Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Zutis pirms otrās MMA cīņas divu nedēļu laikā: "Būs laba cīņa - būs karš"

Zutis pirms otrās MMA cīņas divu nedēļu laikā: "Būs laba cīņa - būs karš"
Kristaps Zutis (pa labi) un Nikola Gobušs pirmscīņas mediju pasākumā. Foto: Sportacentrs.com

Otro MMA cīņu divu nedēļu laikā aizvadīs Latvijas cīņu sporta zvaigzne Kristaps Zutis, kurš "KOK Mega Series" cīņu turnīrā Rīgā šovakar mērosies spēkiem ar moldāvu smagsvaru Nikolu Gobušu. Oficiālajā pirmscīņas mediju pasākumā ar cīkstoņu tikšanos aci pret aci kameru priekšā Zutis portālam Sportacentrs.com pastāstīja, kā gatavojies šai cīņai, un kāpēc šobrīd biežāk redzams MMA, nevis boksa cimdos.

Kristaps Zutis savu iepriekšējo cīņu aizvadīja vien pirms divām nedēļām, 12. novembrī Tukumā notikušajā "Milžu cīņu" šovā, kad savā otrajā profesionālajā MMA [mixed martial arts - jauktās cīņas mākslas] cīņā izcīnīja pirmo uzvaru - ar tehnisko nokautu pirmajā raundā izdevās pieveikt Gruzijas cīkstoni Soslanu Gasijevu.

"Tukumā bija ļoti ģimenisks pasākums, ar daudz tuviem cilvēkiem un milzīgu atbalstu. “King of Kings” tomēr ir viena no vadošajām organizācijām Eiropā, jau next level shit`s, un šeit viss ir daudz nopietnāk. Lai kāptu ringā, motivācija man vispār nebija jāmeklē, jo gribu sevi parādīt arī tāda līmeņa sacensībās. Gribas pamēģināt spēkus – bija piedāvājums, un esmu redzējis, kā šeit cīnījies mans labs draugs Zaurs Džavadovs, esmu gājis uz viņa cīņām, un man bija liels gods saņemt piedāvājumu startēt šajā organizācijā," stāsta Zutis.

Latvijas vadošais kikbokseris Džavadovs oktobra sākumā guva vēsturisku panākumu, izcīnot prestižākajā "World Kickboxing Network" organizācijas pasaules čempiontitulu, savā krājumā to pievienojot arī KOK jostai. Par Džavadova sasniegumu cildinoši izteicās arī Zutis: "Zauru pazīstu jau sen. Ar viņu esmu bijis kopā Taizemē, esam daudz trenējušies un kopā pavadījuši laiku. Par Zauru fanoju, vēl puišelis būdams, un skatījos viņa cīņas - tagad mēs esam čomi. Viņš ir neiedomājams atlēts ar milzīgām darbaspējām, visaugstāko disciplīnu, un man gribētos tikai vairāk līdzināties viņam."

"Kādreiz zaļumballes Talsu rajonā notika katru nedēļas nogali, tāpēc kauties reizi nedēļā Zutim nav nekas ekstraordinārs," nosmej Kristaps, atbildot uz jautājumu par to, kādu iespaidu atstāj tik īss pārtraukums starp cīņām. Sagatavošanās procesā gan gaidāmajam duelim pret Gobušu, gan iepriekšējai cīņai pret Gasijevu, lielāks uzsvars likts uz fiziskās sagatavotības treniņiem: "Tā mani pievīla iepriekšējās cīņās. Līdz cīņai ar gruzīnu 90% bija fizuha. Šajās divās nedēļās vienkārši atguvāmies pēc cīņas, izkāpām no bedres, savedām kārtībā arī kādas mazas traumiņas, kā jau cīņās vienmēr tas ir. Teikšu godīgi, pagājušonedēļ vēl bija doma “ko tu dari, Zuti, slimais?”, bet aizvakar treniņā jau jutos ļoti labi un sapratu, ka viss būs kārtībā."

Face-off pasākumā piektdien "Olybet" sporta bārā "KOK Mega Series" šova cīkstoņi tikās aci pret aci viens ar otru, varot novērtēt savu pretinieku tuvumā. "Protams, ir emocijas, drusciņ satraukums, kā vienmēr. Pretinieks ir pieredzējis – arī kā vienmēr. Ja tu prasi, kādas ir emocijas, redzot pretinieku – būs laba cīņa. Viņš ir liels, spēcīgs, būs interesanti. Rīt būs karš."

"ATTA Centre" notiekošajā KOK cīņu šovā šovakar ringā dosies vēl astoņi Latvijas cīkstoņi, tiekoties ar pretiniekiem no dažādām Eiropas valstīm. Kā apliecināja Zutis, šādās reizēs arī individuālā sporta veidā rodas komandas sajūta: "Mēs ar Kristapu Zīli trenējamies pie fiziskās sagatavotības trenera Reiņa Garkalna. Kad Zīle gatavojās Volkovam [Zīles un Milana Volkova boksa cīņai augustā], es viņam palīdzēju sparingot, kad es gatavojos gruzīnam [iepriekšējā Zuša cīņa pret Soslanu Gasijevu], viņš palīdzēja man. Kopā trenējamies, esam draugi. Arī pārējie – Reinis Porozovs ir mans pirmais treneris, kurš arī šeit startē, Juris Zundovskis no Liepājas, kurš ir mans čoms. Tā kā tas ir tikai likumsakarīgi, ka mēs cenšamies viens otru atbalstīt, pabalstīt šādā laikā, šādā brīdī."

