Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Rouzs spīd "Masters" ievadā, čempionam Džonsonam deviņu sitienu deficīts

Rouzs spīd "Masters" ievadā, čempionam Džonsonam deviņu sitienu deficīts
Džastins Rouzs. Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien Ogastā (Džordžija) startēja sezonas pirmais golfa "major" sērijas turnīrs. Ar iespaidīgu starta atrāvienu 85. "Masters" līdera godu ieguva olimpiskais čempions Džastins Rouzs, kurš pirmās 18 bedrītes izspēlē ar rezultātu -7. Tas ir par četriem sitieniem labāks rezultāts nekā amerikānim Braienam Hārmanam un japānim Hideki Macujamam.

Bijušais ranga līderis un 2013. gada "US Open" čempions Džastins Rouzs ar tik iespaidīgu rezultātu izcēlās pēc nesekmīga sākuma. Anglijas golferim pēc septiņām bedrītēm bija +2, bet viņam sekmīgs pavērsiens notika astotajā bedrītē, kur Rouzs izcēlās ar "eagle". Viņš nākamajās 10 bedrītēs sakrāja septiņus "bērdijus", kļūdas zaudētu sitienu veidā nepieļaujot.

Pasaules 41. numurs Ogastā ieradās bez spēļu prakses – viņš muguras savainojuma dēļ nebija spēlējis mēnesi. Neskatoties uz to, Rouzs izcēlās ar karjeras labāko "Masters" raundu. Rouzs sesto reizi ir vadībā pēc kāda no "Masters" raundiem – tas ir rekords starp tiem golferiem, kuri nav uzvarējuši šajā turnīrā. Rouzs divreiz finišējis 2. vietā – 2015. un 2017. gadā, kad pārspēlē zaudēja Serhio Garsijam.

Šis ir otrais "Masters" sešu mēnešu laikā, jo pagājušajā gadā pandēmijas dēļ "Masters" tika pārcelts uz novembri, kļūstot par sezonas pēdējo "major" sērijas turnīru. Toreiz ar jaunu "Masters" un atkārtotu "major" turnīru rekordu (-20) uzvarēja pasaules pirmais numurs Dastins Džonsons. Amerikānim titula aizstāvēšana sākās ar pieticīgu sniegumu (+2).

Novembrī mīkstākā laukumā pirmo dienu ar rezultātu zem PAR izspēlēja 53 golferi, bet vakar tikai 12. No elites golferiem starp lielākajiem neveiksminiekiem bija "US Open" čempions Braisons Dešambo un Rorijs Makilrojs (abiem +4). Makilrojam joprojām trūkst tikai "Masters" titula, lai sasniegtu "Grand Slam", ko Ziemeļīrijas golferis nesekmīgi cenšas paveikt kopš 2015. gada. Viņa labākais rezultāts Ogastā ir 4. vieta.


Annija Rulle-Titava. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Siguldiete Rulle-Titava triumfē Latvijas Universiādes badmintona turnīrā

Latvijas XXXIV Universiādes badmintona turnīrā par absolūto čempioni kļuva Rīgas Ekonomikas augstskolas pirmkursniece Annija Rulle-Titava, uzvarot gan sieviešu vienspēlēs, gan arī sieviešu un jauktajās dubultspēlēs. Vīriešeim divi tituli Oskaram Sauītim.
Latvijas pārstāvji uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Latvijas stenda šāvēji uzvar Baltijas čempionāta 1. posmā Viļņā

No 13. līdz 14. aprīlim Viļņā norisinājās Baltijas čempionāta pirmais posms stenda šaušanā, kur par uzvarētājiem kļuvuši Latvijas pāsrstāvji.
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV
4

"broky" iegūst MVP titulu savas komandas triumfā Ķīnā

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants ieguvis datorspēles CS2 "Intel Extreme Masters Chengdu 2024" turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, palīdzot savai "FaZe" komandai ar 2:0 finālspēlē uzvarēt "MOUZ".