Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

"Dod pieci!" arī šogad iesaistās sportisti un ar sportu saistītas organizācijas

Sabiedrisko mediju labdarības maratona “Dod pieci!” ietvaros sākušās labdarības izsoles, kurās tiks piedāvātas unikālas lietas, kas pieder Latvijā un pasaulē zināmiem cilvēkiem, kā arī dažādi piedzīvojumi un notikumi, ko nekur citur nevar iegādāties. Labdarības izsolēs iegūtie līdzekļi tiks ziedoti šī gada “Dod pieci!” tēmai – ukraiņu bēgļu bērnu atbalstam Latvijā. Pagājušā gadā “Dod pieci!” labdarības izsolēs tika savākta līdz šim lielākā summa – teju 25 000 eiro.

Labdarības izsoļu rezultātā varēs iegūt iespēju vadīt podkāstu “Sporta studija. Aizkulises” kopā ar Dāvidu Ernštreitu , tāpat tiks izsolīta atpūta izklaides un futbola hallē Playoff Arena ar grupas Sudden Lights mini koncertu vai treniņš kopā ar pludmales volejbola karalienēm Anastasiju un Tīnu. Vēl lielisks ieguvums būs hokejista Kristapa Zīles parakstīts krekls + 2 biļetes uz Pasaules Čempionāta Hokejā 2023 atklāšanas dienu. Tāpat izsolēs var iegūt: volejbola dueta SAM/ŠME kolekcijas cepurīti un oriģinālos spēles kreklus ar parakstiem; rallijbraucēja Mārtiņa Seska ķiveri un fanu kreklu ar autogrāfu; Latvijas futbola izlases spēlētāja Raimonda Kroļļa parakstītu kreklu + visas izlases parakstītu bumbu; Mančestras "United" kreklu ar spēlētāja Markusa Rešforda parakstu; Dāvja Bertāna parakstītu kreklu, 2 VIP sēdvietas Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē + pārsteigumu no Latvijas Basketbola savienības. Vairāksolīšana sākusies arī vēl kādiem īpašam piedzīvojumiem – Olimpiskie čempioni (3x3) izaicina uz spēli, kā arī DJ Makrē&Grantene Racing Team aicina kopā iemācīties spēlēt golfu. Šī gada labdarības izsolēs īpašs jaunums būs repa izsoles, kurās Latvijas reperi piedāvās dažādus ekskluzīvus artefaktus un notikumus, tai skaitā hokeja treniņu kopā ar reperi Kurtu un hokeja komandu “Pagāni”.

“Šī gada pavasarī Latvijas hiphopa mākslinieki jau vienreiz apvienojās, lai atbalstītu Ukrainas iedzīvotājus, rīkojot labdarības koncertu. Tam sekoja arī labdarības repa izsole, kur Ukrainas atbalstam izdevās saziedot ap 10 000 eiro. Labdarības maratons “Dod pieci!” ir īstā vieta, kur šo iniciatīvu atkārtot. Pārsteigumi un dažādi ekskluzīvi latviešu hiphopa artefakti no Latvijas reperiem nu gaida savus jaunos īpašniekus,” norāda repa izsoles iniciators Arturs Skutelis.

Pagājušā gadā labdarības maratona “Dod pieci!” izsolē vislielāko popularitāti guva vienīgais grāmatas “DAILEI 100” eksemplārs ar teātra aktieru un mākslinieku autogrāfiem, kas tika izsolīts par 2999 eiro lielu ziedojumu. Par otru vērtīgāko izsoli kļuva „Baltā Kalna mērce ar Elīnu Baltskaru un Mārtiņu Zvīdriņu” ar 2897 eiro ziedojumu. Savukārt, trešā vērtīgākā izsole ar 2100 eiro lielu ziedojumu bija iespēja uzstāties Stikla studijā!

