Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LLU studentus aicina uz badmintona treniņiem

Krišs Upenieks

LLU studentus aicina uz badmintona treniņiem
Foto: badminton.lv

7.septembrī LLU Sporta centrs atsakās badmintona nodarbības. Pirmās nodarbības beigās, LLU Sporta centrs, kā viena no 17 Latvijas badmintona federācijas pilntiesīgajām dalīborganizācijām, pirmā oficiāli saņēma vienu no "Shuttle Time" badmintona somām, kurā ir 16 Yonex raketes, 4 tīkli un 4x6 neilona badmintona bumbiņas.

Šonedēl 75 šādas somas tika atvestas no Eiropas badmintona konfederācijas biroja Dānijā, un septembra laikā tiks izplatītas Latvijas mācību iestādēs, kurās plāno spēlēt badmintonu. Šādā veidā plānots veicināt badmintona spēlēšanu skolās un augstskolās.

“Shuttle Time” badmintona komplekts ir pietiekošs, lai ikvienā skolā, sporta vai aktu zālē varētu spēlēt badmintonu. Skolai pašai tikai jāuzlīmē vai jāiekrāso līnijas, kā arī jāizdomā, kā zāles sānos piestiprināt badmintona tīklus.

Jauniegūtās badmintona raketes būs īpaši aktuālas 19.septembrī, kad LLU Sporta namā notiks tradicionālais LLU pirmkursnieku badmintona vienspēļu turnīrs.

LLU Sporta centrā badmintons arī šajā sezonā būs no visbiežāk spēlētajām sporta spēlēm, jo nedēļas laikā badmintona nodarbības būs 6 reizes nedēļā:
- Pirmdienās 16:30-18:00 (studentiem un jauniešiem)
- Trešdienās 08:30-10:00 (pasniedzējiem un pieaugušajiem)
- Trešdienās 16:30-18:00 (studentiem un jauniešiem)
- Ceturtdienās 16:00-17:30 (studentiem un jauniešiem)
- Piektdienās 08:30-10:00 (pasniedzējiem un pieaugušajiem)
- Svētdienās 11:00-13:00 (visiem interesentiem)

LLU studentiem badmintona nodarbība ir bezmaksas, bet jauniešiem un pieaugušajiem 1,50 eiro.

Jelgavā šobrīd badmintons ļoti attīstās. Jelgavnieki ir Latvijas čempioni gan jauniešu, gan senioru vecuma grupās. Jelgavā notiek arī Pasaules reitinga turnīrs “Yonex Latvia International”.