Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Cirkunovs komentē gaidāmo cīņu un atgūšanos pēc bicepsa plīsuma

Cirkunovs komentē gaidāmo cīņu un atgūšanos pēc bicepsa plīsuma
Mihails Cirkunovs. Foto: twitter.com/mmajunkie

Naktī uz svētdienu Lasvegasā savu pirmo cīņu kopš 2019. gada rudens aizvadīs vienīgais latviešu UFC cīkstonis Mihails Cirkunovs (15-5), kurš tiksies ar amerikāni Raienu Spanu (18-6). "Abi esam atlētiski, ar smagu roku un labām prasmēm parterā,'' par gaidāmo dueli preses konferencē izteicās Cirkunovs.

34 gadus vecais Mihails Cirkunovs piedzīvojis lielāko dīkstāves periodu savā cīkstoņa karjerā. Kā atklāja viņš pats tad pusotru gadu ilgā prombūtne saistīta ar savainojumiem: "Ir tā, kā ir. Nevarēju cīnīties, pelnīt iztiku, darīt to, kas man patīk. Tajā pašā laikā - tas noticis gadā, kad viss bijis slēgts, Covid-19 situācijas un ceļošanas ierobežojumu dēļ daudziem nebija iespēju trenēties ierastajos apstākļos."

Cirkunovam arī tika jautāts, kā viņš aizpildījis laiku, dziedējot savainojumu, un centies tik un tā progresēt kā cīkstonis: "Ir daudz lietu, ko vari darīt, lai nodarbinātu savu prātu un kļūtu labāks - vari mācīties, apmeklēt treneru seminārus, skatīties cīņas. Arī es, protams, šīs lietas darīju."

Latvijā dzimušais cīkstonis atklāja, ka pagājušā gada sākumā guvis bicepsa plīsumu, pēc kā veikta arī operācija: "Atjaunošanās process bija grūts, jo tā ir mana pirmā īstā trauma. Vajadzēja tam veltīt pietiekami daudz laika, lai funkcionalitāte un spēks būtu tādā pašā līmenī kā iepriekš. Tikai tad atkal kāpu astoņstūrī. Tagad viss ir kārtībā, un es pat jūtu, ka tas [bicepss] ir vēl spēcīgāks nekā pirms tam."

"2020. bija slikts gads daudziem cilvēkiem, un noteikti esmu viens no viņiem. Tagad tas ir garām, esmu priecīgs būt šeit un sagādāt lielisku cīņu,'' pauž cīkstonis. Savu iepriekšējo cīņu Cirkunovs aizvadīja 2019. gada septembrī, kad pirmajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu pieveica par vienu no lielākajiem pussmagā svara divīzijas talantiem uzskatīto 25 gadus veco Austrālijas cīkstoni Džimiju Krutu.

Tagad Cirkunovs atgriezies apritē, tiekoties ar ASV pārstāvi Raienu Spanu nedēļas nogalē gaidāmā "UFC Fight Night" šova otrajā galvenajā duelī, kas norisināsies "UFC APEX'' hallē Lasvegasā. UFC pussmagā svara divīzijas reitingā Cirkunovs ieņem 11. pozīciju, bet Spans - 13.

Lūgts komentēt gaidāmo dueli, latvietis atzina, ka panākums tajā ļautu atgādināt divīzijai par sevi. "Tas ir co-main event [otra galvenā cīņa] pret ļoti sīkstu pretinieku, kurš ir prasmīgs visur. Manuprāt, izskatāmies līdzvērtīgi - abi esam atlētiski, ar smagu roku un prasmēm parterā," teica Cirkunovs, kurš prognozēja, ka cīņā būs redzams pa daļai no visiem MMA elementiem - gan cīņa stājā, gan parterā, "es domāju, ka jūs redzēsiet pilnvērtīgu pussmagā svara cīņu."

Piecus gadus jaunākais Spans UFC cīnās kopš 2018. gada un iekrājis 4-1 bilanci. Amerikānis sāka savas UFC gaitas ar četru uzvaru sēriju, bet pirmo zaudējumu piedzīvoja iepriekšējā cīņā pērnā gada septembrī ar nokautu pret Džoniju Volkeru, kura rēķinā ir pirmā raunda nokauts arī pret Cirkunovu.

"Mans pretinieks ir ļoti bīstams - atlētisks, stiprs, prasmīgs visos elementos un vispusīgs cīkstonis. Manuprāt, Raienam Spanam vajadzētu būt augstāk reitingā, nekā viņš ir šobrīd, salīdzinot ar dažiem citiem, kas piedzīvoja lielu lēcienu uz augšu. Viņš man ir liels izaicinājums un uztveru to ļoti nopietni. Tā būs smaga cīņa mums abiem," teica Cirkunovs, kurš atzina, ka galvenais ir būt pacietīgam un neiesaistīties atklātā kautiņā.

Mihails Cirkunovs ir tikai otrais Latvijas cīkstonis, kuram bijušas līgumattiecības ar UFC. 1997. gadā zem šīs organizācijas karoga vienu dueli aizvadīja divkārtējais Eiropas čempions amatieru boksā Jurijs Vauļins (0-1). Kopš tūkstošgades sākuma Rīgā dzimušais un bērnību pavadījušais sportists mitinājās Toronto, taču šobrīd jau divarpus gadus par savu dzīvesvietu sauc Lasvegasu.

