Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Revanšs: Adesanja un Vitakers mainītās lomās vēlreiz cīnīsies par UFC titulu

Revanšs: Adesanja un Vitakers mainītās lomās vēlreiz cīnīsies par UFC titulu
Roberts Vitakers un Izraels Adesanja abu pirmajā cīņā. Foto: AFP/Scanpix

Hjūstonā, ASV šonakt gaidāms "UFC 271" cīņu šovs, kura galvenais notikums būs vidējā svara čempiona Izraela Adesanjas (21-1) cīņa pret bijušo titula īpašnieku Robertu Vitakeru (23-5). Cīņu šovu tiešraidē pārraidīs "Go3" televīzija internetā.

# Adesanjam un Vitakeram šī būs revanša cīņa. Abi pirmoreiz tikās 2019. gada rudenī, kad Adesanja otrajā raundā pretinieku nokautēja, gāžot austrālieti no čempiona troņa.

# Kopš tā laika Adesanja savu vidējā svara titulu aizstāvējis trīs reizes, pieveicot Joelu Romero, Paulo Kostu un Marvinu Vetori.

# Vitakers tikmēr no piedzīvotās neveiksmes atguvies ar trīs uzvaru sēriju, pēc punktiem sakaujot Džaredu Kenonīru, Darenu Tilu un Kelvinu Gastelumu.

# Šāds sniegums ļāvis Vitakeram atgūt pirmo vietu vidējā svara divīzijas reitingā un nopelnīt iespēju atgūt sev reiz piederējušo jostu.

"UFC 243" šovā 2019. gada rudenī, kad Melburnā risinājās Vitakera un Adesanjas pirmā cīņa, Nigērijā dzimušais Jaunzēlandes pārstāvis vēl bija ceļā uz virsotni un atradās pagaidu čempiona statusā, savukārt Vitakers bija izturējis divus piecu raundu karus cīņās ar jau pieminēto Romero, joprojām saglabājot čempiona jostu. Tomēr austrālietim savu skatītāju priekšā nācās no tās šķirties, ciešot zaudējumu ar nokautu otrajā raundā. Ļoti tuvu šādam iznākumam Vitakers gan bija arī pirmā raunda izskaņā, taču tad atskanēja signāls par raunda beigām.

"Ko esmu iemācījies no iepriekšējās cīņas? To, ka viņam ir diezgan grūti iesist," preses konferencē pirms gaidāmā revanša izteicās Vitakers. "Patraucēja arī lielais spiediens. Tagad viss ir ļoti labi, esmu apmierināts ar ielikto darbu un panākto progresu. Gaidu, kad varēšu atkal stāties viņam pretī un padarīt savu darbu."

32 gadus vecais Adesanja par UFC čempionu kļuva divu gadu laikā [kopš debijas UFC], un ātri kļuva arī par vienu no lielākajām UFC zvaigznēm. Pirms gaidāmās cīņas vidējā svara divīzijas valdnieks noslēdza arī jaunu līgumu ar organizāciju - otru ienesīgāko visā UFC, piekāpjoties tikai Konoram Makgregotram. Īrs, kurš pēdējo gadu laikā oktagonā bijis redzams neregulāri, savā "Twitter" kontā apsveica Adesanju ar jauno līgumu.

"Īsts atpazīst īstu. Novērtēju visu, ko Konors ir paveicis šī sporta labā. Vai viņš patīk vai ne, Konors ir pacēlis latiņu, un šis sports ir labāks, pateicoties viņam," Makgregora sveicienu novērtēja Adesanja. Gaidāmajā cīņu vakarā visi skatieni atkal būs pievērsti tieši vidējā svara čempionam. "Spiediens rada dimantus. Tā ir īpaša sajūta, un esmu pie tās pieradis," teica Adesanja.

Tieši pirms "UFC 271" galvenās cīņas oktagonu ieņems smagsvari, kuru cīņā labāk nemirkšķināt - Deriks Lūiss (26-8) un Tajs Tuivasa (14-3). Lūiss savā iepriekšējā cīņā aizvadītā gada nogalē sasniedza UFC rekordu, gūstot 13. uzvaru ar nokautu, savukārt Tuivasa šādā veidā guvis sešas no savām septiņām uzvarām UFC. Kad austrālietim tika uzdots, vai, viņaprāt, šī cīņa ievilksies ilgāk par pirmo raundu, Tuivasa atbildēja īsi: "Nu, diezin vai."

28 gadus vecais smagsvars ieguvis fanu simpātijas ne tikai savu nokautu, bet arī savdabīgā uzvaras atzīmēšanas rituāla dēļ.

Šova galvenās cīņas, sākot no 5:00 rītā pēc Latvijas laika, tiešraidē būs vērojamas "Go3" platformā internetā. Adesanjas un Vitakera duelis varētu sākties ap 7:00 rītā, taču tas atkarīgs no iepriekšējo cīņu iznākuma.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/mma/news/...


, 2022-02-12 19:03, pirms 2 gadiem
Vienā laikā ar hokeju
Ceru redzēt alus dzeršanu no kedas
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.