Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Smagā cīņā Adesanja pēc punktiem pieveic Vitakeru un nosargā UFC titulu

Smagā cīņā Adesanja pēc punktiem pieveic Vitakeru un nosargā UFC titulu
Izraels Adesanja izpilda sitienu. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Ceturto reizi savu UFC vieglākā svara čempiontitulu aizstāvējis Izraels Adesanja (22-1), "UFC 271" šova galvenajā cīņā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pieveicot Robertu Vitakeru (24-6). Karjeras lielāko uzvaru izcīnīja smagsvars Tajs Tuivasa (15-3), ar lielisku nokautu izslēdzot UFC nokautu rekordistu Deriku Lūisu (26-9).

# Ja pirmajā savstarpējā cīņā Adesanja ar Vitakeru tika galā bez lielam problēmām, nokautējot pretinieku otrajā raundā, tad revanša duelī nigērietim nācās rakt dziļi, cīņai ievelkoties pilnu piecu raundu garumā.

# Visi trīs tiesneši noslēgumā saskaitīja punktus par labu čempionam, tomēr sīkstais Vitakers pēc rezultātu paziņošanas izteicās, ka, viņaprāt, izdarījis pietiekami, lai uzvarētu.

# Par, iespējams, spilgtāko vakara momentu gan parūpējās austrāliešu smagsvars Tajs Tuivasa, otrajā raundā nokautējot Deriku Lūisu.

Vidējā svara titulcīņā ļoti veiksmīgs pirmais raunds padevās Adesanjam, kuram izdevās ar teicamu kreisās rokas sitienu arī nosūtīt pretinieku nokdaunā. Vitakers lielu uzsvaru centās likt uz cīņas pārvešanu parterā, taču Adesanja sevi neļāva viegli nogāzt un noturēt zemē.

Pēc pārliecinoši zaudēta pirmā raunda arvien labāk cīņā gan iejutās Vitakers, un turpinājumā tā izvērtās arvien līdzvērtīgāka. Adesanja lielu uzsvaru lika uz spērieniem pa pretinieka kāju, savukārt Vitakers turpināja izpildīt teikdaunus un stājā atbildēt ar pretuzbrukumiem - mērķi atrada austrālieša sitieni ar kreiso roku, bet atbildēja arī Adesanja.

Noslēgumā ar 49-46, 48-47 un 48-47 par uzvarētāju tika atzīts esošais vidējā svara čempions. "Zināju, ka viņš nāks ar visu, kas viņam ir, jo iepriekšējoreiz es viņam visu atņēmu. Viņam nebija, ko zaudēt. Kā jau teicu, esmu čempions, tāpēc, ja gribi, tad saņem," pēc uzvaras pauda Adesanja.

Vitakers tikmēr atzina, ka, pēc viņa domām, esot izdarījis pietiekami, lai uzvarētu, un ka ir apmierināts ar savu sniegumu: "Kā saka - neatstāj to tiesnešu ziņā. Esmu priecīgs, ka izliku visu savu sirdi."

Par, iespējams, spilgtāko momentu "UFC 271" šovā gan parūpējās austrāliešu smagsvars Tajs Tuivasa, kurš otrajā raundā nokautēja amerikāni Deriku Lūisu. Cīņā, kur tiekas divas no smagākajām rokām smagsvaru divīzijā, cits iznākums bija maz ticams, tomēr šoreiz upura lomā nācās palikt tieši UFC nokautu rekordistam Lūisam - liktenīgs izrādījās Tuivasas elkonis tuvcīņā. Pēc izlaistā sitiena Lūiss nogāzās zemē ar seju pa priekšu. Tuivasa uzkrājis piecu uzvaru sēriju, visas izcīnot ar nokautu.

Lielu uzvaru izcīnīja arī vidējā svara cīkstonis Džareds Kanonīrs (15-5), otrajā raundā ar tehnisko nokautu pieveicot Dereku Bransonu (23-8). Ļoti ticams, ka tieši šī uzvara Kanonīram dos biļeti uz titulcīņu, kļūstot par nākamo Izraela Adesanjas pretinieku.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/


, 2022-02-13 09:56, pirms 2 gadiem
Es saprotu,ka Bispings ir Izija fans bet nu cmon.Sāc taču komentēt kaut cik adekvāti.
Klausīties Bispingu ar DC ir neiespējami.
Tuivasa turpina rullēt
, 2022-02-13 10:29, pirms 2 gadiem
Tuivasa malacis, lika pretī un nolika. Vitakeram baig grūti gāja tikt tuvumā Adesanjam, noturet pie zemes ar nebija spējigs, vārdsakot MW valda Adesanja.
, 2022-02-13 12:17, pirms 2 gadiem
Adesanja ir gejs!
, 2022-02-13 13:39, pirms 2 gadiem
BostonGreen#7 rakstīja: Es saprotu,ka Bispings ir Izija fans bet nu cmon.Sāc taču komentēt kaut cik adekvāti.
Klausīties Bispingu ar DC ir neiespējami.
Tuivasa turpina rullēt
Klausīties viņus var, kaut ar Bispings un DC nu abi ir tik pārliecināti par sevi, ka dažreiz šķiet, ka piemirst, ko īsti viņi šobrīd dara (sevišķi, kad kāds grib kaut ko mikrafonā pateikt, šie regulāri vienkārši aizgriežas un iet prom pofigā).

Bija cerība uz tiesnešiem, taču, kā parasti nekā, tomēr ja čelendžers nav galvastiesu pārāks, tad čempim jostu nost nekad neņem, lai arī čempis neko neizdarīja, reāli pirmais raunds un pāris calfkick...

Tuivasam durability ir vienkārši fantastiska, kā viņš Dereka belzienus vēl pirmājā raundā izturēja... Nu būtu protams super ja viņam padotos arī Frensis )

Kanoniers izturēja un beigās pavisam nepažēloja Bransonu, tie trīs elkoņi bija nasty.

Un kā vēl nepieminēt Bobiju, nu vienkārši boksa paraugstunda ))) Bija iespēja atsist pretinieka kājas, bet viņam tas neinteresēja.. classy

Kopumā neslikts turnīrs
, 2022-02-13 15:27, pirms 2 gadiem
H3lp^ rakstīja: Tuivasa malacis, lika pretī un nolika. Vitakeram baig grūti gāja tikt tuvumā Adesanjam, noturet pie zemes ar nebija spējigs, vārdsakot MW valda Adesanja.
Ne tikai norurēt pie zemes, bet gandrīz visi takedown mēģinājumi bija neveiksmīgi. Tajos divos raundos, kur bija veiksmīgi, tur arī atdeva raundu tiesneši.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.