Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

UFC plāno atsākt darbību 9. maijā ar trīs titulcīņām, lokācija joprojām nezināma

UFC plāno atsākt darbību 9. maijā ar trīs titulcīņām, lokācija joprojām nezināma
UFC vieglākā svara čempions Henrijs Sehudo. Foto: AFP/Scanpix

Pasaules vadošā MMA sporta organizācija UFC gatavojas atsākt cīņu rīkošanu un pārraidīšanu ar 9. maiju, turklāt tās varētu norisināties ASV iekšzemes teritorijā, kas Covid-19 izplatības dēļ nebija iespējams. Paredzams, ka atgriešanās šovs tiks nokomplektēts no vairākām jau iepriekš paredzētām cīņām, bet dažas nākušas klāt sarakstam no jauna, ietverot tādus cīkstoņus kā bijušie UFC čempioni Dominiks Kruzs, Entonijs Petiss.

Koronavīrusa izplatības dēļ UFC nācies atcelt 21. un 28. martā, kā arī 11. un 18. aprīlī paredzētos cīņu šovus, un pavisam droši, ka izpaliks arī 25. aprīlī un 2. maijā plānotie turnīri. ESPN ziņo, ka UFC plānos ir atsākt aktīvu darbību 9. maijā - šajā datumā sākotnēji bija paredzēts "UFC 250" cīņu vakars Sanpaulu, Brazīlijā, taču vīrusa radīto ierobežojumu dēļ par šādu ieceri nācās aizmirst. Arī šova pārcelšana uz citu lokāciju nebija iespējama opcija. Tikmēr šova norises arēna tika pārveidota par pagaidu slimnīcu no Covid-19 infekcijas cietušajiem.

UFC prezidents Deina Vaits jau iepriekš solījis, ka UFC būs pirmā profesionālā sporta līga, kas atsāks savu darbību, tomēr ambiciozā priekšnieka ceļā allaž pagadījušies dažādi šķēršļi. Lielākā problēma ir cīņu norises vietu atrašana. UFC bija tuvu tam, lai varētu cīņas rīkot noslēgta kazino kūrorta teritorijā, taču augstākstāvošas instances šādu iespēju izslēdza. Pēc Vaita vārdiem, joprojām spēkā ir mērķis cīņas rīkot uz kādas privātas salas: "Tur šobrīd būvē nepieciešamo infrastruktūru. Cīņu sala [šai vietai jau iegājies apzīmējums - no angļu valodas ''Fight Island"] ir pa īstam. Tur viss notiks un cīņas būs redzamas ESPN." Vairāki populāri cīkstoņi jau pauduši atbalstu šādai UFC iecerei.

Spekulācijas par turpmāko cīņu norises vietu joprojām turpinās. Portāls "mmafighting.com", atsaucoties uz UFC tuvu stāvošiem avotiem, ziņo, ka parādījušies vairāki varianti cīņas tukšu tribīņu priekšā rīkot arī ASV iekšzemē, neskatoties uz straujo Covid-19 izplatību šajā valstī.

Sportacentrs.com jau iepriekš ziņoja, ka Floridas štatā atkal dota atļauja rīkot profesionālā sporta turnīrus bez skatītāju klātbūtnes, turklāt jau sākot no šonedēļas profesionālā reslinga organizācija WWE atkal savus šovus tiešraidē pārraidīs televīzijā. Štata gubernators Rons Desantiss lēmumu komentēja sekojoši: "Nav publikas, līdz ar to iesaistīts maz cilvēku. Viena lieta, ko es atbalstu, ir tā, ka cilvēki ir izsalkuši pēc jauna satura [televīzijā]. Šāds periods modernās Amerikas vēsturē nav bijis, kad ir tik maz kā jauna. Nenotiks fanu pulcēšanās, bet, piemēram, ja NASCAR var uzrīkot sacīkstes, tās pārraidīt televīzijā bez lielas cilvēku drūzmēšanās, tad tā ir laba lieta. Es gribētu redzēt Taigeru Vudsu un Filu Mikelsonu spēlējam golfu, jo tā ir sociālā distancēšanās.'' UFC un Floridas štats nav svešinieki - iepriekš MMA cīņas zem UFC karoga notikušas gan Tampabejā, gan Orlando.

Tāpat šajā sakarā tiek piesaukts arī Nevadas štats, konkrēti - "UFC APEX" sporta bāze Lasvegasā. Šajā bāzē, kas oficiāli tika atklāta pagājušā gada 19. jūnijā, kopš tā brīža tiek rīkoti UFC cīkstoņu atlases turnīri "Dana White`s Tuesday Night Contender Series". Deina Vaits, kā ierasts, lieki nevilcinājās un solīja, ka jau maijā sāks tur rīkot cīņas: "Uzbūvējām APEX bāzi tieši laikā. Sākot ar nākamo mēnesi un tuvākajā nākotnē tur tiks rīkotas cīņas un pārraidītas tiešraidē." Šobrīd Nevadas štatā noteikti stingri ierobežojumi līdz 30. aprīlim, bet UFC sagaidot, ka tuvākā mēneša laikā tie pakāpeniski tiks atviegloti, kas ļautu rīkot cīņas bez skatītāju klātbūtnes.

