Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Talsos noskaidroti čempioni badmintonā trijās jauniešu grupās

Talsos noskaidroti čempioni badmintonā trijās jauniešu grupās
Godalgotais trijnieksU15 jauktajās dubultspēlēs.Uz augstākā pakāpiena Toms Sala un Elza Zitāne. Foto: Latvijas badmintona federācija.

Talsos, kur šajā nedēļas nogalē norisināsies Latvijas čempionāts badmintonā pieaugušajiem, pirms dažām dienām medaļu komplektus sadalīja atlikušajās trijās jauniešu grupās.

Septembra pēdējā nedēļas nogalē Valmierā, piedaloties 84 badmintonistiem no Liepājas, Ventspils, Talsiem, Jelgavas, Ķekavas, Salaspils, Siguldas, Cēsīm, Valkas, Valmieras un Rīgas, notika Latvijas čempionāts badmintonā U13, U17, U21 vecuma grupās. Pagājušajā nedēļas nogalē Talsos valsts čempionātā sacentās U11, U15, U19 grupas.

U19 vecuma grupa 2020.gadā bija vienīgā, kurā Latvijas čempionāts izpalika. Tāpēc jo īpaši nozīmīgi bija noskaidrot Latvijas U19 spēcīgākos spēlētājus šogad. Meiteņu vienspēlēs uzvarēja Anna Kupča, otro vietu ieguva Annija Rulle-Titava, bet trijnieku noslēdza Eiprila Briede. U19 zēnu vienspēlēs papildus motivācija ikvienam junioram bija dāvanu karte Latvijas U19 čempionam no autoskolas “Einšteins”. Šogad iespēju bezmaksas mācīties šajā autoskolā nopelnīja pirmo trīs vietu ieguvēji: 1.Oskars Saulītis, 2.Gustavs Dāvids Brečs, 3. Patriks Kandis.

U19 zēnu dubultspēlēs par čempioniem kļuva Gustavs Brečs un Roberts Miščenko, kas finālā apspēlēja Patriku Kandi un Matīsu Bisenieku. Mazajā finālā par trešo vietu labāki bija tā Pauls Rozenvalds un Rolands Bratčikovs. Meiteņu dubultspēlēs finālā pār Eiprilu Briedi un Annemariju Priedi uzvaru svinēja Anna Kupča un Annija Rulle-Titava, kamēr pie bronzas medaļas tika Megija Āboltiņa un Diana Bespalova. Jaukto dubultspēļu turnīrā uzvarēja Roberts Renārs Miščenko (otrais zelts dubultspēlēs) un Annemarija Priede, kuri finālā pārspēja Patriku Kandi (jau trešā medaļa) un Arta Priedniece, bet 3.vietu ieguva Gustavs Dāvids Brečs un Marta Heize.

U15 zēnu vienspēlēs pirmais trijnieks bija šāds: 1Toms Sala, 2. Leonardo Golovčenko, 3. Regnārs Bajārs, kamēr meitenēm pirmās trīs vietas ieguva: 1. Elza Zitāne, 2. Nikola Muķiele, 3.Anete Priedniece. U15 jaukto dubultspēļu turnīra uzvarēja Toms Sala un Elza Zitāne, kuri finālā pārspēja Prohoru Dobrovoļski un Madaru Mackēviču, bet godalgoto trijnieku noslēdza Regnāru Bajāru un Madaru Gauri. Jaukto dubultspēļu medaļnieki balvā saņēma arī Latvijas Futbola federācija ielūgumu uz Pasaules kausa kvalifikācijas spēli pret Nīderlandi vai Turciju. U15 zēnu dubultspēlēs 1.vietā Regnārs Bajārs un Toms Sala, 2.vietā – Leonardo Golovčenko un Aleksis Emiljans Kviesis, bet 3.vietā ierindojās Didzis Jaudzems un Georgs Logins. Līdz ar to trīs zelta medaļas izcīnīja U15 Toms Sala, kļūstot par vienīgo absolūto čempionu Talsos. Arī Elza Zitāne bija netālu no trim zelta medaļām, taču U15 meiteņu dubultspēlēs pāri ar Madaru Gauri finālā piekāpās Madara Mackēvičai un Anetei Priedniecei, bet 3.vietu ieguva Līna Leimane un Nikola Muķiele.

Vieni no beidzamajiem sestdienas vakarā Talsu sporta halli pameta vismazākie. Latvijas čempionātā badmintonā U11 zēnu vienspēlēs pirmo vietu ieguva Mārtiņš Jaunslavietis, 2.vietu – Oskars Bajārs, bet 3.vietā – Edvīns Karpats. U11 meiteņu vienspēlēs uzvarēja Laura Lencēviča, 2.vietā - Rebeka Antonova, 3.vietā - Madara Antonova.


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.