Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Noslēdzies orientēšanās sacensību ''Minirogainings'' otrais posms

Nupat lietainos un dubļainos apstākļos Beberbeķos noslēdzies Latvijas Orientēšanās federācijas rīkotā minirogaininga orientēšanās sacensību seriāla “MiniRogo” otrais posms.

# Arī šoruden, līdz pat janvārim, miniRogo norisināsies 7 posmos. Jaunums šogad - vairāki posmi ir nevis Rīgā, bet ārpus tās - tuvējā Pierīgā.

# MiniRogo ir īpaši piemērots pasākuma formāts ārkārtējās situācijas laikam, jo neveicina pulcēšanos, bet dod iespēju izkustēties un sajust sacensību azartu. Cenšoties nepārsniegt laika limitu vienu stundu, dalībnieki mēģina atrast pēc iespējas vairāk kontrolpunktu. Par katru nokavētu minūti virs stundas tiek atņemts viens punkts no rezultāta.

# Beberbeķos pirmo vietu ar 85 punktiem ieguva Guntis Šmaukstelis. Tikpat punktus savāca, bet trīs minūtes virs stundas pavadīja un tāpēc trīs punktus no rezultāta zaudēja Mārcis Grīnšteins, kurš beigās ar 82 punktiem bija otrais, jo ar tikpat punktiem un mazāku laiku otro rezultātu uzrādīja ārpus kārtas ar velo startējušais Mārtiņš Godiņš.

# Sievietēm otro uzvaru ieguva Ilze Leščinska ar 75 punktiem. Tikpat nopelnīja arī Ilona Daģe Abas pārsniedza viena stundas limitu, taču Ilze finišēja 28sekundes agrāk nekā Ilona, tāpēc viņai pirmā vieta. Punkts mazāk un trešā vieta Valentīnai Romanovai.

# Pirmais posms norisinājās oktobra beigās. Visus kontrolpunktus savāca un maksimālo punktu summu nopelnīja 10 dalībnieki, bet vienas stundas laikā tas izdevās tikai trijiem.

# Visātrāk to paveica Kārlis Evertovskis (58:08), tādejādi svinot uzvaru. Gandrīz minūti vairāk vajadzēja Kristapam Epneram, kurš bija otrais, bet ieguva labāko rezultātu grupā vīriem 40+.

# Sievietēm ar mazāk ambicioziem 84 punktiem uzvarēja Ilze Leščinska, aiz sevis atstājot Valentīnu Romanovu ar 79 punktiem, kas, savukārt, deva uzvaru grupā līdz 40 gadu vecumam.

# Junioriem labākais rezultāts Kristiānai Šaško (65 punkti) un Lenartam Straumem (59 punkti).

Izmantotire resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums


Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.