Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa posmā stenda šaušanā Upelniekam 44.vieta

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules kausa posmā stenda šaušanā Upelniekam 44.vieta
D.Upelnieks. Publicitātes foto.

Latvijas stenda šaušanas izlases dalībnieki ar individuālajiem startiem uzsāka dalību Pasaules kausa posma sacensībās stenda šaušanā, kas norisinās Itālijas pilsētā Lonato. Labākais no mūsējiem ar iegūto 44. vietu bija olimpietis Dainis Upelnieks.

Individuālajā vērtējumā apaļajā stendā Dainis Upelnieks, sašaujot 119 mērķus, iegūstot 44.vietu 112 dalībnieku konkurencē. Roberts Ķēniņš ar 112 sašautajiem mērķiem bija otrs labākais mūsējo rindās, ieņemot 87.vietu. Kasparam Avenam izdevās sašaut 108 mērķus un apsteigt 14 konkurentus, ierindojoties 98.vietā.
Sieviešu konkurencē Latvijas pārstāve Anda Lita Vāvere sašāva 99 mērķus un ierindojās 50.vietā. Latvijas sportisti uz starta izgāja jau 9.maijā, kad šāva pirmās trīs no piecām individuālā vērtējuma ieskaites sērijām (katrā sērijā 25 mērķi).
Pirmdien sportisti šāva vingrinājuma ceturto un piekto sēriju. Diena noslēdzās ar finālu, kad labākie seši sportisti gan vīriešu, gan sieviešu kategorijās cīnījās par Pasaules kausa posma individuālajām medaļām. Sieviešu fināla uzvarētājas godā tika Ostena Smita no ASV, kas pamatvingrinājumā sašāva 121 mērķi, bet finālā 55 no 60 mērķiem. Vīriešu konkurencē, lai iekļūtu fināla sešiniekā, bija jāsašauj vismaz 123 mērķi. Pasaules kausa posma uzvarētāja laurus plūca Ēģiptes sportists Azmija Mehelba, kas finālā sašaujot 56 no 60 mērķiem, par 1 sašauto mērķi apsteidza divkārtējo olimpisko čempionu Vincentu Hancoku no ASV.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Šaušanas federācija