Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Batleram pirmais simtnieks, Anglijai – ceturtā uzvara

Batleram pirmais simtnieks, Anglijai – ceturtā uzvara
Joss Batlers, Foto:AFP/Scanpix

Anglijas kriketa izlase T20 Pasaules kausā šodien ar 163:137 pārspēja Šrilankas komandu, izcīnot jau ceturto uzvaru četrās spēlēs. Joss Balters šajā mačā izcēlās ar 101 gūtu punktu.

Šodien 2021. gada T20 kriketa Pasaules kausā tika izspēlēta tikai viena spēle, taču tajā laukumā devās Starptautiskās kriketa padomes veidotā Pasaules reitinga līderi Anglija un Šrilanka, kas šajā pašā reitingā ieņem tikai desmito vietu.

Šrilankas izlase šo spēli sāka ar uzvaru, jo tieši viņiem tika iespēja noteikt kurš maču sāks uzbrukumā, bet kurš aizsardzībā. Šrilankieši nūjas rokās negribēja ņemt un cerēja, ka svaigiem spēkiem varēs labāk stāties pretim Anglijas uzbrukumam, turklāt, spēles otrajā daļā arī zinās uz kādu uzbrukuma tempu vajag orientēties.

Jāsaka, ka kādu brīdi Šrilankas plāns darbojās, jo angļiem spēles sākums bija diezgan grūts, jo pēc pieciem pauerpleja overiem viņi bija guvuši 34 punktus, taču jau zaudējuši divus atsitējus. Tiesa, kā jau varēja gaidīt, mačam turpinoties Pasaules reitinga līderi uzņēma savu tempu un beigās arī uzstādīja labu rezultativitātes tempu, 8.15 punkti, kas deva 163 punktu summu.

Par Anglijas izlases uzbrukuma, spēles un arī visa līdzšinējā turnīra rezultatīvāko atsitēju kļuva Joss Batlers, kurš, devies laukumā sākumsastāvā, tā arī palika neizslēgts un izsita 101 punktu, kas arī ir viņa pirmais simtnieks viņa karjerā T20 kriketā.

Ja, brīdī, kad angļi bija izspēlējuši pusi no saviem overiem likās, ka šrilankiešiem varētu būt iespējas sagādāt kādu pārsteigumu, tad pēc angļu došanās pauzē bija skaidrs, ka Šrilankas komandai ir jāparāda kas patiesi iespaidīgs, lai sadeldētu šādu pārsvaru.

Aizsteidzoties notikumiem priekšā – viņi pārsvaru nesadeldēja un uzvaru svinēja Anglija, taču, no otras puses, viņi spēja gūt 137 punktus, kas ir lielākā punktu summa ko angļi šajā Pasaules kausā ir zaudējuši kādā no spēlēm. Četri šrilankieši guva vismaz 20 punktus, taču par komandas un, varbūt, arī visa mača, labāko spēlētāju ir jāsauc Vanindu Hasaranga du Silva, kurš vispirms izslēdza no spēles trīs angļus, bet uzbrukumā ar 34 punktiem bija rezultatīvākais savas komandas spēlētājs.

Lai arī Anglijas izlase ir uzvarējuši visās četrās spēlēs un viņiem ir atlikusi vairs tikai viena cīņa, sestdien tiekoties ar Dienvidāfrikas Republikas komandu, viņi vēl nav oficiāli garantējuši sev vietu izslēgšanas mačos. Vai uz pēdējo maču Anglija varēs gatavoties mierīgi, vai arī tajā būs jācīnās par vietu pusfinālā, tas būs atkarīgs no konkurentu cīņām.

Tāpat arī Šrilanka, kurai ir tikai viena uzvara četros mačos, vismaz teorētiski saglabā cerības uz izslēgšanas mačiem. Tiesa, viņu būšana iespējamo izslēgšanas maču variantos būs aktuāla tikai tādā gadījumā, ja Bangladeša, kura aizvada ļoti vāju turnīru, 2. un 4. novembrī spēs uzvarēt Austrālijas un DĀR izlases.

2021. gada Pasaules kauss T20 kriketā, "Super 12"

SpēleRezultāts
Anglija – Šrilanka163/4 (20) : 137/10 (19)

1. grupa

#KomandaSUZNNRP
1.Anglija330006
2.DĀR321004
3.Austrālija321004
4.Šrilanka312002
5.Karību izl.312002
6.Bangladeša303000

2. grupa

#KomandaSUZNNRP
1.Pakistāna330006
2.Afganistāna321004
3.Jaunzēlande211002
4.Namībija211002
5.Indija202000
6.Skotija202000

Izmantotie resursi:
https://www.t20worldcup.com


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.