Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Oficiāli: Usmans aizstāvēs savu UFC titulu februārī pret Bērnsu

Oficiāli: Usmans aizstāvēs savu UFC titulu februārī pret Bērnsu
Kamaru Usmans. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Vakar notikušā UFC cīņu vakara pārraides laikā tika oficiāli apstiprinātas iepriekš izskanējušās ziņas par pusvidējā svara čempiona Kamaru Usmana nākamo cīņu. Nigērietis savu titulu aizstāvēs 13. februārī Lasvegasā pret brazīlieti Gilbertu Bērnsu.

Kamaru Usmanam (17-1) šī būs trešā titula aizstāvības cīņa. 33 gadus vecais nigērietis par UFC čempionu kļuva pirms diviem gadiem, pieveicot Taironu Vudliju, un no savas čempiona jostas vēl nav šķīries - ''UFC 245'' šovā 2019. gada pašā nogalē Usmans lieliskā cīņā ar tehnisko nokautu piektajā raundā sakāva Kolbiju Kovingtonu, bet savā iepriekšējā cīņā šovasar ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveica Horhi Masvidalu ''UFC 251'' ietvaros.

Nākamais rindā uz titulcīņu ir Usmana bijušais komandas biedrs, brazīlietis Gilberts Bērnss (19-3). Jāatzīmē, ka abu duelis divreiz ticis atcelts - jau minētajā ''UFC 251'' cīņā jūlijā plānus izjauca Bērnsa saslimšana ar Covid-19, bet decembrī savainojumu bija guvis Usmans.

34 gadus vecais Bērnss aizvadīja teicamu 2020. gadu, nokļūstot titula pretendenta statusā. Ceļā uz to brazīlietis iekrāja uzvaras pār Demianu Maiju, nokautējot leģendāro tautieti pirmajā raundā, bet pēc tam Bērnss ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem sakāva bijušo čempionu Vudliju.

Usmans UFC cīnās kopš 2015. gada un uzvarējis visās 12 aizvadītajās cīņās, bet kopā viņa uzvaru sērija sasniedz iespaidīgo 16 uzvaru atzīmi. Bērnss debitēja UFC gadu agrāk, daļu karjeras aizvadot vieglajā svarā. Pašlaik brazīlietis uzkrājis sešu uzvaru sēriju.

Tāpat oficiāli tika apstiprināts datums, kurā savu iepriekš pārcelto cīņu aizvadīs divi citi pusvidējā svara cīkstoņi - 13. martā Lasvegasas oktagonā tiksies divīzijas reitinga trešais numurs Līons Edvardss (18-3) un UFC uzlecošā zvaigzne Hamzats Čimajevs (9-0). Abiem bija paredzēts cīnīties jau pirms mēneša, taču gan Edvardss, gan Čimajevs viens pēc otra inficējās ar Covid-19.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2021/1/...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.