Savu debiju pasaules vadošās MMA sporta organizācijas rindās Mihails jeb Miša Cirkunovs piedzīvoja 2015. gadā, un UFC karjeras ievadā uzkrāja četru uzvaru sēriju. Pēc tam gan uzvaras mijušās ar zaudējumiem, un pussmagā svara cīkstoņa bilance UFC tagad ir 6-3. Starp Cirkunova lielākajiem panākumiem jāmin jau pieminētā uzvara pār Džimiju Krutu, kā arī šī brīža divīzijas reitinga devītā numura Ņikitas Krilova pieveikšana 2016. gada nogalē.

Pagājušonedēļ "UFC 259'' šovā pussmagā svara UFC titulu nosargāja čempions Jans Blahovičs, kurš pēc punktiem pieveica vidējā svara divīzijas titula īpašnieku Izraelu Adesanju. Cirkunovs gan atzina, ka cīņas iznākums viņu nav pārāk uztraucis: "Manuprāt, tas kopumā ir lieliski šim sportam. Tas parāda, ka - uzvari vai zaudē - pussmagajā svarā var notikt jebkas. Tā ir spēcīga divīzija ar labiem cīkstoņiem."

"Es uzskatu, ka tā ir viena no spēcīgākajām divīzijām UFC. Šeit ir ļoti prasmīgi cīkstoņi, ļoti atlētiski, eksplozīvi un ātrāki par smagsvariem, bet ar tikpat daudz spēka. Svarā līdz 93 kg [pussmagā svara limits] cīnījušies leģendāri cīkstoņi - Džons Džounss, Deniels Kormjē. Manuprāt, tā ir viena no spēcīgākajām divīzijām - arī tāpēc, ka tajā esmu es," izteicās Cirkunovs.

"Kamēr necīnījos, man bija iespēja kārtīgāk izpētīt divīziju, visus cīkstoņus, novērtēt, ko es varētu pret viņiem izdarīt. Tas vairāk atvēra man acis un parādīja, pie kā jāpiestrādā. Viss bija kārtībā - pārāk par to [ka nevaru cīnīties pats] nepārdzīvoju, nekritu depresijā. Joprojām trenējos, kā vien varēju, un veltīju uzmanību katram pussmagā svara cīkstonim."

Vienu no zaudējumiem UFC Cirkunovs piedzīvojis pret Gloveru Tešeiru, kurš gatavojas kā nākamais aizvadīt titulcīņu pret čempionu Blahoviču. Brazīliešu veterāns Cirkunovu pirms nedaudz vairāk kā trīs gadiem sakāva pirmajā raundā ar tehnisko nokautu. Latviešu cīkstonis paredzēja, ka tieši Tešeiram varētu izdoties gāzt Blahoviču no čempiona troņa: "Tā ir ļoti interesanta cīņa - grūta priekš abiem. Manuprāt, Blahovičs ir labāks stājā, bet Tešeiram ir labākas brīvās cīņas iemaņas. Blahovičs ir lielisks čempions, bet viņam priekšā ir ļoti liels izaicinājums - pat lielāks nekā cīņa pret Adesanju."

Pandēmijas laikā Cirkunovs nav cīnījies, līdz ar to cīņa pret Spanu būs viņa pirmā pieredze, aizvadot UFC cīņu bez skatītāju klātbūtnes. Pats cīkstonis gan izteicās, ka tas pat varētu viņam nākt par labu: "Varēšu palikt savā galvā un nesekot pūlim, jo dažreiz tas var mani uzvilkt, likt izdarīt kādas nevajadzīgas kustības, kas pēc tam var izvērsties par kļūdām. Es domāju, ka tas man nāks tikai par labu."

"Pat ja esi čempions, ejot uz cīņu, jūti nervozitāti - tā ir normāla reakcija. Manuprāt, ar manu galvu šobrīd viss ir ļoti labā kārtībā - esmu nervozs, bet ne tik ļoti kā iepriekš. Varu domāt skaidri. Tas man noteikti palīdzēs," atzīst Cirkunovs.

"UFC Fight Night 187" šovs risināsies naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika un tiešraidē tiks pārraidīts "Go3" televīzijā. Vakara galvenais duelis būs divu pusvidējā svara cīkstoņu iznāciens - pirmo cīņu pēc teju divu gadu pauzes aizvadīs astoņu uzvaru sēriju uzkrājušais Leons Edvardss (18-3), tiekoties ar Belalu Muhamedu (18-3).

Izmantotie resursi:
https://mmajunkie.usatoday.com/2021...


, 2021-03-11 14:20, pirms 3 gadiem
Veiksmi Misham! Uzvaras gadījumā noteikti gribēs atriebt zaudējumu Oezdemiram, kas varētu būt ļoti skatāma cīņa, par cik Volkans ir pēc zaudējuma un motivāciju nebūtu jāmeklē
, 2021-03-11 20:50, pirms 3 gadiem
Būs interesanti redzēt cik no teiktā būs redzams būrī kad sāksies cīņa. Cirkunovs man patīk,par uzvaru
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.