Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Vitakers ar lielisku sniegumu piecu raundu cīņā sakauj arī Gastelumu

Vitakers ar lielisku sniegumu piecu raundu cīņā sakauj arī Gastelumu
Roberts Vitakers. Foto: AFP/Scanpix

Trešo uzvaru pēc kārtas izcīnījis bijušais UFC vidējā svara čempions Roberts Vitakers (23-5), kurš šonakt Lasvegasā aizvadītā cīņu šova ''UFC on ESPN 22'' galvenajā duelī pieveica bijušo titula pretendentu Kelvinu Gastelumu (16-7).

Roberts Vitakers demonstrēja pārliecinošu sniegumu visas cīņas garumā, esot pārāks visos piecos raundos. Austrālijas cīkstonis teicami ieturēja distanci, tuvcīņā sagaidot pretinieku ar asu džebu un high kick spērieniem. Kelvinam Gastelumam tā arī neizdevās atrast veidu, kā šo pretinieka stratēģiju apiet - Vitakera pārsvars pieauga ar katru raundu.

"Šī bija ļoti grūta cīņa. Zinu, ka daudzi Kelvinam skatās pāri, ņemot vērā viņa vietu reitingā, bet, manuprāt, viņš ir viens no labākajiem cīkstoņiem divīzijā,'' pēc uzvaras izteicās bijušais UFC čempions Vitakers. Austrālijas cīkstonis, kurš 2019. gada rudenī zaudēja savu UFC titulu Izraelam Adesanjam, vidējā svara kategorijā ir reitinga numur viens, savukārt Gastelums pirms šīs cīņas atradās astotajā pozīcijā.

Cīņas ievadā gan viens, gan otrs cīkstonis apmainījās ar labiem trāpījumiem boksa apmaiņās, bet labāk dažādot savus uzbrukumus spēja Vitakers - bijušais čempions nedaudz pārsteidza Gastelumu ar spērienu pa galvu, bet pēc tam arī pārveda cīņu parterā. To pašu otrā raunda sākumā centās izdarīt arī Gastelums, taču nesekmīgi. Vitakers regulāri sadzēla pretinieku ar savu kreiso džebu, tomēr vairāk strādāja no distances, respektējot arī Gasteluma sitiena spēku.

Par to ASV cīkstonis atgādināja trešajā raundā, kad trāpīja labu sēriju, uz brīdi piespiežot Vitakeru atkāpties. Lai arī Vitakers joprojām tika turēts uz grauda, aizsardzībā Gastelumam bija lielas problēmas izvairīties no asā pretinieka džebu un spērieniem gan pa kājām, gan pa galvu. Ceturtajā raundā Vitakers teicami trāpīja pretiniekam ar aperkotu, Gastelumam gan sitienus apēdot un demonstrējot savu izturību.

Piektajā raundā Kelvinam vairs nebija ko zaudēt un vienīgā iespēja uzvarēt bija pabeigt cīņu priekšlaicīgi, taču to izdarīt Gastelums nespēja - Vitakers turpināja cīnīties gudri, raunda izskaņā tika pie takedown un parterā nokontrolēja savu pretinieku līdz cīņas beigām. Austrālietis uzvarēja ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem (50-45 x3).

Kopš sava titula zaudēšanas Vitakeram šī bija jau trešā uzvara pēc kārtas - viņš sakāvis vēl divus ''top 6'' vidējā svara reitinga cīkstoņus, proti, Darenu Tilu un Džaredu Kenonīru. Vēl viena teicama uzvara austrālieti padara par neapšaubāmu titula pretendentu. ''Viņš mani uzvarēja pirmajā reizē, bet man ir vēl daži triki, ko viņš nav redzējis,'' ziņu čempionam Adesanjam nodeva Vitakers. ''Manai nākamajai cīņai jābūt par titulu. Esmu to pelnījis."

Šova co-main event cīņā uzvaru smagsvaru duelī izcīnīja veterāns Andrejs Arlovskis (31-20), ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveicot Čeisu Šermanu (15-7). 42 gadus vecais baltkrievs Arlovskis, kurš savu debiju UFC piedzīvoja 2000. gadā un savulaik kļuvis arī par čempionu, šogad astoņstūrī kāpa jau otro reizi un apstiprināja, ka vēlas cīnīties vēl ilgi: "Cenšos atrast jebkuru iespēju, lai pierādītu, ka es neesmu beidzis. Mana nākotne ir Deinas Vaita un Mika Meinarda rokās. Ceru uz vēl pāris gadiem [UFC].

Interesanti, ka sākotnēji vakara otrajā galvenajā cīņā bija paredzēts tikties Džeremijam Stīvensam un Drakaram Klouzam, taču cīņas dienā tā tika atcelta - iemesls meklējams Stīvensa izdarībās pirms cīņas face-off pasākuma laikā, kad UFC veterāns negaidīti pagrūda savu pretinieku. Kā savā ziņā publikai pēc tam rakstīja Klouzs, no šī grūdiena viņš guvis kakla savainojumu: "Brīdī, kad mani pagrūda, uzreiz jutu, ka roka pēkšņi palikusi nejūtīga un kakls sasprindzis. To vakaru pavadīju, dzerot daudz ūdens, ēdot [daudz zaudēta svara, cenšoties iekļauties limitā] un staipoties. Pamodos ar migrēnu/galvassāpēm un nelabumu. UFC sagādāja man medikamentus, pāris stundas atpūtos, bet tad sāku vemt.'' Pēc tam Klouzs nonācis slimnīcā, savukārt viņa cīņa ar Stīvensu tikšot pārcelta uz vēlāku datumu.


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.