Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ūdensmotociklu sezonu brīvdienās atklās ar Aizkraukles kausu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ūdensmotociklu sezonu brīvdienās atklās ar Aizkraukles kausu
Foto: LŪMSA

Šī gada 3. jūnijā Aizkrauklē tiks atklāta šīs vasaras Startptautiskā ūdensmotociklu čempionāta sezona.

Aizkraukles Kauss atgriežas pilsētā jau otro gadu pēc kārtas un sola rekordlielu sportistu skaitu. Sacensības pulcēs ap 50 sportistiem no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Melnkalnes, Ukrainas un Francijas, ieskaitot Pasaules un Eiropas līmeņa sportistus. Dalībnieki sacentīsies 15 dažādas klasēs, ieskaitot unikālo Ģimenes klasi. Šis būs pirmais no plānotajiem pieciem sacensību posmiem, kas solās būt aizraujošs un aktivitātēm bagāts.

Sacensības norisināsies Aizkraukles svētku ietvaros Daugavā pie kultūras nama, kuras būs atvērtas skatītājiem bezmaksas visas dienas garumā. Sporta interesentiem būs unikāla iespēja apskatīt arī sportistu tehniku, aprunāties un gūt vairāk informāciju par ūdensmotocikliem. Sacensību sākums plānots 11:30 un visas dienas garumā līdz 17:30 uz ūdens būs vērojama intriga un sportistu cīņa par svarīgajiem punktiem kopvērtējumā. Organizētāji aicina skatītājus un interesentus lieliski pavadīt laiku visas sestdienas garumā vērojot ne tikai ātro un dinamisko ūdensmoto sportu, bet izbaudot arī citas pilsētā sniegtās aktivitātes.

Organizētāji izsaka lielu paldies vienmēr atsaucīgajai Aizkraukles novada pašvaldībai, Aizkraukle kultūras centram un Aizkraukles sporta centram. Paldies arī pārējiem atbalstītājiem, kas sportistiem un skatītājiem ļaus izbaudīt aizraujošu vasaras sestdienu - Virši AS, Zinzino, Jetpilot, SDK, Sea-Doo, Oshee Latvia, Torley, Eleme un Hyperice.

Latvijas ūdensmotociklu sporta asociācija (LŪMSA) vairāk kā desmit gadus organizē Starptautiskus ūdensmotociklu čempionātus šajā sporta veidā. Asociācijas mērķis ir ūdens moto sporta popularizēšana, veicinot dažādu sociālo grupu iesaistīšanu sporta veidā – jauniešus, vidējā vecuma grupa un veterānus, kā profesionāļu, tā iesācēju grupā.

Informāciju sagatavoja:
Krista Uzare
Latvijas Ūdensmotociklu Sporta Asociācija