Izsoli rīko Ziedot.lv sadarbībā ar „Pērkam Kopā”, tā pieejama labdarības maratona mājaslapā Ziedo ar dziesmu! - Dod pieci! Visi ieņēmumi no labdarības izsoles nonāks Ārkārtas palīdzības fondā, lai sniegtu tiešu palīdzību ukraiņu bēgļu bērnu pamatvajadzību nodrošināšanai Latvijā.

Izsoles norise

Lai piedalītos izsolēs, jāreģistrējas „Dod pieci!” labdarības maratona izsoļu lapā izsole.dodpieci.lv, veicot vienreizēju ziedojumu EUR 5 vērtībā, kas automātiski nonāk ziedot.lv rīcībā un tiek pieskaitīts „Dod pieci!” maratona ziedojumiem. Izvēloties konkrētu izsoli, ikviens var piedāvāt savu likmi ar minimālo augšupejošo soli EUR 1. Brīdī, kad piedāvātā likme tiek pārsolīta, tās iesniedzējs saņem e-pastu. Izsole noslēdzas mājaslapā norādītajā termiņā. Ja 5 minūtes pirms noteiktās izsoles termiņa beigām tiek piedāvāta jauna likme, izsole tiek pagarināta vēl par 5 minūtēm. Ja 24 stundu laikā pēc izsoles beigām izsolītais priekšmets vai pakalpojums netiek izpirkts, to var iegūt nākamās lielākās likmes solītājs. Vairāk par izsoles noteikumiem šeit: https://izsole.dodpieci.lv/noteikumi/

Ziedošanas iespējas labdarības maratonam „Dod pieci!”:

● Jau no 1. decembra ikviens var ziedot līdzekļus apmaiņā pret mīļākās dziesmas atskaņošanu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā. “Dod pieci!” labdarības maratona laikā no 16. līdz 22.decembrim radio skanēs tikai par ziedojumiem izvēlētās dziesmas. Ziedojumus, sākot no 5 eiro, var veikt mājaslapā Ziedo ar dziesmu! - Dod pieci!
● Šogad pirmo reizi “Dod pieci!” vēsturē notiks arī īpašs labdarības koncerts 17. decembrī no plkst. 21.10 līdz 23.00 Latgales vēstniecībā GORS. Pasākums apmeklētājiem ir pieejams par ziedojumu vismaz 5 eiro apmērā dodpieci.lv mājaslapā, aktivizējot papildu funkciju – ziedojums pret koncerta apmeklējumu (līdzīgi kā ziedojums pret dziesmu).
● No 1. decembra skaidras un bezskaidras naudas ziedojumi tiks pieņemti arī „Circle K” degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā. Šogad „Circle K” apsolījis dubultot tos ziedojumus, kas saņemti viņu degvielas uzpildes stacijās.
● No 16. līdz 22. decembrim skaidras un bezskaidras naudas ziedojumus būs iespējams veikt arī labdarības maratona stikla studijā Vecrīgā, Doma laukumā.

Šogad sabiedriskie mediji solidarizējas ar ukraiņu tautu

Jau ziņots, ka sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod pieci!” jau devīto gadu notiks īsi pirms Ziemassvētkiem, no 16. līdz 22. decembrim, sešarpus diennaktis jeb 158 stundas raidot no īpašas stikla studijas pilsētvidē, Doma laukumā, Rīgā.

“Dod pieci!” organizē Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju un sabiedrisko mediju portālu LSM.lv. Projekta partneris ir labdarības organizācija Ziedot.lv. Labdarības maratona norises partneri ir Luminor banka un Circle K Latvia, komunikācijas kampaņu veido reklāmas aģentūra Havas Creative. Savu atbalstu labdarības maratona “Dod pieci!” norisē sniedz arī vairāk nekā 20 uzņēmumi.


, 2022-12-12 17:18, pirms gada
25 000? Saņemās, vismaz kko pareizi tak var uzrakstīt, pārlasīt.
, 2022-12-12 18:48, pirms gada
Un tagad flopi pastāstiet kur jūs Rashforda kreklu ar autogrāfu dabujāt? Varēsiet pierādīt ka viņš ir parakstijies?
Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
23

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.