Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Smits ātri tiek galā ar Cirkunovu nokautējušo Spanu

Smits ātri tiek galā ar Cirkunovu nokautējušo Spanu
Entonijs Smits. Foto: imago/Bildybran/Scanpix

Trešo uzvaru pēc kārtas izcīnījis bijušais UFC pussmagā svara titula pretendents Entonijs Smits (36-16), kurš Lasvegasā šova ''UFC Fight Night'' galvenās cīņas pirmajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu pieveica Raienu Spanu (19-7).

Pieredzējušais Smits, kuram šī bija jau 52. cīņa profesionālajā MMA, neatstāja Spanam nekādas cerības, būdams pārāks visos aspektos. Kamēr Spans ātrāk vēlējās pabeigt cīņu ar vienu nokautējošu sitienu, Smits darbojās pacietīgāk un trāpīja vairākas kombinācijas, labi turēja distanci un lika cīņai ritēt pēc sava plāna.

Smits vairākkārt atrada caurumus pretinieka aizsardzībā, un Spans pamazām sāka grīļoties, izlaižot arvien vairāk sitienu. Spēcīgs trāpījums ar labo roku nosūtīja Spanu nokdaunā, un amerikānim izdevās izturēt tikai neilgu brīdi - viņa tautietis Smits ieņēma dominējošo pozīciju parterā un paņēma tvērienā pretinieka kaklu, kas Spanam lika padoties.

Pēc izcīnītās uzvaras Smits atklāja savu nākamo mērķi - austrieti Aleksandru Rakiču, pret kuru amerikānis pirms gada piedzīvoja savu iepriekšējo zaudējumu. ''Viņš nav nākamais uz cīņu par titulu, viņš vienkārši sēž un gaida,'' par Rakiču izteicās Smits. ''Vai nu es saņemšu šo cīņu, vai laidīšu to garām. To es vēlos. Gribu kādu, kas reitingā man ir priekšā - esmu to pelnījis.''

30 gadus vecais Smits pirms aizvadītās cīņas UFC pussmagā svara reitingā ieņēma sesto vietu, savukārt Rakičs ir trešais. Iepriekšējās trīs uzvaras Smits guvis pār UFC reitingā zemāk esošiem pretiniekiem - tai skaitā arī Spanu (#11), kurš savā iepriekšējā cīņā pirmajā raundā nokautēja latviešu cīkstoni Mihailu Cirkunovu (#13).

Smits, kurš 2019. gadā cīņā par UFC titulu piekāpās Džonam Džounsam, saņēma arī vienu no četriem "Performance of The Night" bonusiem 50 tūkstošu dolāru vērtībā - šāda atzinība tika arī Neitam Manesam, kurš pats bija nonācis lielās briesmās jau pirmajā raundā, taču otrajā atguvās un spēja pretinieku nokautēt, 2020. gada labākā nokauta autoram Hoakinam Baklijam par uzvaru ar nokautu trešajā raundā, kā arī vienam no vieglā svara divīzijas talantiem Armanam Carukjanam, kurš savu pretinieku nokautēja cīņas ievadraundā.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/


, 2021-09-19 22:45, pirms 3 gadiem
A pri čom te Cirkunovs un vēl pie tam virsrakstā..?

Savējos vajag atbalstīt, nevis kā katrā rakstā kleķerējat ka Usiks tas kurš Briedi uzveicis. Ja nebūtu tur traumas, tad pavisam cita bilde būtu.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.