Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Macujama ar turnīra vienīgo tīro raundu piesakās "Masters" titulam

Macujama ar turnīra vienīgo tīro raundu piesakās "Masters" titulam
Hideki Macujama un Zanders Šofelī. Foto: Reuters/Scapix

85. "Masters" turnīra pēdējo raundu ar četru sitienu pārsvaru sāks sestdien Ogastā fenomenāli nospēlējušais japānis Hideki Macujama, kurš nokļuvis lieliskā pozīcijā, lai izcīnītu pirmo "major" titulu.

"Masters" līderi pēc 3. raunda: -11 Hideki Macujama, -7 Zanders Šofelī, Marks Līšmans, Džastins Rouzs un Vils Zalatoriss, -6 Korijs Konerss, -5 Džordans Spīts.

Pēc pirmajiem diviem raundiem vadībā bija anglis Džastins Rouzs, kuram pēc ceturtdienas spēles bija četru sitienu pārsvars, bet pēc piektdienas cīņām minimāls atrāviens ar -7. Rouzs trešā raunda pirmajā pusē tika līdz -9, tobrīd sasniedzot trīs sitienu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, taču vadībā ilgi nebija.

Olimpiskajam čempionam raunda otrajā pusē pārsvarā nācās nodarboties ar PAR glābšanu, kas viņam izdevās vairākās bedrītēs, ieskaitot pēdējo, bet 16. bedrītē pieļautā kļūda liedza kļūt par svētdienas maču pēdējā pāra dalībnieku.

Lietainajā Ogastā sestdien spēle vairāk nekā uz stundu tika pārtraukta vētras dēļ. Pēc pauzes ar fenomenālu golfu izcēlās Hideki Macujama, kurš pēdējās astoņas bedrītes izspēlēja ar rezultātu -6 (ieskaitot "eagle" trāpījumu 15. bedrītē).

Japānas golferim bija dienas labākais raunds ar -7, turklāt viņš ir vienīgais spēlētājs, kurš šonedēļ spējis kādu no raundiem izspēlēt bez "bogey". Pirms 10 gadiem par "Masters" labāko amatieri kļuvušais Macujama "major" turnīros pirms pēdējā raunda Top 10 bijis astoņas reizes, bet vēl nav spējis kļūt par čempionu.

Macujama, kura labākais rezultāts "major" turnīros ir 2. vieta pirms četriem gadiem "US Open", šovakar spēlēs kopā ar amerikāni Zanderu Šofelī, kuram ir divas 2. vietas – 2018. gadā "Open Championship" un 2019. gadā "Masters". Zanders pirms diviem gadiem pēdējā raundā vienubrīd bija līderis, tomēr zaļo žaketi neieguva, kad par čempionu kļuva Taigers Vudss.

Šonedēļ ir 16. gadījums, kad turnīra līderim ir 4+ sitienu pārsvars pirms "Masters" pēdējā raunda. Iepriekšējo līderu realizācija bija 11/15. "Masters" turnīrā jau vairāk nekā 30 gadus par čempionu kļuvuši spēlētāji, kuri pirms pēdējā raunda bija Top 5.


Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK ārkārtas Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Ārkārtas kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.
Foto: Niks Vīksnītis Facebook
2

Sekmīgi ne tikai klasiskajā tenisā: latvieši izcīna 3. vietu lielākajā alus tenisa turnīrā

13. aprīlī Vīnē (Austrija), norisinājās Eiropā lielākās Beer Pong (alus teniss) sacensības, kurā Latviju pārstāvošā komanda Niks Vīksnītis un Mārtiņš Jansons ieguva godpilno trešo vietu 384 komandu konkurencē.