Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Mūsējiem panākumi Eiropas čempionātā jauniešiem un Pasaules kausa posmā dambretē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Turcijas pilsētā Kemerā Starptautiskās Dambretes Federācijas (IDF) rīkotajā Eiropas čempionātā jauniešiem 64 lauciņu dambretē un Pasaules Kausa posmā “Turcija-2021” ar panākumiem nostartējuši Latvijas pārstāvji no dambretes skolas “Domātprieks”, kas kopumā izcīnīja 12 godalgas – 4 zelta, 7 sudraba un 1 bronzas medaļu.

Sacensības sākās ar jauniešu čempionātu, kas norisinājās pēc starptautiskās/krievu versijas 64 lauciņu dambretē trīs veidu programmās: klasiskajā, ātrajā dambretē un ātrspēlē. Sacensībās piedalījās spēlētāji no 10 valstīm: Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Latvijas, Lietuvas, Moldovas, Krievijas, Turcijas, Uzbekistānas, Ukrainas un Igaunijas.

Pirmajā sacensību dienā norisinājās ātrspēles turnīrs jauniešiem, kurā piedalījās 73 spēlētāji no 9 valstīm. Šajā turnīrā Latvija izcīnīja trīs medaļas. Jaunietēm grupā līdz 27 gadiem 1.vietu izcīnīja Marija Magdalēna Nereda, jauniešiem grupā līdz 14 gadiem zeltu ieguva Pēteris Kripans, bet jaunākajā grupā līdz 9 gadiem, godpilno 2.vietu ieguva Alise Misāne.

Jauniešiem ātrajā dambretē sacensības notika pēc mikromaču principa no divām spēlēm ar laika kontroli 7 minūtes + 3 sekundes katram gājienam. Jauniešiem U-14 grupā Latvijas pārstāvji izcīnīja divas medaļas: sudraba izcīnīja Pēteris Kripans, bet bronzas medaļa tika Ernesta Kalniņa īpašumā. Arī jaunietes cīnījās godam un nopelnīja trīs godalgas. Jau trešo reizi uz pjedestāla kāpa talantīgā dambretiste Marija Magdalēna Nereda (U-27), kura izcīnīja 2.vietu. Malvīnei Misānei pirmais sudrabs šajā turnīrā vecumā līdz 14 gadiem, bet U-9 grupā savu pirmo turnīra zelta godalgu izcīnīja Alise Misāne.

Klasiskajā programmā, kur piedalījās 71 spēlētājs no 8 valstīm, Latvijas delegācija cīnījās ļoti veiksmīgi. Jauniešiem U-14 grupā uz pjedestāla augstākiem pakāpieniem kāpa divi Latvijas pārstāvji: Pēteris Kripans ar iegūto zelta medaļu un Ernests Kalniņš ar sudraba godalgu. Savukārt jaunietēm divas sudraba medaļas – kārtējie panākumi Marijai Magdalēnai Neredai (U-27) un Alise Misānei (U-9).

Pasaules Kausa posms dambretē piedalījās 31 spēlētājs no 8 valstīm. Latvijas kontā divas godalgas: vīriešiem zelta medaļu izcīnīja dambretes meistars Roberts Misāns un bronzas medaļa sievietēm Marijai Magdalēnai Neredai. Pasaules kausa posmā 100 lauciņu dambretē sacensības notika pēc Šveices sistēmas 9 kārtās ar laika kontroli 5 ’+ 3″. Kopā piedalījās 26 spēlētāji no 8 valstīm. Kārtējo reizi pierādot savu meistarību, 1.vietu izcīnīja Latvijas dambretists Roberts Misāns, un jau ceturto medaļu šajā turnīrā ieguva Marija Magdalēna Nereda, ierindojoties 2.vietā sieviešu ieskaitē.

Informācija palīdzēja sagatavot
Raivis Paegle (Latvijas Dambretes federācija)