Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Tukumā notiks Latvijas komandu čempionāts šaušanā ­ar pneimatiskajiem ieročiem

Šajā nedēļas nogalē, 15. un 16.janvārī Tukuma šautuvē norisināsies Latvijas komandu čempionāts šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem. Latvijas labākie sportisti sacentīsies šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem komandu vērtējumā vīriešu, sieviešu, kā arī jaukto pāru (viens sieviete, viens vīrietis) konkurencē.

Sestdien Latvijas čempionāta medaļas sadalīs pistoļnieki, savukārt svētdien uz starta līnijas dosies šauteņnieki. Sacensības tiks organizētas saskaņā ar Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas apstiprinātajiem komandu sacensību jaunajiem noteikumiem. Tie paredz, ka komandas sastāvā startē 3 sportisti. Pamatsacensībās visi trīs sportisti izpildi trīs 10 šāvienu sērijas. Pēc pamatsacensību rezultātiem sešas labākās komandas turpina cīņu pusfinālā, kur jāizpilda 20 šāvieni. Pusfināla divu labāko rezultātu komandas sacenšas finālā par zelta medaļām, 3. un 4.rezultāta īpašnieki sacenšas par 3.vietu Latvijas čempionātā.

Jaukto pāru sacensībā atsevišķas kvalifikācijas sacensības nenotiks, bet rezultāti tiks ņemti no komandu sacensību kvalifikācijas. Jaukto pāru sacensību otrajā kārtā iekļūst 8 labākās jaukto pāru komandas, kuras tiek sadalītas divās pusfinālu grupās (1.,3.,5.,7.vietas viens pusfināls un 2.,4.,6.,8.vietas otrs pusfināls). Katra pusfināla uzvarētāja komanda cīnīsies finālā par zelta un sudraba medaļām, bet abu pusfinālu 2.vietas ieguvēji komandas saņems bronzas medaļas

Par Latvijas čempiona godu ložu šaušanā cīnīsies visi labākie Latvijas sportisti, t.sk. Tokijas olimpisko spēļu dalībniece Agate Rašmane, Eiropas spēļu sudraba medaļas ieguvējs Lauris Strautmanis, kā arī sportisti no Daugavpils, Dienvidkurzemes novada, Dobeles, Rīgas, Tukuma, Ventspils un Viļakas.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle


Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.