Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Airēšanas divnieks Svirska/Bole Varēzē nekvalificējas Tokijas spēlēm

Airēšanas divnieks Svirska/Bole Varēzē nekvalificējas Tokijas spēlēm
Evita Bole un Olga Svirska. Foto: row2k / worldrowing.com

Itālijas ziemeļu pilsētas Varēzes apkaimē noslēgušās Eiropas olimpiskās kvalifikācijas sacensības akadēmiskajā airēšanā. Vieglā svara sieviešu divnieku A finālā Latvijas airētājas Olga Svirska un Evita Bole šodien finišēja piektajā pozīcijā, taču olimpiskajai ceļazīmei vajadzēja vismaz otro vietu. 15.-17. maijā Šveicē notiks pasaules olimpiskās kvalifikācijas sacensības, kur būs pēdējā iespēja.

Kā jau ziņots, 2019. gadā Īrijas latviete Sanita Pušpure otro reizi pēc kārtas izcīnīja pasaules čempiones titulu un kvalificējās Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Iespējams, koronavīrusa pandēmijas dēļ Varēzē vieglā svara divnieku konkurencē bija ļoti maza konkurence. Priekšsacīkstēs startēja tikai sešas laivas, līdz ar to atkrita vajadzība pēc iepriekš plānotā gandarījuma brauciena. Tādējādi priekšbraucienā notika tikai cīņa par celiņiem A finālā, kur nokļuva visas sešas laivas. Sākotnēji izšķirošais brauciens tika nozīmēts 7. aprīlī, tomēr spēcīga vēja dēļ to pārcēla uz šodienu.

Akadēmiskajā airēšanā celiņam var būt liela nozīme. Ļoti svarīgā brīdī vējš savulaik būtiski patraucēja tieši mūsu sportistei. Atgādinām, ka 2016. gada maijā izšķirošajā vieninieku kvalifikācijas braucienā piedalījās arī tā laika Latvijas labākā airētāja Elza Gulbe, taču palika otrā zem svītras - pēcāk pasaules airēšanas vadība oficiāli atzina, ka nevienlīdzīgu apstākļu dēļ latviete toreiz nevarēja nopietni cīnīties par ceļazīmi uz Riodežaneiro spēlēm. Tagad viņa ir pārtraukusi sportistes karjeru.

Varēzes priekšbraucienā Olga Svirska/Evita Bole pirmdien cīnījās otrajā celiņā un finišēja pēc 7:15.90 minūtēm un ierindojās ceturtajā vietā. A finālā Latvijas divnieks pēc pirmajiem 500 metriem bija sestajā vietā, turpinājumā pacēlās uz piekto pozīciju un tā arī finišēja (7:18.02). Pirmo vietu izcīnīja Krievijas pārstāves Anastasija Ļebedeva un Marija Bolatova (7:07.59), bet otro vietu ieguva grieķietes Zoja Fitsiu un Evangelija Anastasiadu (7:11.14).

Vieglā svara divnieks Svirska/Bole pārstāvēs Latviju arī Eiropas čempionātā, kas 9.-11. aprīlī risināsies turpat Varēzes apkaimē.

Izmantotie resursi:
worldrowing.com


, 2021-04-08 17:18, pirms 3 gadiem
žēl mietenes, nu ko darīt.. lai vēl daudz labu startu!
Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
11

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.