"Saproti, ka mums visiem rīt jākāpj ringā, un čuriņa visiem drusciņ raustās, un šāda kopības sajūta, ka tev blakus ir spēcīgi džeki, kuriem arī jācīnās un kuri iedod to uzmundrinājumu – tas ir ļoti patīkami, un jūtos gandarīts, ka man apkārt ir tādi cilvēki," sev raksturīgā atklātībā izteicās latviešu smagsvars.

Sportā Zuša vārds lielākoties saistīts ar boksu, kur sabilnieks arī aizvadījis visvairāk cīņu. Šobrīd gan Kristapa kurss vairāk pavirzījies uz MMA virzienu. Kā viņš pats sevi šobrīd vairāk uztver - kā MMA cīkstoni vai tomēr bokseri? "Esmu vienkārši Zutis no Sabiles. Kur ir iespēja izmest villu, es esmu gatavs – MMA, bokss, kikbokss, gribu nākotnē sevi noteikti izmēģināt arī džiu-džitsu. Daru to, kas man patīk, un piepildu savus bērnības sapņus."

"Man ļoti patīk trenēties, man ļoti patīk cīņa. Brīvajā cīņā uz [Armandu] Zvirbuli, uz to, kā viņš trenējās, strādā, skatos kā bērns uz saldējumu. Man ļoti patīk izzināt kaut ko jaunu. Kā es saku – Dievs ir devis iespēju darīt to, kas man patīk, un par to es ļoti pateicos savam atbalstītājam “LVBet”. Vienkāršs čalis no Sabiles cīnās “King of Kings”, kas ir liela organizācija. Vienalga, ko par mani saka – es esmu šeit, man tas patīk, un esmu priecīgs par šādu iespēju."

Skaidrs, ka Zutis var lepoties ar lielāko vārdu starp Rīgas cīņu turnīra dalībniekiem, tomēr viņš pats šovakar aicināja lielāku uzmanību pievērst savam vārdabrālim un treniņbiedram Kristapam Zīlem - liepājnieks vakara galvenajā duelī cīnīsies par "King of Kings" Eiropas pussmagā svara titulu.

"Šajā vakarā galvenā zvaigzne un galvenā cīņa ir Kristapam Zīlem, un es domāju, ka šajā gadījumā esmu otrais numurs arī no atpazīstamības viedokļa – Zīle tomēr cīnās par Eiropas čempiona titulu, bet man ir vienkārši reitinga cīņa. Tas, ka par mani kādreiz vairāk prese ir kaut ko uzrakstījusi, jau neparāda sportisko gatavību tam visam. Noteikti negribu teikt, ka es būtu vakara galvenais cīkstonis, jo tad ņemtu nost cloutu Kristapam Zīlem – šī vakara main events ir viņam, un viņš ir galvenais personāžs. Es tam visam esmu tikai pievienotā vērtība."

Intervija tapusi sadarbībā ar "Olybet" sporta bāru.


, 2022-11-26 09:35, pirms gada
Zuti gaidām labu ciņu un protams uzvaru💪
, 2022-11-26 09:55, pirms gada
Grūti bija apskatīties KOK mājaslapā un ierakstīt pretinieka statistiku?
, 2022-11-26 10:11, pirms gada
Cikos Lord Zutim cīņa?
, 2022-11-26 10:46, pirms gada
Statistika tik slikta kungam, ka bail rakstit?
, 2022-11-26 10:54, pirms gada
Starpcitu, te viss jau sen sarunats. Zutim naudu vajag, nesen mekleja darbu, pat boltus apsprieda. Si ir naudas cina un rumanu maisam ir jakrit
, 2022-11-26 12:49, pirms gada
Kopš kura laika Zutis ir cīņas sporta "zvaigzne"? Nav tā sauktajā karjerā nevienu jopietnu cīņu aizvadījis. Neiznāca ēdināšanas bizness, tagad ar ļeva līmeņa cīņām uz stulbu cilvēku klikšķu rēķina pelna sev burgeriem naudu. Nožēlojami.
, 2022-11-26 16:09, pirms gada
Buutu paciiniijies ar vieteejo - Danielu Riekstinu ... bet no vinja Zutis miizh, tapeec izveelas taadus pretiniekus, kur viss jau skaidrs ieprieksh ...
, 2022-11-26 16:23, pirms gada
Harijs Magvairs rakstīja: Starpcitu, te viss jau sen sarunats. Zutim naudu vajag, nesen mekleja darbu, pat boltus apsprieda. Si ir naudas cina un rumanu maisam ir jakrit
Neko nejēdz,sēdies 1!
Sarunātās cīņās vienmēr pelna tikai maisi - tie,kuri zaudē visiem.
Arī slepus liekot toto Zutis var garantēt tikai zaudi sev
, 2022-11-26 17:41, pirms gada
Wannabe cikstonis zutis
, 2022-11-26 19:18, pirms gada
Klauns
, 2022-11-26 19:55, pirms gada
uzpūstā mediju zvaigzne, Brieža vietu iedomājies ieņemt
, 2022-11-26 20:32, pirms gada
kādēļ par šito klaunu te raksta? portālus esu sajaucis un netīšām spokos esmu iegājis? tur pat, par to klaunu nevajadzētu rakstīt..
, 2022-11-26 20:33, pirms gada
Latvijas cīņu sporta zvaigzne Kristaps Zutis
šitas nogalina
Tad es esu dzeršanas super zvaigzne
, 2022-11-26 22:20, pirms gada
Visu cieņu Zutim, bet šajā laikā viņam ar veselo saprātu vajadzētu saprast, kas ir karš un kas ir MMA..un MMA noteikti nav karš, pat ne tuvu.. šis jau slīd ux Brieža līmeni
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.