Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Muhamads revanšējas Lukem un izaicina Kovingtonu

Muhamads revanšējas Lukem un izaicina Kovingtonu
Belals Muhamads. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Septīto uzvaru pēc kārtas izcīnījis UFC pusvidējā svara divīzijas cīkstonis Belals Muhamads (21-3), kurš aizvadītajā naktī Lasvegasā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveica Visenti Luki (21-8-1). Muhamadam līdz ar to izdevās revanšēties par piedzīvoto sakāvi pirms sešiem gadiem.

• Muhamads un Luke pirmo savstarpējo dueli aizvadīja 2016. gadā, kad ātru uzvaru izdevās gūt brazīlietim Lukem, nokautējot pretinieku cīņas otrajā minūtē. Šoreiz virsroku guva palestīnietis Muhamads.

• 33 gadus vecais cīkstonis teicami neitralizēja pretinieka trumpjus un lika cīņai notikt pēc sava plāna. Muhamads parādīja, ka ir krietni progresējis, cīnoties stājā, kur ierasti ērtāk jūtas tieši Luke, bet Muhamada spējai pārvest cīņu parterā brazīlietis tā arī neatrada atbildi.

Teikdauns [takedown - cīņas pārvešana parterā, pretinieku nogāžot zemē] palestīnieti izglāba arī brīdī, kad svaru kausi jau šķietami sāka nosvērties Lukes pusē. Muhamads izlaida spēcīgu Lukes sitienu ar kreiso roku un jau saļodzījās kājās, tomēr īstajā brīdī spēja atrast iespēju pārvest cīņu parterā, kur jau jutās kā zivs ūdenī.

• Tieši Muhamada spiediens un pastāvīgā teikdauna iespējamība neļāva Lukem pa īstam "atvērties", kamēr Muhamadam tas nozīmēja iespēju kontrolēt notikumus oktagonā un atbildēt ar saviem sitieniem arī stājā.

• Noslēgumā lielu šaubu par ASV dzimušā palestīniešu cīkstoņa uzvaru neradās, un Muhamads izcīnīja savu septīto uzvaru pēc kārtas. Pirms šī dueļa Muhamads un Luke ieņēma attiecīgi sesto un piekto vietu UFC pusvidējā svara divīzijas reitingā, un pēc gūtā panākuma uzvarētājs lika noprast, ka turpinājumā mērķē uz visaugstāko plauktiņu.

• Muhamads uz cīņu izaicināja skandalozo Kolbiju Kovingtonu, divīzijas reitinga pirmo numuru. Kovingtona sakarā tiek runāts par iespējamu cīņu ar uzlecošo zvaigzni Hamzatu Čimajevu, tomēr viņš pats iepriekš izaicinājis Dastinu Porjē, kurš cīnās vienu svara kategoriju zemāk. "Nāc cīnīties ar īstu pusvidējā svara cīkstoni, gļēvuli," Kovingtonam sveicienu nodeva Muhamads.

• UFC bonusus par parādīto sniegumu aizvadītajā šovā saņēma arī Drakars Klouss, Andrē Fialju, kā arī Maira Silva un Vu Janana, kuru duelis tika novērtēts kā vakara labākā cīņa.

• Vieglā svara cīkstonis Klouss atgriezās oktagonā pēc divu gadu pārtraukuma, otrajā raundā sadauzot Brendonu Dženkinsu, bet pusvidējā svara kategorijas atlēts Fialju savā otrajā UFC cīņā pirmajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica Migelu Baezu.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.