Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas smaiļotājiem astotā un devītā vieta pasaules junioru čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas smaiļotājiem astotā un devītā vieta pasaules junioru čempionātā
Kārlis Dumpis. Foto: @karlis.dumpis

LETA. Latvijas smaiļotājs Kārlis Dumpis un divnieks Sammera Pojarkova/Elizabete Vīksne svētdien Portugālē ieņēma astoto un devīto vietu pasaules junioru čempionāta sacensībās 200 metru distancē.

Dumpis A finālā 200 metrus veica 37,15 sekundēs, kas bija astotais rezultāts no deviņiem fināla dalībniekiem. Uzvaru svinēja portugālis Pedru Kazinja, kurš bija 1,49 sekundes ātrāks par Dumpi. Līdz goda pjedestālam latviešu smaiļotājam pietrūka 0,91 sekunde.

Eiropas junioru rekords šajā distancē - 35,307 sekundes - pieder latviešu smaiļotājam Robertam Akmenim, kurš šo rezultātu sasniedza 2014.gadā.

Tikmēr Pojarkova/Vīksne savā finālā finišēja 41,98 sekundēs, uzvarētājām ungārietēm Rēkai Kisko/Dorīnai Dēči zaudējot 3,49 sekundes. No A fināla dalībniecēm latvietes bija pēdējās, bet pirmais trijnieks bija 1,98 sekunžu attālumā.

Šajās klasēs startēja attiecīgi 30 un 16 laivas.