Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Krievu smagsvars Volkovs stāsies pretī amerikānim Bleidsam

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Krievu smagsvars Volkovs stāsies pretī amerikānim Bleidsam
Kērtiss Bleidss pret Aleksandru Volkovu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

"UFC APEX" sporta bāzē Lasvegasā šonakt gaidāms kārtējais UFC rīkotais cīņu šovs. "UFC on ESPN 11: Blaydes vs. Volkov". Vakara galvenajā duelī spēkiem mērosies divi smagsvari - Kērtiss Bleidss (13-2) un Aleksandrs Volkovs (31-7).

29 gadus vecais amerikānis Kērtiss Bleidss un 31 gadu vecais Aleksandrs Volkovs jau ilgāku laiku pieskaitāmi UFC vadošo smagsvaru cīkstoņu pulkam. Bleidss savu iepriekšējo cīņu aizvadīja šā gada sākumā, kad otrajā raundā ar nokautu pieveica bijušo UFC čempionu Žunioru Dos Santošu. Tāpat amerikāņa rēķinā ir uzvaras pār tādiem cīkstoņiem kā Alisters Overīms, Marks Hants un Aleksejs Oļeiņiks.

Lai arī uzvaru saraksts Bleidsam ir gana iespaidīgs, līdz titulcīņai amerikānis, kurš UFC cīnās kopš 2016. gada, vēl nav ticis. Ļoti iespējams, ka arī šonakt izcīnītas uzvaras gadījumā šī iespēja Bleidsam ies secen, un atkal kāju priekšā būs aizlicis Fransiss Nganū - tieši draudīgais kamerūniešu smagsvars sagādājis Bleidsam vienīgos divus zaudējumus līdzšinējā karjerā un šobrīd izkristalizējies kā nākamais pretendents uz cīņu par UFC smagā svara titulu. Sportacentrs.com jau iepriekš ziņoja, ka pašreizējais čempions Stipe Miočičs savu jostu nākamajā aizstāvēs pret Denielu Kormjē.

"Pēc tam, kad pieveicu Žunioru, zināju, ka nākamais būs Volkovs - UFC man nedos Deriku Lūisu, jo negrib, lai viņš zaudē," pārdomās pirms gaidāmās cīņas dalījās Bleidss. "Man pasaulei nekas nav jāpierāda. Mana bilance runā pati par sevi. Pat ja tas nebūs nokauts, bet gan piecu raundu cīņa - ja noslēgumā tiks pacelta mana roka, tad viss būs kārtībā,'' atzina Bleidss.

Amerikāņa priekšrocības duelī pret divus metrus garo Volkovu noteikti būs parterā, kamēr krievu cīkstonim - stājā. Bleidss izteica savas prognozes par to, kā cīņa varētu aizritēt: "Viņš būs aizsardzības stājā. Mani pretinieki pielāgojas man, nevis es viņiem. Gatavojos tam, ka piecu raundu garumā viņš būs man priekšā un daudz strādās ar spērieniem. Varbūtība, ka tas vilksies visas cīņas garumā? Maza. Bet esmu gatavs sliktākajam."

Bijušais "Bellator" un "M-1 Global" organizāciju smagsvaru čempions Volkovs UFC debitēja gadu vēlāk nekā pretinieks. Zem pasaules vadošās MMA sporta organizācijas karoga krievs paguvis aizvadīt sešas cīņas - vienīgais zaudējums piedzīvots "UFC 229" šovā pret Deriku Lūisu, kad Volkovs dominēja visas cīņas garumā, taču 11 sekundes līdz beigām izlaida graujošu pretinieka sitienu, pēc kā tika nosūtīts nokautā. Savu iepriekšējo cīņu Volkovs aizvadīja 2019. gada novembrī, Maskavā pieveicot Gregu Hārdiju, kurš aizvietoja traumu guvušo Dos Santošu. Par lielāko uzvaru krievu smagsvara karjerā var saukt 2018. gadā gūto panākumu pret bijušo UFC čempionu Fabrisio Verdumu.

Volkovs atzina, ka gatavojoties cīņai ar Bleidsu, vairāk piestrādājis pie brīvās cīņas un greplinga elementiem. "Visas karjeras laikā esmu cīnījies ar cīkstoņiem, kuri grib mani nogāzt un kaut ko izdarīt uz zemes - pie tā esmu pieradis un zinu, ko darīt. Cīņa var izvērsties jebkurā virzienā - būšu gatavs gan nokautēt viņu divos raundos, gan arī visiem pieciem raundiem," atzina Volkovs.

Šova otrajā galvenajā cīņā tiksies divi pusvieglā svara divīzijas cīkstoņi - Džošs Emets (15-2) un Šeins Burgoss (13-1). Tāpat jāatzīmē, ka UFC rekordu gatavojas atkārtot 36 gadus vecais Džims Millers (31-14) - amerikāņu vieglā svara cīkstonis šonakt pret Rūzveltu Robertsu (10-1) aizvadīs savu 35. cīņu UFC rindās, dalot pirmo vietu šajā rādītājā ar Donaldu Seroni.

Visas galvenās cīņas ("main card"), sākot no Millera - Robertsa dueļa, būs vērojamas no 3:00 pēc Latvijas laika tiešraidē "Go3" vietnē internetā.

"UFC on ESPN 11: Blaydes vs. Volkov" cīņu saraksts

Nr.Cīņa
12.Curtis Blaydes vs. Alexander Volkov
11.Josh Emmett vs. Shane Burgos
10.Raquel Pennington vs. Marion Reneau
9.Belal Muhammad vs. Lyman Good
8.Jim Miller vs. Roosevelt Roberts
7.Bobby Green vs. Clay Guida
6.Tecia Torres vs. Brianna Van Buren
5.Marc-Andre Barriault vs. Oskar Piechota
4.Cortney Casey vs. Gillian Robertson
3.Frank Camacho vs. Justin Jaynes
2.Roxanne Modafferi vs. Lauren Murphy
1.Austin Hubbard vs. Max Rohskopf

Izmantotie resursi:
https://mmajunkie.usatoday.com/2020...
https://mmajunkie.usatoday.com/2020...

  -2 [+] [-]

, 2020-06-20 19:28, pirms 4 gadiem
Abiem sejas maskas, nevar īsti pat saprast, kurš Volkovs un kurš Bleidss...

     [+] [-]

, 2020-06-21 14:36, pirms 4 gadiem
Looloo rakstīja: Abiem sejas maskas, nevar īsti pat saprast, kurš Volkovs un kurš Bleidss...
Izguli pāli