Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Pīzelis

Karavīru čempionāts iesākts sekmīgi

Otrdien, 4. septembrī, ar startu vidējā distancē sākās 40. Pasaules karavīru čempionāts orientēšanās sportā. No Latvijas komandas šajā distancē vislabāk veicās Aijai Skrastiņai un Mārtiņam Sirmajam, kas savās grupās ierindojās 6. vietās. Vēl pirmajā desmitniekā iekļuva Edgars Bertuks – 10. vieta.

Pasaules karavīru čempionātā vidējā distancē uz starta izgāja 190 vīri un 53 dāmas. Vīriem bija jāskrien 4,6 km gara distance ar 14 kontrolpunktiem, dāmām – 3,3 km ar 11 kontrolpunktiem.

Vīru konkurencē startē daudzi pasaules spēcīgākie sportisti, kuri pārstāv arī savu valstu armijas, tāpēc cīņa par vietu pirmajā desmitniekā bija nopietna. Par uzvarētāju vīriem kļuva Pasaules čempions Thierry Gueorgiou, kas šo distanci veica 24 minūtēs un 18 sekundēs. Arī otrā un trešā vieta vieniem no spēcīgākajiem pasaules sportistiem – krievam Valentīnam Novikovam (24:41) un šveicietim Danielam Hubmannam (25:04). Sīvā konkurencē mūsu Mārtiņa Sirmajam 6. vieta un rezultāts – 25:57, Edgaram Bertukam – 10. vieta ar rezultātu 26:22. Pārējiem Latvijas komandas dalībniekiem šīsdienas starti nebija tik veiksmīgi – Renārs Roze (57.v., 30:26), Jānis Krūmiņš (71.v., 31:55), Ģirts Liniņš (78.v., 33:10), Oskars Zērnis (79.v., 33:31), Kaspars Kārkliņš, (125.v., 39:38).

Arī dāmu konkurencē nepārspēta palika viena no pasaules spēcīgākajām sportistēm – krieviete Tatjana Riabkina, kas vairāk kā 3 km garo distanci veica 23 minūtē 53 sekundēs. Šajā distancē viss goda pjedestāls pieder krievietēm, jo arī otrajā un trešajā vietā ir Krievijas pārstāves – Jūlija Novikova (23:55) un Natālija Korzhova (24:32). Par patīkamu pārsteigumu gādāja mūsu kaimiņi – lietuvietes Ieva Sargautyte un Sandra Pauzaite, kas attiecīgi ierindojās 4. un 5.vietā ar rezultātiem 24:47 un 24:52. Zaudējot nepilnu minūti lietuvietei, mūsu Aija Skrastiņa ieguva 6. vietu (25:50). Arī Laima Klauža un Ieve Veģere vidējā distancē uzrādīja labus rezultātus – Laimai 13. vieta (30:53), Ievai – 16. vieta (32:28). Kristīnei Kokinai 38. vieta (44:56).

Trešdien, 5.septembrī, notiks sacensības garajā distancē.

40. Pasaules karavīru čempionāts orientēšanās sportā notiek no 3. līdz 7. septembrim Horvātijā, Zagrebas apkārtnē . Šajās sacensībās Latvijas komandas sastāvā startē 11 sportisti – Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks, Jānis Krūmiņš, Renārs Roze, Kaspars Kārkliņš, Oskars Zērnis, Ģirts Liniņš, Aija Skrastiņa, Laima Klauža, Kristīne Kokina un Ieva Veģere.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Orientēšanās Federācijas preses dienests


, 2007-09-05 11:49, pirms 17 gadiem
Tiem pēdējiem kungiem tādi skumji rezultāti .. vai tiešām tik grūta trase ..
Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.