Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Pieredzējušais Tompsons pārliecinoši sakauj Nīlu gada pēdējā UFC šovā

Pieredzējušais Tompsons pārliecinoši sakauj Nīlu gada pēdējā UFC šovā
Stīvens Tompsons raida spērienu pa Džefu Nīlu. Foto: UFC

Šonakt Lasvegasā aizvadīts 2020. gada pēdējais UFC cīņu vakars. "UFC Vegas 17'' galvenajā duelī ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem triumfēja Stīvens Tompsons (16-4-1), pieveicot Džefu Nīlu (13-3).

37 gadus vecais Stīvens Tompsons aizvadīja savu pirmo cīņu pēc vairāk nekā gada pārtraukuma un izcīnīja savu otro uzvaru pēc kārtas, apturot septiņus gadu jaunākā Džefa Nīla septiņu uzvaru sēriju [piecas uzvaras UFC].

Bijušais pusvidējā svara titula pretendents Tompsons dominēja pilnu piecu raundu garumā, parādot savas karatē cīņas prasmes visā krāšņumā. Amerikāņu cīkstonis šajā cīņā sasniedza savu karjeras rekordu - 171 trāpīts sitiens [significant strikes - no angļu val.].

''Tas UFC tituls - 2021. gadā tas būs mans, jūs redzēsiet,'' pēc cīņas pauda Tompsons, kurš izaicināja uz dueli vienu no divīzijas zvaigznēm Horhi Masvidalu. Abi cīnījās pirms trīs gadiem, toreiz Tompsonam izcīnot uzvaru ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem. ''Džefs ir sīksts, sīksts pretinieks. Stingrs kā klints. Pēc katra sitiena, ko viņam trāpīju, viņš turpināja nākt uz priekšu,'' atzinīgus vārdus pretiniekam veltīja Tompsons.

Nīls tiešām parādīja lielu izturību, tomēr tā arī neatrada atslēgu, ar ko uzlauzt pretinieka kustīgo aizsardzību. 30 gadus vecais cīkstonis uzņēma Tompsona kombinācijas bez lielām bažām, taču neatrada arī pienācīgu atbildi, lai apdraudētu pretinieka uzvaru. Pirmos divus raundus Tompsons uzvarēja ļoti pārliecinoši, bet trešajā raundā pāris reizes labi trāpīja arī Nīls. Cīņai pārsniedzot 15 minūšu atzīmi, pieredzējušais Tompsons pamazām kļuva agresīvāks un nevairījās iesaistīties arī atklātās sitienu apmaiņās. Ceturtā raunda beigās Tompsons guva kājas savainojumu, kas nedaudz ierobežoja amerikāņa kustības, tomēr tas netraucēja viņam droši novest cīņu līdz uzvarai.

Trīs zaudējumu sērijai punktu izdevās likt Brazīlijas MMA sporta leģendai Žuzē Aldo (29-7), kurš savā trešajā cīņā vieglākā svara kategorijā izcīnīja pirmo uzvaru, pieveicot ekvadorieti Marlonu Veru (16-7). Pirmajā raundā Aldo ieguva iniciatīvu, Veram izlaižot vairākus sitienus ķermenī, bet otrajā raundā arvien labāk cīņā iejutās arī Vera, uzspiežot pretiniekam augstu cīņas tempu, kas Aldo nogurdināja. Par izšķirošo, kas nosvēra svaru kausus brazīlieša pusē, kļuva trešais raunds, kad jau pašā sākumā Aldo ieguva kontroli pār pretinieka muguru. Šajā pozīcijā gan Aldo neizdevās cīņu noslēgt priekšlaicīgi, taču ar to tik un tā pietika, lai nodrošinātu uzvaru ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem.

Pēc uzvaras Aldo izaicināja bijušo UFC vieglākā svara čempionu Tīdžeju Dilašovu, kurš gatavojas atgriezties oktagonā pēc izciestās divu gadu diskvalifikācijas par aizliegto vielu lietošanu.

Divas cīņas šovakar noslēdzās ar nokautu. Poļu smagsvars Marcins Tibura (21-6) otrajā raundā sakāva amerikāni Gregu Hārdiju (7-3). Cīņas ievadā pārāks bija Hārdijs, trāpot vairākus sitienus, tomēr Tibura pretinieka ofensīvu izturēja un otrajā raundā panāca savu, nogāžot pretinieku zemē. Parterā Hārdijam atbildes neatradās un tiesnesis cīņu apturēja pēc vairākiem Tiburas sitieniem pa guļošo pretinieku. Karjeras lielāko uzvaru izcīnīja Robs Fonts (18-4), kurš pirmajā raundā nokautēja bijušo UFC vieglākā svara titula pretendentu Marlonu Moraisu (23-8-1). Pēc vairākiem izlaistiem sitieniem Moraiss tika nosūtīts nokdaunā, un Fonts pēc tam cīņai pielika punktu. Uzvaru pirmajā raundā izcīnīja arī Džimijs Fliks (16-5), kurš ar žņaugšanas paņēmienu pieveica Koudiju Dērdenu (11-3-1).

''UFC Vegas 17'' rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds (min.)
12.Stephen ThompsonGeoff NealDecision (unanimous)5 (5:00)
11.Jose AldoMarlon VeraDecision (unanimous)3 (5:00)
10.Michel PereiraKhaos WilliamsDecision (unanimous)3 (5:00)
9.Rob FontMarlon MoraesTKO (elbow and punches)1 (3:47)
8.Marcin TyburaGreg HardyTKO (punches)2 (4:31)
7.Anthony PettisAlex MoronoDecision (unanimous)3 (5:00)
6.Pannie KianzadSijara EubanksDecision (unanimous)3 (5:00)
5.Deron WinnAntonio ArroyoDecision (unanimous)3 (5:00)
4.Taila SantosGillian RobertsonDecision (unanimous)3 (5:00)
3.Tafon NchukwiJamie PickettDecision (unanimous)3 (5:00)
2.Jimmy FlickCody DurdenSubmission (flying triangle choke)1 (3:18)
1.Christos GiagosCarlton MinusDecision (unanimous)3 (5:00)

, 2020-12-20 14:05, pirms 3 gadiem
Labs raksts,paldies. Hārdija parters ir 0,pēc šī zāģa visi zin ko ar viņu darīt. Par Aldo uzvaru prieks,tieza 3 raunds viņa izpildījumā galīgi sūkāja. Tompsons patika,cīņa gan nebija ļoti aizraujoša. Pret Masvidālu būtu ļoti interesanta cīņa,kā ietu ar Kovingtonu/Usmanu būtu vēl interesantāk
Foto: UFC
3

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.
Šons O'Melijs pret Marlonu Veru. Foto: USA Today Sports/Scanpix
3

O'Melijs ar dominējošu sniegumu UFC299 ietvaros nosargā čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC299 cīņu vakarā svara kategorijā līdz 61.2 kilogramiem čempiona jostu nosargāja Šons O'Melijs, kurš pēc tiesnešu vienbalsīga lēmuma pārspēja Marlonu Vera.
Ilija Topurija. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Gruzīnu cīkstonis Topurija gāž no troņa ilggadējo UFC čempionu Volkanovski

Par jauno UFC čempionu pusvieglajā svarā kļuvis 27 gadus vecais un joprojām neuzveiktais gruzīnu cīkstonis Ilija Topurija (15-0), kurš ASV pilsētā Anaheimā nokautēja austrālieti Aleksanderu Volkanovski (26-4).