Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Latvijas badmintonisti dodas uz Eiropas komandu čempionāta kvalifikācijas turnīru Portugālē

Latvijas badmintonisti dodas uz Eiropas komandu čempionāta kvalifikācijas turnīru Portugālē
Foto: Latvijas Badmintona federācija

No 9. līdz 12.decembrim notiks Eiropas jaukto komandu čempionāta kvalifikācijas grupu turnīri vienlaicīgi četrās valstīs - Portugālē, Austrijā, Beļģijā un Anglijā. Latvijas komanda tika ielozēta Portugāles apakšgrupā, kur cīnīsies pret Ukrainu, Skotiju un Spāniju. Tādējādi ir iespējams, ka ceturtdien, 10.decembrī, kad Latvija spēlēs pret Spāniju, Latvijas spēlētāja Jekaterina Romanova cīnīsies pret olimpisko čempioni Karolinu Marinu no Spānijas.

Apakšgrupu uzvarētāji izcīnīs iespēju piedalīties Eiropas jaukto badmintona komandu čempionātā, kas nākamā gada februārī notiks Somijā. Jaukto badmintona komandu valstsvienību spēlē sastāv no piecām spēlēm: vīriešu un sieviešu vienspēles, vīriešu un sieviešu dubultspēles un jauktās dubultspēles. Eiropas čempionāts jauktajām komandām notiek vienu reizi divos gados. Tāpat reizi divos gados notiek arī Eiropas čempionāti vīriešu un sieviešu komandām.

Latvijas izlase uz Portugāli ir devusies četru spēlētāju sastāvā: Andis Bērziņš (Valmiera), Reinis Šefers (Babīte), Jekaterina Romanova (Sigulda) un Liāna Lencēviča (Sigulda). Andis Bērziņš būs arī kā komandas spēlējošais treneris. Latvijas komandai turnīra pirmā spēle ir trešdien, 9.decembrī plkst. 12:00 pret Portugāli. Tā būs šī Portugāles kvalifikācijas grupas turnīra atklāšanas spēle. Ceturtdien, 10.decembrī plkst. 12:00 Latvijas komanda tiksies ar Ukrainu, bet plkst. 19:00 gaidāma Latvijas un Spānijas spēle. Latvijas komanda turnīru noslēgs piektdien, 11.decembrī plkst. 12:00 ar spēli pret Skotiju.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas grupas turnīrs notiks Portugālē saskaņā ar vietējo varas iestāžu apstiprināto Covid-19 protokolu. Visu komandu spēlētāji atradīsies noslēgti viens no otra, katrai komandai savs transporta līdzeklis, nekādas savstarpējas tiešās saskarsmes ar citu komandu spēlētājiem, organizatoriem un tiesnešiem. Visiem spēlētājiem bija jāveic laboratoriska izmeklēšana Covid-19 infekcijas diagnostikai 72 stundas pirms ierašanās Portugālē, kā arī būs jāveic atkārtots izmeklējums uz vietas Portugālē.

“Arī mums ar šī brauciena rīkošanu negāja viegli. Sākumā bija doma iegādāties aviobiļetes līdzīgi, kā to iepriekš darījām pirms Covid-19, līdz uzzinājām, ka nevarēsim neko mainīt arī tad, ja kādam spēlētājam tiks diagnosticēts Covid-19. Tāpēc nolēmām biļetes pirkt tikai tad, kad saņemti analīžu rezultāti. Pa šo laiku bija jau “slēgta” Lietuva, daudz kas mainījies lidojumu sarakstā no Rīgas. Vienam cilvēkam lidojums no Rīgas konkrētajā dienā būtu maksājis gandrīz 1500 eiro. Tāpēc nācās izbraukt dienu agrāk, sākotnēji uz Tallinu, tad uz Frankfurti, no turienes uz Lisabonu. Šobrīd jūtamies kā senāk, kad no Rīgas bija daži avio reisi dienā,” salīdzina Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

“Arī mums bija daudz pārdomas par to, vai ir jēga braukt. Ir gan Covid-19 apdraudējumi un radītās grūtības, gan arī apakšgrupa Portugālē ir tāda, no kuras ir gandrīz bezcerīgi izkļūt. No otras puses, tā, iespējams, ir vienīgā reize, kad šiem izlases dalībniekiem būs iespēja cīnīties pret olimpisko čempioni Karolinu Marinu, ļoti spēcīgas ir arī visas pārējās komandas un to spēlētāji. Tā ir motivācija tiem Latvijas profesionālajiem spēlētājiem, kuri šajos grūtajos apstākļos ir turpinājuši ikdienā individuāli trenēties. Tā ir iespēja kopīgi radīt badmintona svētkus līdzjutējiem Latvijā un visā Eiropā, jo visas spēlēs būs skatāmas tiešraidē,” skaidro Kristians Rozenvalds.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas badmintona federācija (LBF)


Organiztoru foto.

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Četrās jauniešu grupās noskaidroti Latvijas čempioni komandām 64 lauciņu dambretē

Vakar, 21.aprīlī, Cēsu novada Priekuļu vidusskolā norisinājās Latvijas komandu čempionāts jauniešiem 64 lauciņu dambretē, dalaot medaļu komplektus četrās jauniešu grupās.
Pēteris Kripans uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Āriņš kļūst par Eiropas čempioniem dambretē, Osītim un Lelim sudrabs

Latvijas dambretisti Pēteris Kripans junioros un Jānis Āriņš veterāniem aizvadītās nedēļas nogalē Polijā kļuva par Eiropas čempioniem 100 lauciņu dambretē, bet Ričardam Osītim junioru konkurencē un Jānim Lelim veterāniem sudraba medaļas, vēsta Latvijas Dambretes federācija (LDF).