Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

"Yonex Latvia International" Jelgavā pulcējis 219 sportistus no 35 valstīm

"Yonex Latvia International" Jelgavā pulcējis 219 sportistus no 35 valstīm
Foto: Jelgava.lv

Piektdien Zemgales Olimpiskajā centrā atklāts ikgadējais pasaules reitinga badmintona turnīrs "Yonex Latvia International", kas Jelgavā norisināsies līdz pat svētdienai, 4. septembrim. Turnīrā piedalās 219 sportisti no 35 valstīm. Pirmo reizi sacensībās Jelgavā pārstāvēti sportisti no Austrumu Timoras, Singapūras, Taivānas, Vjetnamas un Ēģiptes.

Starptautiskais badmintona turnīrs Jelgavā notiek jau septīto reizi – neskatoties uz pandēmiju, kopš 2016. gada turnīrs Jelgavā aizvadīts katru gadu. Pa šiem gadiem aptvertas kopumā 60 valstis, bet turnīra organizatoru mērķis ir sasniegt 100.

Zīmīgi, ka šogad, reaģējot uz notiekošo pasaulē, badmintona korti turnīrā ir nosaukti nevis turnīra sponsoru, bet gan Ukrainas pilsētu vārdos – Kijiva, Harkiva, Mikolajiva, Odesa un Dņipro. Novērtējot izrādīto cieņu, atklāšanas pasākumā piedalījās arī Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko. Viņš uzsvēra, ka ukraiņi ļoti augstu novērtē viņiem izrādīto cieņu, kā arī pateicās par solidaritāti cīņā pret agresoru un milzīgo atbalstu. "Jelgavas pašvaldība ļoti palīdz mūsu tautiešiem. Milzīgs paldies par to. Jūs esat īsti draugi," sacīja vēstnieks, kurš pēc turnīra atklāšanas tikās arī ar Ukrainas spēlētājiem. Jāpiebilst, ka ukraiņi šajā turnīrā piedalās bez maksas, turklāt Jelgavas pašvaldība palīdz nodrošināt naktsmītni un ēdināšanu.

Sportisti Jelgavā, kā ierasts, sacenšas vīriešu un sieviešu vienspēlēs un sieviešu, vīriešu un jauktajās dubultspēlēs. Latviju pārstāv vairāk nekā 30 sportistu, tostarp jelgavnieks Pauls Eliass Rozenvalds, kurš startē vīriešu vienspēlēs un dubultspēlēs kopā ar vienaudzi liepājnieku Gustavu Breču, ar kuru kopā iepriekš spēlējuši un bijuši arī Latvijas jaunatnes čempioni.

Jau ceturtdien sportisti aizvadīja kvalifikāciju, kas turpinājās arī 2. septembra dienas pirmajā pusē, bet pēcpusdienā sekoja pamatturnīrs, 3. septembrī norisinājās astotdaļfināls un ceturtdaļfināls, bet šodien, 4. septembrī, notiks pusfināls un fināls. Precīzs spēļu grafiks pieejams turnīra mājaslapā Yonex Latvia International Skatītājiem ieeja turnīrā ir bez maksas.

Turnīru rīko Jelgavā reģistrētais badmintona klubs "Badmiton 100" ar Jelgavas pašvaldības iestādes "Sporta servisa centrs", Latvijas Sporta federāciju padomes un Latvijas Badmintona federācijas atbalstu. Kopš 2014. gada Latvijas turnīru sponsorē badmintona inventāra ražotājs "Yonex".

Izmantotie resursi
Sākums : Jelgava


, 2022-09-04 18:01, pirms 2 gadiem
Interesanti, cik tālu mūsējie it tikuši.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.
Foto: Niks Vīksnītis Facebook
4

Sekmīgi ne tikai klasiskajā tenisā: latvieši izcīna 3. vietu lielākajā alus tenisa turnīrā

13. aprīlī Vīnē (Austrija), norisinājās Eiropā lielākās Beer Pong (alus teniss) sacensības, kurā Latviju pārstāvošā komanda Niks Vīksnītis un Mārtiņš Jansons ieguva godpilno trešo vietu 384 komandu konkurencē.