajā “Ziemeļblāzmas” kultūras pilī Rīgā norisinājās Latvijas čempionāts sporta dejās, ko sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju (LSDF) rīkoja Aigars Svars un Loreta Vainovska un kur tika noskaidroti čempioni vairākās vecuma grupās Latīņamerikas (LA) dejās, galvgalī vairakās grupās esot pasaules klases pāriem.

Janvāra beigās Latgales vēstniecībā “Gors” Rēzeknē noskaidroja labākos daudzcīņā jeb 10 dejās, februāra vidū Valmieras Olimpiskajā centrā dejotāji sacentās Standartdeju programmā, bet tagad martā bija kārta sadalīt medaļu komplektus LA dejās. Galvaspilsētā čempionāti sporta dejās nebija notikuši iepriekšējos četrus gadus, bet pēdējo reizi “Ziemeļblāzmā” valsts čempionāts norisinājās 2014. gadā, kad noskaidroja labākos 10 dejās. Šoreiz organizatori ar atbalstītājiem vakara daļā bija sarūpējuši dzīvo mūziku -"Mirage Jazz Orhestra" Laura Amantova vadībā, soliste Diāna Pīrāgs. Sacensības vadīja pieckārtējais Latvijas čempions pieaugušajiem un pasaules un Eiropas kausu finālists LA dejās Ojārs Bācis.

Pieaugušo grupā tāpat kā 2022. gadā sacensības sākās ar ceturtdaļfinālu, sacenšoties 15 deju pāriem. Trešo gadu pēc kārtas un ceturto reizi karjerā uzvaru svinēja pasaules čempionāta ceturtdaļfinālisti Vincencs Torremade un Megija Dana Morīte. Ar labu sniegumu pārsteidza un sudraba medaļu ieguva jaunizveidotais pāris Everts Gulbis un Paula Kukute. Evertam tā bija atgriešanās pēc septiņu gadu pārtraukuma, jo pēdējo reizi Latvijas čempionātā viņš startēja 2015. gadā, kad kopā ar Elīnu Kalvāni Salaspilī uzvarēja jauniešiem LA dejās. Savukārt Paula, kura kopā ar Maksimu Kravčenko kļuva par čempioniem pieaugušajiem 2018. un 2020. gadā, pēdējo reizi bija startējusi 2021. gadā. Tāpat kā pagājušajā gadā un 2020. gadā visās deju programmās medaļu nopelnīja valsts labākais 10 deju pāris Romāns Dobrecovs un Violeta Ļevčenko, kuriem bronzas godalgas Romāna Dzimšanas dienā.

Labāko rezultātu pēdējos četru gadu laikā sasniedza un 4. vietu ieguva Leonards Petkevičs, kurš otro gadu dejo kopā Anastasiju Onufrijevu. Veiksmīgi ar iekļūšanu finālā un piekto vietu čempionātā nostartēja Ņikita Toms un Milana Knirko, bet pēc divu gadu pārtraukuma finālā atgriezās Deniss Ivačenkovs šoreiz pārī ar Anastasiju Skidanu.

U21 grupā tāpat kā 10 deju programmā uzvarēja un otro titulu šogad nopelnīja pirmo gadu pieaugušo grupā startējošie Hardi Vahtra un Karīna Kārkliņa, kuru sīvākie konkurenti abās iepriekšējās programmās Germo Somers un Elizabete Kravčuka šoreiz samierinājās ar bronzu, jo pa vidu viņiem otro vietu ieguva Martinas Pranckus un Anastasija Ļečebrina.

Salīdzinot ar ST deju programmu, jauniešu grupā (16-18 g.) pamainījās finālisti, bet par uzvaru spraigi cīnījās atkal tie paši divi pāri. Līdzīgi kā 10 dejās ar minimālu pārsvaru uzvaru izcīnīja Ernests Dimants un Marija Paščenko, kuri līdz ar to šogad tika jau pie trešā titula, kas nebija jauniešu grupā piedzīvots kopš 2019. gada. Pirmo gadu jauniešos startējušie pagājušā gada junioru grupas līderi Ričards Krīviņš un Marija Golubeva savā kontā ieguva jau trešo sudraba medaļu.

Ļoti veiksmīga sastāšanās kopā ar pasaules junioru čempionātā startējušo igauņu puisi Arti Raulu Āviku un līdz ar to arī neticams lēciens uz augšu sanācis Kristiānai Kirilovai, kura pagājušā reizē Latvijas čempionātā ieņēma vien 29. vietu, bet tagad nopelnīja bronzas medaļu. Tāpat kā ST dejās 4. vietu ieņēma Armands Goldbergs/Anastasija Čerņigova, lai gan Pasodoblē un Džaivā viņiem trešās vietas. Divi ST deju čempionāta pusfinālisti – Juris Zeiza/Eva Grāvere un Haralds Baltalksnis/Estere Rūja – iekļuva finālā, līdzīgi cīnoties savā starpā un no dažiem tiesnešiem saņemot arī trešās vietas. Zeizam ar Grāveri - 5. vieta, bet Baltalksnis ar Rūju noslēdza fināla sešinieku.

Junioriem II (14-15 g.) gaidīto trešo uzvaru šogad izcīnīja iepriekšējo gadu juniori I un bērnu grupas līderi Jegors Prokins un Poļina Karimova. Tāpat kā 10 dejās arī LA dejās sudraba medaļu ieguva Kristiāns Kalvāns un Debora Čerepanova. Beidzot savu pirmo medaļu sagaidīja allaž finālā LA dejās dejojošie Ričards Bolšteins un Madara Klišāne, kuriem pagājušā gadā līdz bronzai pietrūka viens punkts, bet sudrabam – divi punkti. Junioriem I ne tikai pirmo uzvaru, bet arī pirmo medaļu kopīgo medaļu šogad izcīnīja Kristiāns Albiņš un Elizabete Podojņika, kuri palika tieši aiz fināla ST dejās. Ar otro vietu pilnu medaļu komplektu sarūpēja Aleksejs Ščerbakovs un Vladislava Grigorčuka, bet tāpat kā 8 dejās bronzu nopelnīja Daniils Isajevs un Aļona Ivanova.

Bērniem (līdz 11 gadiem) atkal izvērtās spraigs duelis par uzvaru starp abiem labākajiem pāriem, šoreiz virsroku ņemot rīdziniekiem Oskaram Vasiļjevam un Diānai Bolbātei, divus sudrabus nomainot ar zeltu. Iepriekšējo divu programmu uzvarētāji no Rēzeknes Markuss Kalniņš un Džesika Morderere ieņēma otro vietu, bet pirmo medaļu nopelnīja trešo vietu ieguvušie siguldieši Sendijs Slišāns un Elvita Circene.

Senioriem I pirmie divi pāri ieguva vienādu punktu skaitu, šādā ārkārtīgi līdzīgā cīņā Ingum Stauģim/Jeļenai Doņinai esot nedaudz veiksmīgākiem par Juri un Agnesi Maskalāniem. Trešā vieta tika Jurim un Oksanai Auziņiem. Senioru II grupā pārliecinoši uzvarēja Kalvis un Dina Deaki, bet tik pat stabilu otro vietu ieņēma Sergejs un Kristīne Latņikovi. Vecākajā Senioru III grupā trijnieks bija identisks 2021. gadam. Atkal nepārspēti palika Romualdas un Ilona Jokšas, bet ļoti līdzīgajā duelī par otro vietu Aleksandrs un Irina Ozerski bija nedaudz priekšā Guntim un Ivetai Ošiem.


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.