Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

UFC smagsvaru zvaigzne Nganū tiek pie gaidītā revanša pret čempionu Miočiču

UFC smagsvaru zvaigzne Nganū tiek pie gaidītā revanša pret čempionu Miočiču
Fransiss Nganū pret Stipi Miočiču abu pirmajā cīņā. Foto: AP/Scanpix

Oficiāli apstiprināti iepriekš izskanējušie jaunumi - UFC smagsvaru čempions Stipe Miočičs (20-3) astoņstūrī atgriezīsies 27. martā, šova ''UFC 260'' galvenajā duelī Lasvegasā savu titulu aizstāvot pret Fransisu Nganū (15-3).

38 gadus vecais Miočičs un četrus gadus jaunākais Nganū pirmo reizi savā starpā tikās 2018. gada sākumā. Kamerūniešu cīkstonis bija kļuvis par UFC uzlecošo zvaigzni un ieguvis reputāciju kā draudīgākā sitiena īpašnieks MMA sportā, tomēr horvātu izcelsmes amerikānis Miočičs pierādīja, ka ne velti tiek uzskatīts par visu laiku labāko smagsvaru, un sakāva Nganū ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem.

Cīņas ievadā Miočičs izturēja pretinieka spiedienu un uzņēma vairākus labus trāpījumus, tomēr spēja atrast veidu, kā pārvest cīņu parterā, kur Nganū vairs nebija nekādu variantu.

Pēc zaudējuma savas karjeras pirmajā UFC titulcīņā Nganū savā bilancē ierakstījis vēl četras uzvaras, turklāt visas tikušas izcīnītas ar nokautu pirmajā raundā - no kamerūnieša rokas krita bijušie UFC čempioni Keins Velaskezs un Žuniors Dos Santošs, kā arī Kērtiss Bleidss un Žairzinju Rozenstreiks. Visilgāk astoņstūrī izdevās noturēties Dos Santošam, kurš tika nokautēts pēc minūtes un 11 sekundēm. Četru cīņu laikā Nganū kopā astoņstūrī pavadījis tikai divas minūtes un 42 sekundes.

Pēc ''UFC 220'' šova un uzvaras pār Nganū 2018. gada sākumā Miočičs aizvadījis trīs cīņas - triloģiju ar Denielu Kormjē. Abu pirmajā tikšanās reizē Kormjē nokautēja Miočiču pirmajā raundā, bet revanša duelī Stipe savu titulu atguva (4. raunda TKO). Savā iepriekšējā iznācienā pērnā gada augustā Miočičs sakāva Kormjē ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem, nosūtot bijušo divu UFC divīziju čempionu pensijā.

Jāatzīmē, ka šobrīd kā ''UFC 260'' otrs galvenais duelis paredzēta vēl viena titulcīņa, kas gan vēl nav apstiprināta oficiāli - pusvieglā svara čempions Aleksandrs Volkanovskis (22-1) pret Braienu Ortegu (15-1).

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2021/1/...


, 2021-01-24 08:54, pirms 3 gadiem
Atkal Stīpei spēlēsies ar viņu līdz viņš vnk nevarēs vairs pakustēties ringā
, 2021-01-24 09:35, pirms 3 gadiem
Ar tik traku dinamītu rokā kā Nganu spēlītes ir līdz pirmajam trāpījumam,turklāt tam nav jābūt diez cik precīzam. Sensenos laikos redzēju kā B Sap nokautēja čali vnk iezveļot pa bicepsu. Būs interesanti,pat ļoti
, 2021-01-24 15:15, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Atkal Stīpei spēlēsies ar viņu līdz viņš vnk nevarēs vairs pakustēties ringā
Pēc Adesanjas tas ir uzreiz nākamais top brawl, jā, bet es Tev pievienojos šeit.
Domāju, ka jā... Miočičs šo izbagarēs, atvainojos 😁

Bet nu... intrigas vilnītis tur ir
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.