Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Par Latvijas čempioni šķēršļu pārvarēšanā kļūst Sabīne Siliņa

Par Latvijas čempioni šķēršļu pārvarēšanā kļūst Sabīne Siliņa
Foto: LJF

No 29. līdz 31.jūlijam Kleistu sporta centrā norisinājās 2022.gada LR Nacionālais čempionāts jāšanas sporta šķēršļu pārvarēšanā bērniem, junioriem/ jaunajiem jātniekiem, pieaugušajiem, jaunzirgiem, poniju jātniekiem un amatieriem. Pieaugušo konkurencē par čempioni kļuva 23 gadus jaunā sportiste Sabīne Siliņa, kura startēja ar Nīderlandes siltasiņu šķirnes (KWPN) ērzeli Fantast. Siliņa divu dienu summā finišēja ar 4,06 s.p.

Bērni līdz 14 g.v., poniju jātnieki un amatieri sacentās trīs dienu kopvērtējumā, bet pieaugušie un jātnieki jaunzirgu (5 g.v., 6/7 g.v.) konkurencēs – divu dienu summā.

Pieaugušajiem pirmajā dienā sportisti sacentās ātruma maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 140 cm. Sabīne Siliņa šajā distancē ieguva trešo vietu, Anna Arhipova ar Hanoveras šķirnes zirgu Liviana 2.vietu, bet Anna Annija Alsiņa ar Latvijas šķirnes zirgu Cleo palika ceturtā. Uzvaru šeit izcīnīja Lietuvas jātnieks Matass Petratis ar KWPN šķirnes zirgu Holle, taču viņš, kā ārvalstu sportists un kā to paredz sacensību Nolikums, par Latvijas čempiona titulu necīnījās.

Kopvērtējuma otrais maršruts (svētdien) bija ar pārlekšanu ar 145 cm augstiem šķēršļiem. Neviens no duetiem pamatdistanci neveica bez soda punktiem. Pārlekšanai kvalificējās lietuvietis Matass Petraitis un Sabīne Siliņa, abi ar 4 soda punktiem pamatdistancē. Petraitis pārlekšanu veica ar diviem gāztiem šķēršļiem, savukārt, Sabīne Siliņa, kura, no latviešiem uzrādot labāko rezultātu svētdien, jau bija izcīnījusi galveno titulu, no pārlekšanas atteicās, līdz ar to, Petraitis kļuva par čempionāta augstākā maršruta uzvarētāju. Šajā maršrutā trešo vietu izcīnīja Anna Annija Alsiņa, bet ceturto Anna Arhipova.

Čempionātā sudrabs Annai Arhipovai divu dienu summā ar 8 s.p. Bronza Annai Annijai Alsiņai kopsummā ar 9,31 s.p.

LR 2022.gada čempione konkūrā Sabīne Siliņa: “Bija interesanti sagaidīt, kāds būs galvenais maršruts, jo maršrutlicējs ir
lietuvietis. Galvenajā maršrutā bija trīspadsmit šķēršļi un sistēmas. Maršruts bija tehnisks, ar septiņām distancēm, nevarēju atslābt nevienā brīdī. Pati pieļāvu kļūdu pēc trīskāršās sistēmas līnijā uz okseri. Man prieks, ka maršruts bija sarežģīts un vajadzēja pacīnīties, lai to labi izlektu. Tas man deva vēl lielāku gandarījumu pēc finiša.”

Bērnu līdz 14 g.v. konkurences uzvarētāja Anna Salmiņa: “Trīs dienu maratons ir noslēdzies. Līdz pēdējam brīdim saspringums bija liels, jo visas konkurentes bija lieliskas. Pēdējā diena bija izšķiroša, rezultāts nebija paredzams nevienam. Svētdien man izdevās izcīnīt uzvaru, kas ļāva uzvarēt arī kopvērtējumā. Maršruti visu trīs dienu garumā bija tehniski sarežģīti un, līdz ar to, man bija neliels satraukums. Prieks par to, ka izdevās nosargāt LR čempiona titulu, jo arī pagājušajā gadā biju uzvarētāja, paldies manam zirgam Fīniksai par to! Paldies manai trenerei Mairai Lejai par darbu un pacietību, jo komandā ir spēks!” 

Junioru/jauno jātnieku konkurences uzvarētāja Līva Dreimane: “Mums ar Picasso jūlijs izdevies ļoti veiksmīgs, izdevās iegūt pirmo vietu vienā no Pasaules kausa maršrutiem, kā arī uzvarēt abos Latvijas Republikas čempionāta maršrutos. Šogad esam kļuvuši par LR čempioniem! Picasso ir viscentīgākais un gudrākais zirgs un tās lielā mērā ir viņa uzvaras. Gribu pateikt lielu paldies LJF par skaistajām sacensībām un balvām, tētim un mammai par tik lieliska zirga izaudzēšanu, māsai Tīnai un JJSK Meždruvas 1 komandai par lielo atbalstu un, protams, manai trenerei Mairai Lejai!”

Čempionāta uzvarētāji citās konkurencēs

Juniori/ jaunie jātnieki – Līva Dreimane, JJSK “Meždruvas 1”
Bērni līdz 14 g.v. – Anna Salmiņa “JSC Kaijas”
6/7 gadus jauni zirgi – Santo Kannan Z, Zangershaides šķirne, jātnieks Mārtiņš
Pilders (AS “Agrofirma Tērvete”)
5 gadus jauni zirgi – Content, KWPN šķirne, jātniece Tatjana Rezņuka (Ropažu
jātnieku klubs)
II grupas poniju jātnieki – Gabriela Jēkabsone, JSK “Atēna”
I grupas poniju jātnieki – Lāsma Vasiļjeva, Kalnsētas jātnieku klubs
Amatieri – Sofija Grīnvalde, z/s “Lielceri”

Informāciju sagatavoja:
Kate Ansone
LJF Preses dienests


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.