Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas izlase iekļūst desmitniekā PK posmā orientēšanās sportā jauktajā stafetē

Latvijas izlase iekļūst desmitniekā PK posmā orientēšanās sportā jauktajā stafetē
Latvijas izlase: (no kreisās) S.Grosberga, R.Zērnis, U.Upītis, L.Valdmane. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Pasaules kauss Itālijā Latvijai noslēdzies ar vienu no visu laiku labākajiem startiem sprinta stafetē! Latvijas komanda ar Sandru Grosbergu, Rūdolfu Zērni, Uldi Upīti un Līgu Valdmani sastāvā finišēja 16. vietā 50 komandu konkurencē, bet starp valstu pirmajām komandām 9. vieta.

Visi komandas dalībnieki aizvadīja stabilus skrējienus un finišā no uzvarētājiem Norvēģijas izlases atpalika nedaudz vairāk kā četras minūtes. Sandra Grosberga pirmo etapu noslēdza devītajā vietā grupā ar virkni citu valstu sportistēm. Rūdolfs Zērnis otrajā etapā komandu pacēla uz augsto piekto vietu. Uldis Upītis startēja trešajā etapā, izslīdot no desmitnieka un atkāpjoties uz 13. vietu. Pēdējā posmu ļoti labi veica Līga Valdmane, apsteidzot vēl pāris sportistes un pirmo izlašu vidū paceļot Latviju uz 9.vietu.

“Pirms starta nejutos ļoti labi. Pēc garās un vidējās distances bija sakrājies liels nogurums, un jebkurā citā dienā nebūtu motivācijas censties, bet zināju, ka komandai ir izredzes uz labu rezultātu. 5. vieta pēc diviem etapiem man nebija pārsteigums, biju tam gatavs un domāju, ka izdarīju visu, kas šodien bija manos spēkos,” rezultātu komentē komandas jaunākais dalībnieks U. Upītis.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.