Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Saproņenko: "Vingrošana ir daudz sarežģītāks sporta veids nekā bokss"

Saproņenko: "Vingrošana ir daudz sarežģītāks sporta veids nekā bokss"
Jevgēņijs Saproņenko. Foto: Ritvars Skuja, db.lv

2004. gada olimpiskais vicečempions atbalsta lēcienā, divkārtējais pasaules sudraba medaļnieks un 2005. gada Eiropas čempions Jevgeņijs Saproņenko pēdējā laikā vairāk pazīstams kā boksa promouters, bet tagad gatavojas kandidēt uz Latvijas Vingrošanas federācijas prezidenta amatu, lasāms laikrakstā "Diena".

Salīdzinot ar boksu, sporta vingrošana ir krietni sarežģītāks sporta veids, arī konkurence daudz lielāka. "Boksā var sākt trenēties 14 gadu vecumā un 18 gados jau profesionāli normāli boksēt. Vingrošanā tas nav iespējams," norāda divu sporta veidu speciālists. Sporta vingrošanā jāsāk trenēties agrākā vecumā, bet ne tuvu ne katrs var un vēlas trenēties sešas stundas dienā.

Saproņenko ir LNK boksa šovu rīkotājs. "Tagad mūsu mērķis ir padarīt boksu par nacionālo sporta veidu." Mairis Briedis kalpo kā piemērs citiem - boksā var izsisties arī latvietis. Kad mūsu bokseris izcīnīja pasaules čempiona jostu, jauno bokseru motivācija mainījās.

Jaunajai vingrotājai Elīnai Vihrovai "ir potenciāls kļūt par augsta līmeņa sportisti un paraugu jaunajiem," atzīst Saproņenko. "Labas iespējas tikt uz Tokijas olimpiskajā spēlēm." Nupat pasaules čempionātā slimības dēļ nevarēja parādīt savu labāko sniegumu, taču vēl būs divas iespējas - atbilstošs rezultāts Eiropas čempionātā vai īpašais ielūgums.

Patlaban sporta vingrošanā treniņu apstākļi ir krietni labāki, salīdzinot ar Igora Vihrova un Jevgēņija Saproņenko laikiem - pirms 2000. gada olimpiādes nācās iztikt pat bez vingrošanas paklāja un atbalsta lēciena tiltiņa - tolaik Latvijas vingrošanas līderi trenējās un startēja Vācijā. Tagad mūsu valstī ir lieliskas zāles un labs aprīkojums.

Drīzumā notiks Latvijas Vingrošanas federācijas prezidenta vēlēšanas. Līdzšinējais prezidents Jānis Čakstiņš atteicies. Šobrīd vienīgais kandidāts ir Saproņenko, kurš savulaik astoņus gadus bija federācijas viceprezidents. Situācija gan nav pateicīga, jo "federācija praktiski ir bankrotējusi, naudas nav, sponsoru nav, attīstības nav." Boksā vieglāk piesaistīt atbalstītājus, jo tur notiek šovs.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Armands Sametis


Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.