Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Smits karjeras 50. profesionālajā MMA cīņā gūst uzvaru pirmajā raundā

Smits karjeras 50. profesionālajā MMA cīņā gūst uzvaru pirmajā raundā
Entonijs Smits. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Pirmo uzvaru trīs šogad aizvadītajās cīņās izcīnījis bijušais UFC pussmagā svara titula pretendents Entonijs Smits (34-16), kurš ''UFC on ESPN 18" šova galvenajā duelī Lasvegasā pirmajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu pieveica Devinu Klārku (12-5).

32 gadus vecais Smits, kurš 2019. gadā zaudēja Džonam Džounsam cīņā par UFC pussmagā svara titulu, 2020. gadā bija piedzīvojis divas bezierunu sakāves pret Gloveru Tešeiru un Aleksandru Rakiču, kas amerikāņu cīkstoni atsvieda vairākas pozīcijas atpakaļ savas divīzijas UFC reitingā. Tagad Smitam izdevies pārtraukt neveiksmju joslu, tiekot galā ar savu tautieti Devinu Klārku.

Aizvadītās nakts cīņu šovā sākotnēji kā galvenā cīņa bija ieplānots smagsvaru Kērtisa Bleidsa un Derika Lūisa duelis, taču Bleidsa pozitīvā Covid-19 testa dēļ dienu pirms cīņas tika paziņots par tās atcelšanu. Šāda notikumu virkne ļāva Smitam un Klārkam tikt pie galvenās cīņas [main event] statusa.

Pieredzējušais Smits, kuram šī bija 50. cīņa profesionāļa karjerā, visu nokārtoja gana ātri. Cīņai sākoties, Klārks agresīvi gāja uz priekšu, taču Smits bez lielām problēmām uzņēma pretinieka spērienu un pāris sitienus, apķēra Klārku un nogāza zemē. Pēc brīža gan Klārkam pašam izdevās parterā apvērst Smitu uz lāpstiņām, taču Smits neļāva pretiniekam izvērsties un meistarīgi pielietoja trijstūra žņaugšanas paņēmienu, piespiežot Klārku padoties.

"Man šis ir bijis grūts gads, un es ļoti gribēju to noslēgt ar uzvaru. Ja paskaties Twitter vai Instagram, ir daudz cilvēku, kas mani jau noraksta, saka, ka man to vairs nevajadzētu darīt [cīnīties]... Bet tā nav tiesa. Gribu to vairāk kā jebkad,'' pēc panākuma atzina Smits.

Amerikāņu pussmagā svara cīkstonis bija viens no četriem, kas izpelnījās arī UFC bonusus par parādīto sniegumu - šāds panākums arī jaunajam pusvidējā svara divīzijas talantam Migelam Baezam (10-0), kurš otrajā raundā pieveica Takaši Sato, tibetiešu cīkstonim Su Mudaerji (13-4) par pirmā raunda nokautu pret Malkolmu Gordonu un Neitam Manesam, kurš ar žņaugšanas paņēmienu otrajā raundā pieveica Lūku Sandersu.

''UFC on ESPN 18'' rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds (min.)
10.Anthony SmithDevin ClarkSubmission (triangle choke)1 (2:34)
9.Miguel BaezaTakashi SatoSubmission (arm-triangle choke)2 (4:28)
8.Parker PorterJosh ParisianDecision (unanimous)3 (5:00)
7.Bill AlgeoSpike CarlyleDecision (unanimous)3 (5:00)
6.Norma VianaAshlee Evans-SmithDecision (unanimous)3 (5:00)
5.Jonathan PearceKai KamakaTKO (punches)2 (4:28)
4.Anderson Dos SantosMartin DaySubmission (guillotine choke)1 (4:35)
3.Gina MazanyRachael OstovichKO (body kick)3 (4:10)
2.Su MudaerjiMalcolm GordonKO (punches)1 (0:44)
1.Nathan ManessLuke SandersSubmission (rear-naked choke)2 (2:29)

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.