Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Emets pieveic Keiteru un piesakās uz nākamo UFC titulcīņu pusvieglajā svarā

Emets pieveic Keiteru un piesakās uz nākamo UFC titulcīņu pusvieglajā svarā
Džošs Emets izdara sitienu. Foto: AFP/Scanpix

Kārtējā UFC cīņu šovā lielāko uzvaru karjerā izcīnījis ASV pusvieglā svara cīkstonis Džošs Emets (18-2), kurš sīvā cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzveica savu tautieti Kelvinu Keiteru (23-6). Pēc uzvaras Emets paziņoja, ka ar nepacietību gaidīs pēc divām nedēļām gaidāmo pusvieglā svara titulcīņu, lai pēc tam tiktos ar čempionu.

• 3. jūlijā gaidāmajā "UFC 276" cīņu šovā savas triloģijas noslēdzošo dueli aizvadīs čempions Aleksandrs Volkanovskis un Makss Holovejs. 37 gadus vecais Džoss Emets šonakt izdarīja nopietnu pieteikumu, lai kā nākamais tiktu pie iespējas cīnīties par pusvieglā svara titulu.

• "Holovejs un Volkanovskis ir vieni no visu laiku labākajiem pusvieglā svara cīkstoņiem. Visu cieņu viņiem, bet divīzijā vajag jaunas asinis, un es ticu, ka es to spēju paveikt," pēc šonakt izcīnītās uzvaras teica Emets. Uzvara Emetam nāca smagi - divi no trim sānu tiesnešiem uzvaru atdeva tieši viņam (48-47), savukārt trešais ar šādu pašu rezultātu par uzvarētāju atzina Keiteru.

• ASV cīkstonis savu iepriekšējo cīņu aizvadīja pirms pusgada, un šobrīd var lepoties ar piecu uzvaru sēriju. Tikmēr Keiteram šis bija otrais zaudējums iepriekšējās piecās cīņās. Līdz šim Emets un Keiters ieņēma attiecīgi septīto un ceturto vietu pusvieglā svara divīzijas reitingā.

• Cīņā Keiters lika uzsvaru uz saviem trumpjiem - bokss un asais džebs, kas regulāri sagādāja Emetam problēmas. Keiters uzbruka ar lielāku intensitāti, taču Emeta sitienos bija krietni lielāks spēks, pretiniekam radīja lielākas briesmas.

• Ikreiz samazinot distanci, Emets par to lika Keiteram samaksāt. Cīņas izskaņā gan lielisku sitienu ar elkoni trāpīja Keiters, bet Emets no tā atguvās un izlika visu savu jaudu atbildes uzbrukumos. Ar to izrādījās pietiekami, lai tiesnešu vērtējumā cīņu uzvarētu, kaut gan publiskajā telpā netrūka arī komentāru, ka vajadzēja tikt paceltai Keitera rokai.

• Ja vakara galvenā cīņa aizritēja pilnu piecu raundu garumā, tad citi dueļi sagādāja vairākus nokautus un sāpju paņēmienus. Sev netipiskā stilā ar žņaugšanas paņēmienu otrajā raundā savā otrajā cīņā pusvidējā svarā uzvaru izcīnīja Kevins Holands (23-7), bet Hoakins Baklijs (15-4) bija tā sadauzījis Alberta Durajeva (15-4) aci, ka pēc otrā raunda cīņa tika apturēta.

• Vidējā svara cīkstoņu duelī Gregorijs Rodrigess (12-4) pirmajā raundā nokautēja Džulianu Markesu (9-3), bet viens no vakara spilgtākajiem momentiem bija Eidriana Janesa (16-3) nokauts pret Toniju Kelliju (8-3). ASV cīkstonis Kellijs iepriekš bija nonācis uzmanības centrā, rupji izsakoties par brazīliešu tautu, un Janess solīja pretinieku nokautēt, to arī paveicot.

• Negaidītā vārdu apmaiņā iesaistījās vidējā svara cīkstonis Fils Hozs un komentētājs, bijušais UFC čempions Deniels Kormjē. Hozs pēc izcīnītās uzvaras pār Kormjē draugu Deronu Vinu uzsauca komentētājam, ka viņš izvēlējies nepareizo favorītu un pat piedāvāja cīnīties arī pašam Kormjē.

• Šonakt cīņu programmā bija paredzēts tikties arī UFC veterāniem Donaldam Seronem un Džo Lozonam, taču jau otro reizi īsā laikā cīņu nācās atcelt iepriekšējā vakarā. Ja pirmajā reizē slimības dēļ no cīņas nācās izstāties Seronem, tad šoreiz uzreiz pēc svēršanās procedūras ceļgala dislokāciju piedzīvoja Lozons.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/


Foto: UFC
3

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.
Šons O'Melijs pret Marlonu Veru. Foto: USA Today Sports/Scanpix
3

O'Melijs ar dominējošu sniegumu UFC299 ietvaros nosargā čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC299 cīņu vakarā svara kategorijā līdz 61.2 kilogramiem čempiona jostu nosargāja Šons O'Melijs, kurš pēc tiesnešu vienbalsīga lēmuma pārspēja Marlonu Vera.
Ilija Topurija. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Gruzīnu cīkstonis Topurija gāž no troņa ilggadējo UFC čempionu Volkanovski

Par jauno UFC čempionu pusvieglajā svarā kļuvis 27 gadus vecais un joprojām neuzveiktais gruzīnu cīkstonis Ilija Topurija (15-0), kurš ASV pilsētā Anaheimā nokautēja austrālieti Aleksanderu Volkanovski (26-4).