Līdz ar to gaidāmā UFC šova 9. maijā lokācija vēl nav zināma, taču Vaits ESPN atklāja pašreizējo cīņu sarakstu. Galvenais duelis būs ''UFC 249'' šovā iepriekš paredzētā cīņa par vieglā svara divīzijas pagaidu čempiona titulu starp Toniju Fērgusonu (25-3) un Džastinu Geičī (21-2), bet kopumā gaidāmas veselas trīs titulcīņas.

Paredzēts, ka savu pirmo vieglākā svara titula aizstāvības cīņu pašreizējais čempions Henrijs Sehudo (15-2) aizvadīs pret ilggadējo šīs divīzijas čempionu Dominiku Kruzu (22-2). Sākotnēji Sehudo, kuram iepriekš piederēja arī UFC mušas svara tituls, gatavojās cīņai ''UFC 250'' ar leģendāro Žuzē Aldo, taču ceļošanas ierobežojumu dēļ Aldo spiests palikt Brazīlijā un gaidīt savu izdevību vēlāk. 34 gadus vecajam Kruzam galvenais šķērslis karjerā bijuši savainojumi - dažādu traumu dēļ amerikānis kopš 2011. gada aizvadījis tikai sešas cīņas, bet iepriekšējo - 2016. gadā, kad zaudēja sev piederošo titulu Koudijam Garbrantam.

Trešā titulcīņa paredzētajā šovā būs divu UFC divīziju čempiones Amandas Nunjesas (19-4) cīņa ar Felišu Spenseru (8-1). Tāpat jāizceļ vēl viens duelis, kurš iepriekš nebija paredzēts - veterāns Donalds Serone (36-14) divu karjeras norietā esošu, bet visnotaļ aizraujošu cīkstoņu divkaujā tiksies ar bijušo UFC čempionu Entoniju Petisu (22-10). Abi amerikāņi vienreiz savā starpā jau cīnījušies - 2013. gadā pirmajā raundā ar nokautu uzvaru izcīnīja Petiss. Jāatzīmē, ka Serone un Petiss cīnīsies pusvidējā svarā.

Pilns paredzēto 9. maija šova cīņu saraksts

Nr.CīņaSvara kategorija
1.Tony Ferguson vs. Justin GaethjeLightweight
2.Henry Cejudo vs. Dominick CruzBantamweight
3.Amanda Nunes vs. Felicia SpencerFeatherweight
4.Francis Ngannou vs. Jairzinho RozenstruikHeavyweight
5.Jeremy Stephens vs. Calvin KattarFeatherweight
6.Donald Cerrone vs. Anthony PettisWelterweight
7.Greg Hardy vs. Yorgan de CastroHeavyweight
8.Alexei Oleinik vs. Fabricio WerdumHeavyweight
9.Carla Esparza vs. Michelle WatersonStrawweight
10.Ronaldo “Jacare” Souza vs. Uriah HallMiddleweight
11.Vicente Luque vs. Niko PriceWelterweight
12.Charles Rosa vs. Bryce MitchellFeatherweight

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2020/4/...
https://www.espn.com/mma/ufc/story/...
https://www.mmafighting.com/2020/4/...


, 2020-04-15 13:26, pirms 4 gadiem
nehuja cards
, 2020-04-15 13:57, pirms 4 gadiem
Tas UFC var vienreiz beigt dir*t par atsākšanos? Nav viņi nekādi dievi, lai kaut ko tādu varētu organizēt šobrīd. Kladzina vairāk nekā pagalma omes bez jēgas
, 2020-04-15 14:00, pirms 4 gadiem
Ja Fergusons/Gaethje cīņa joprojām ir ieplānota, tas nozīmē, ka tomēr tiek plānots Habiba/Konora revanšs
, 2020-04-15 14:12, pirms 4 gadiem
Dāvis_P rakstīja: Ja Fergusons/Gaethje cīņa joprojām ir ieplānota, tas nozīmē, ka tomēr tiek plānots Habiba/Konora revanšs
Nē. Khabibs tagad necīnīsies, jo sāksies ramadāns
, 2020-04-15 14:17, pirms 4 gadiem
Ja tiešām būs šitāds figtcard, tad jādomā, vai šitas gadījumā nebūs labākais šovs MMA vēsturē. Kādas cīņas paliek ārpus main card. PPV buyrate rekords, domāju, viennozīmīgi kritīs.

Atbildot "Dāvis_P" - Par Habiba/Konora revanša plānošanu smagi šaubos. Ja Fergusonam un Gaethje ir parakstīts līgums par viņu dueli, tad nedomāju, ka UFC var tik vienkārši to cīņu atcelt. Tikpat labi par Habiba/Konora revanšu varēja domāt arī tad, kad Poirier/Holloway cīnījās par interim jostu.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.