Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas dejotājiem panākumi Vācijā un augstas vietas pasaules rangā

Latvijas dejotājiem panākumi Vācijā un augstas vietas pasaules rangā
K.Kokins/K.K.Dimante. Foto: no dejotāju privātā arhīva.

Pagājušajā nedēļas nogalē Vācijā notikušajās pasaules reitinga sacensībās sporta dejās jauniešiem (16-18 g.) Standartdejās (ST) otro vietu izcīnīja rīdzinieki Klāvs Kokins un Keita Karolina Dimante, bet pieaugušajiem Latīņamerikas (LA) dejās 5.vietu ieguva Vincents Torremade un rīdziniece Megija Dana Morīte. Savukārt pasaules reitingā ST dejās trijniekā ir trīs Latvijas dejotāji.

Klāvs Kokins un Keita Karolina Dimante šogad savā pirmajā gadā jauniešu grupā valsts čempionātā izcīnīja bronzas medaļu. Svētdien Vupertālē viņi 17 pāru konkurencē ļoti pārliecinoši pārvarēja pirmās divas kārtas – ceturtdaļfinālu un pusfinālu, iekļūstot labāko sešiniekā. Finālā Latvijas pāris visās piecās dejās uzrādīja otro labāko rezultātu, izcīnot otro vietu un piekāpjoties tikai ļoti spēcīgajiem Lietuvas čempioniem Edvardam Masaro un Gabijai Lapsevičiūtei. Labākā deja Klāvam ar Keitu sanāca Lēnais valsis, kur viņiem četri no 11 tiesnešiem ielika pirmo vietu.

“World Open New Series” reitingā pieaugušajiem LA dejās sacentās 81 pāris. Lai sasniegtu fināla sešinieku, Vincents Torremade un Megija Morīte pārvarēja četras kārtas, sākot no sešpadsmitdaļfināla. Latvijas čempioni finālā ieguva piekto vietu. Vicents un Megija pēdējās divās dejās Pasodoblē un Džaivā bija tuvu ceturtās vietas ieguvējiem Aijenam Žumatajevam un Jekaterinai Panteļejevai no Kazahstānas, ar kuriem ļoti līdzīgi cīnījās un ierindojās tieši aiz ceturtdaļfināla 24-nieka pasaules čempionātā 2021.gada decembrī.

Uzvaru Vupertālē izcīnīja pasaules čempioni Marius Andrejs Balans un Kristīna Mošenska (Vācija). Otro vietu ieguva pasaules čempionāta septītais pāris Vinsons Tams un Anastasija Novikova no Kanādas, bet trijnieku noslēdza pasaules un Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālisti Arturs Balandins un Anna Salita (Vācija).

Tikmēr Latvijas dejotāji ieņem ļoti augstas vietas pasaules reitingā. Pieaugušajiem trešajā vietā no vairāk nekā 750 pāriem ir valsts čempioni Vadims Šurins un Anastasija Meškova, bet par ranga līderiem ir kļuvuši daudzkārtējie Polijas čempioni – Latvijas dejotāja Madara Freiberga un Dariušs Mika. Spēcīgajiem Krievijas pāriem ir aizliegts piedalīties sacensībās, bet šajos juku laikos ar ierobežojumiem un sacensību aizliegumiem ļoti maz reitinga turnīros ir startējuši arī pasaules divi labāki pāri – Evaldas Sodeika/Ieva Zukauskaite (Lietuva) un Frančesko Galupo/Debora Pačīnī (Itālija).

LA dejās Torremade un Morīte atrodas augstajā 14.vietā. Tikmēr jauniešiem ST dejās sestie ir rīdzinieki Ernests Aksels Dimants un Marija Paščenko, bet Ernesta māsa Keita ar Klāvu Kokinu ieņem 18.vietu. Jauniešiem LA dejās 22.vietā ierindojas rīdzinieki Artēmijs Plakitins/Nellija Vorobjova.


Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.