Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Parīzes mēre maina domas un kategoriski iestājas pret krievu dalību Parīzes spēlēs

Parīzes mēre maina domas un kategoriski iestājas pret krievu dalību Parīzes spēlēs
Anna Idalgo. Foto: AFP/Scanpix

Parīzes mēre Anna Idalgo vēl 26. janvārī atbalstīja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) ieceri ļaut krievu un baltkrievu sportistiem zem neitrālā karoga piedalīties 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, taču šorīt viņa France 2 nāca klajā ar pavisam pretēju paziņojumu.

"Patiesībā, [neitrālais karogs] nemaz neeksistē, jo disidenti soļo un sacenšas zem bēgļu karoga. Neitrālais karogs tika ieviests [Krievijas] dopinga skandāla dēļ, un es šo iespēju neatbalstu – tas nebūtu piedienīgi," pauda Idalgo.

"Kamēr vien Ukrainā valda karš un agresija, nav iespējams soļot parādē, it kā nekas nebūtu noticis, un ar delegāciju ierasties Parīzē, kamēr Ukrainā turpina krist bumbas," sacīja Idalgo, kura solīja runāt ar SOK un aicināt liegt krievu sportistiem sacensties olimpiskajās spēlēs. "Vēl ir nedaudz laika, pirms tiek pieņemts lēmums."

Spānijā dzimusī un Francijā uzaugusī Idalgo Parīzes mēres krēslā ir kopš 2014. gada aprīļa.

Izmantotie resursi:
https://www.francetvinfo.fr/les-jeu...


, 2023-02-07 14:47, pirms gada
Vai tiešām SPORTA žurnālists nezin ka Olimpiskās spēles Parīzē būs 2024 gadā!?🤦‍♂️
, 2023-02-07 14:50, pirms gada
Es jau sen neuzticos ne sporta centrs tabulām, ne arī rezultātiem sportā. Pilnīga putra katru reizi. Glorija Grevcova man liekas mazāk pārrakstās😁
, 2023-02-07 16:01, pirms gada
gravitons rakstīja: Vai tiešām SPORTA žurnālists nezin ka Olimpiskās spēles Parīzē būs 2024 gadā!?🤦‍♂️
gan jau ka zin
, 2023-02-07 16:52, pirms gada
gravitons rakstīja: Vai tiešām SPORTA žurnālists nezin ka Olimpiskās spēles Parīzē būs 2024 gadā!?🤦‍♂️
Vai tad šitāds gudrinieks nezina, ka jāliek komati, un NEZINA raksta ar A beigās? Vai, ka aiz gadskaitļa liek punktu?
, 2023-02-07 17:02, pirms gada
Skaidra un pareiza nostāja okupantu sakarā.
, 2023-02-07 18:08, pirms gada
Ir cilvēki,kas neklanās krievu naudai un runā skaidri un saprotami,ka karš nav savienojams ar sportu,ne ar karogu,ne bez karoga!
Baham jau nu nav vieta SOK galvgalī.
, 2023-02-07 18:09, pirms gada
utainajiem nacistiem nav vietas civilizētajā pasaulē... ja šie it kā "nevainīgie" jēriņi vēlas cīnīties.. tad lūdzu- jūsu arēna ir krievijas vateņi, kremļa deģenerāti, ar sīkkrupi priekšgalā un tiem kalpojošie policaji
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.