Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Fonts pārliecinoši sakauj bijušo UFC čempionu Garbrantu

Fonts pārliecinoši sakauj bijušo UFC čempionu Garbrantu
Robs Fonts uzbrukumā. Foto: twitter.com/UFC

UFC vieglākā svara divīzijas titula pretendentu loku papildinājis Robs Fonts (19-4), kurš "UFC Fight Night" šova galvenajā cīņā Lasvegasā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveica Koudiju Garbrantu (12-4).

ASV cīkstonim Koudijam Garbrantam, kurš 2016. gadā kļuva par UFC čempionu, šis bija jau ceturtais zaudējums iepriekšējās piecās cīņās. Savā iepriekšējā iznācienā pērnvasar amerikānis pārtrauca trīs neveiksmju joslu, nokautējot brazīlieti Rafaelu Asunsao, taču tagad piedzīvojis vēl vienu sakāvi.

33 gadus vecajam Garbranta tautietim Robam Fontam tā bija lielākā uzvara karjerā un ceturtā pēc kārtas. "Jūtos lieliski, izturības bija pietiekami. Man pavisam noteikti ir labākais džebs UFC - šķiet, ka izpildīju miljons tādu šajā cīņā,'' pēc uzvaras izteicās Fonts. Amerikāņa bagāžā ir arī uzvara pār bijušo titula pretendentu Marlonu Moraisu, ko Fonts guva savā iepriekšējā cīņā decembrī.

Cīņas sākumā savu džebu aktīvāk izmantoja tieši Garbrants, taču Fonts prata dot asus prettriecienus, kas lika Koudijam pamainīt stratēģiju un vairāk koncentrēties uz cīņas pārvešanu parterā. Fonts gan spēja tikt galā arī ar to, tiekot kājās un trāpot vairākas labas sitienu kombinācijas. Ar katru minūti Garbranta benzīna bāka kļuva arvien tukšāka, un šajā ziņā liels pārsvars bija Fontam, kurš turpināja apbērt pretinieku ar sitieniem, sadauzot asinīs Garbranta degunu. Bijušais UFC čempions spēja izturēt cīņu līdz galam, taču nācās atzīt pārliecinošu sakāvi.

Pirms šīs cīņas UFC vieglākā svara divīzijas reitingā Fonts ieņēma trešo vietu, Garbrantam ierindojoties pozīciju zemāk. Turpinājumā šajā svara kategorijā gaidāms arī Korija Sendheigena un cita bijušā čempiona Tīdžeja Dilašova duelis, kā uzvarētājs, visticamāk, varētu būt nākamais rindā uz tikšanos ar šā brīža čempionu Aldžemeinu Sterlingu. Jostas īpašniekam gan vēl ir nenokārtotas darīšanas ar Pjotru Janu, kurš cīņā pret Sterlingu tika diskvalificēts.

Tuvāk savam mērķim - UFC salmu svara titula atgūšanai nonāca arī Karla Esparza (18-6), otrajā raundā ar tehnisko nokautu pieveicot Janu Sjaonanu (13-2). Esparzai, kura 2014. gadā ar uzvaru pār pašreizējo čempioni Rouzu Namajunu kļuva par pirmo UFC titula īpašnieci divīzijas vēsturē, šī bija piektā uzvara pēc kārtas. Aizvadītajā naktī Lasvegasā otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja par lielu talantu uzskatītais 23 gadus vecais vidējā svara cīkstonis Edmens Šabazjans (11-2), ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem atzīstot Džeka Hermansona (22-6) pārākumu.

"UFC Fight Night 188" rezultāti

Nr.Cīņa (uzvarētājs - zaudētājs)MetodeRaunds (min.)
12.Rob Font - Cody GarbrandtDecision (unanimous)5 (5:00)
11.Carla Esparza - Yan XianonanTKO (punches)2 (2:58)
10.Jared Vanderaa - Justin TafaDecision (unanimous)3 (5:00)
9.Norma Dumont - Felicia SpencerDecision (split)3 (5:00)
8.Ricardo Ramos - Bill AlgeoDecision (unanimous)3 (5:00)
7.Jack Hermansson - Edmen ShahbazyanDecision (unanimous)3 (5:00)
6.Ben Rothwell - Chris BarnettSubmission (guillotine choke)2 (2:07)
5.Court McGee - Claudio SilvaDecision (unanimous)3 (5:00)
4.Bruno Silva - Victor RodriguezKO (punches)1 (1:00)
3.Joshua Culibao - Nuerdanbieke ShayilanDecision (unanimous)3 (5:00)
2.David Dvorak - Juancamilo RonderosSubmission (rear-naked choke)1 (2:18)
1.Damir Ismaugulov - Rafael AlvesDecision (unanimous)3 (5:00)

Izmantotie resursi:
https://www.sherdog.com/


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.