Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Tiks atklāta izstāde "Sieviete uz riteņa"

Tiks atklāta izstāde "Sieviete uz riteņa"
Emīlija Sonka, 1964
Foto: Atis Meibergs

2009. gada 4. novembris Latvijas sporta sabiedrībai būs skaista svētku diena –par godu visu laiku izcilākajai latviešu riteņbraucējai Latvijas Sporta muzejs atklās izstādi "Sieviete uz riteņa". Izstādes galvenā varone – pasaules čempione riteņbraukšanā Emīlija Sonka.

Izstādi atklās trešdien, 4. novembrī plkst. 17.00 Latvijas Sporta muzejā. Tās atklāšanu savā dzimšanas dienā pagodinās pati čempione Emīlija Sonka, kā arī viņas dzimtās puses – Alsungas novads ar Suitu sievām, Kuldīgas puses ļaudis, sportošanas biedri, draugi un viņas mīļie cilvēki.

Alsungas zemē ieaugusi, lauku sporta biedrībā „Vārpa” veidojusies par izcilu līderi un favorīti Latvijas riteņbraukšanā, savus augstākos rezultātus sasniedza būdama PSRS izlasē kā sporta biedrības „Dinamo” zvaigzne.

Pēckara trūkumā un lauku ikdienā rūdījusies Annas un Jāzepa Putniņu ģimenes atvase Emīlija, dzimusi 1939. gada 4. novembrī, ar latviešu cilvēka godīgumu un cītību uzsāka sportošanu pa Alsungas pagasta lauku ceļiem ar pavisam vienkāršu, bet tik kārotu riteni. Vēlāk ar sporta riteni aizripoja līdz Francijas, Itālijas un Spānijas kalnu ceļiem, no Lauku sporta spēļu un Vissavienības lauku sporta biedrību sacensību uzvarētājas kļūdama par PSRS un pasaules čempioni. 12 reizes bijusi PSRS čempionātu zelta, sudraba un bronzas medaļu ieguvēja individuālajos un grupas braucienos gan šosejā, gan trekā.

Viņas lielais laimes ritenis – 1964. gads, kad Emīlija Sonka kļuva par pasaules čempioni Francijā Sallanches pilsētā.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Sporta muzeja speciāliste Rita Apine


, 2009-11-03 17:41, pirms 14 gadiem
Vispār man kauns, ka es par šādu panākumu iepriekš nezināju.
Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.