Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Makgregors un Porjē Lasvegasā tiksies triloģijas noslēguma cīņā

Makgregors un Porjē Lasvegasā tiksies triloģijas noslēguma cīņā
Dastins Porjē un Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix

Šonakt Lasvegasā risināsies “UFC 264” cīņu šovs, kura vakara nagla būs vieglā svara cīkstoņu Konora Makgregora un Dastina Porjē duelis. Līdzšinējās divās savstarpējās cīņās īrs un amerikānis uzvaras dalījuši uz pusēm, un sagaidāms, ka triloģijas noslēdzošās cīņas uzvarētājs tiks pie iespējas atkal cīnīties par UFC čempiona jostu.

ASV cīkstonis Dastins Porjē un Īrijas pārstāvis Konors Makgregors pirmoreiz UFC oktagonā tikās jau tālajā 2014. gadā – tolaik Makgregors vēl bija tikai pašā ceļa sākumā uz superzvaigznes statusu, bet Porjē vēl tikai tuvojās elitei. “UFC 178” šovā spīdēja Makgregors, nokautējot Porjē jau cīņas otrajā minūtē. Jāatzīmē, ka tā cīņa vēl norisinājās pusvieglajā svarā (līdz 65,8 kg). Revanšs pienāca septiņus gadus vēlāk – šā gada janvārī Abū Dabī otrajā raundā ar tehnisko nokautu jau triumfēja Porjē. 32 gadus vecais amerikānis aizvien ir vienīgais MMA cīkstonis, kurš spējis Makgregoru nokautēt.

Uzreiz pēc tam, kad tiesnesis pēc uzvaras iepriekšējā cīņā pacēla Porjē roku, pasludinot viņu par uzvarētāju, Dastins uz pirkstiem parādīja rezultātu – viens pret vienu. “American Top Team” cīkstonim pēc karjeras lielākās uzvaras priekšā bija izvēle par savu nākamo soli – triloģijas noslēgums ar Makgregoru vai cīņa ar brazīlieti Čārlzu Oliveiru par tobrīd vakanto vieglā svara čempiontitulu. Porjē izšķīrās par labu variantam, kas, visticamāk, būs krietni ienesīgāks arī finansiālā ziņā, turklāt šī Dastinam var kļūt par iespēju “nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu”.

“Viņš tika kritizēts par to, ka neizvēlējās titulcīņu. Viņš pavisam noteikti rīkojās pareizi – šai cīņai bija jānotiek,” par Porjē izteicās UFC prezidents Deina Vaits, piebilstot, ka gaidāmās cīņas uzvarētājs būtu nākamais rindā uz tikšanos ar jauno UFC vieglā svara divīzijas (līdz 70,3 kg) čempionu Oliveiru: “Es tā domāju. Akmenī nekas nav iecirsts. Pēc šīs cīņas var notikt jebkas – kas zina, bet tas būtu likumsakarīgi.”

Porjē savulaik izdevies tikt pie vieglā svara pagaidu titula, vēlāk cīņā par pilnvērtīgo čempiona statusu piekāpjoties Habibam Nurmagomedovam, bet divīzijas karaļa tronī noteikti kāro atgriezties arī bijušais pusvieglā un vieglā svara čempions Makgregors. 32 gadus vecajam īram gan bija ko teikt arī visiem pārējiem cīkstoņiem: “Piekāst viņus visus. Mēģini būt jauks pret viņiem, palīdzēt aiz žēluma, bet piekāst visus. Tā nu tas ir. Nāku pēc viņiem visiem.” Konors šobrīd UFC vieglā svara kategorijas reitingā ieņem piekto, bet Dastins – pirmo vietu.

Jāatgādina, ka aizvien savu lielāko karjeras daļu Makgregors ir pavadījis pusvieglajā svarā, bet vieglajā aizvadījis tikai trīs UFC cīņas, kurās īram ir negatīva bilance (1-2). Vienīgā uzvara svarā līdz 70,3 kilogramiem Makgregoram atnesa UFC titulu, 2016. gadā sakaujot tā brīža čempionu Ediju Alvaresu. Porjē šajā svarā uzkrājis krietni lielāku pieredzi un arī kopumā cīnījies biežāk. Amerikāņa rēķinā ir uzvaras pār pieciem cīkstoņiem, kas savulaik bijuši UFC čempioni – Entoniju Petisu, Džastinu Geičī [pagaidu čempiontituls], Ediju Alvaresu, Maksu Holoveju un arī Makgregoru.

Pirmajā Makgregora un Porjē duelī īru cīkstonis iemina savu uzvaras taciņu jau pirms cīņas sākuma, ar dažādiem izteikumiem un provokācijām pamatīgi palienot pretiniekam zem ādas. “Tolaik biju ļoti jauns, un tas mani stipri ietekmēja. Tagad mentāli esmu pavisam citā vietā un man tas vienkārši vairs nerūp,” septiņus gadus senos notikumus komentējis Porjē. Otrajā cīņā no īra bravūras un trash talk nebija ne miņas, izrādot nepieredzētu cieņu pretiniekam, taču, pēcāk piedzīvojot zaudējumu, šoreiz kameru un fanu pūļa priekšā atkal Makgregors centās sarīkot šovu, netrūka kaitināšanas un dažādu apvainojumu. Pēc svēršanās procedūras Konors solīja Dastinu nogalēt: “Pēc 16 stundām šis cilvēks iemācīsies, ka, necienot cita laipnību un uzdodot to par vājību, ir jāmaksā. Rīt likšu viņam par to samaksāt ar dzīvību – un es tā arī domāju. Rīt oktagonā tu būsi miris.”

Porjē gan nešķita no tā ietekmējies, laižot pretinieka vārdus sev gar ausīm: “Tas neko nenozīmē. Tas ir troksnis.” Pēc vakar aizvadītās preses konferences amerikānis izteicās, ka, viņaprāt, no Makgregora puses šī bijusi mākslīga cenšanās atkal uzburt “veco auru”. “Man bija sajūta, ka redzu čali, kurš nav pārliecināts par sevi, cenšas sevi uzkurināt. Zināju, ka viņš izturēsies traki, bet redzēt viņu miesā lika man sajusties labi, jo redzēju, ka viņš vairs nav tas, kas bija.”

Makgregora un Porjē dueli, tāpat kā pārējās “UFC 264” main card cīņas, no 5:00 svētdienas rītā tiešraidē translēs “Go3” interneta televīzija. Pirms galvenā dueļa astoņstūrī kāps vieni no labākajiem pusvidējā svara divīzijas cīkstoņiem – bijušie titula pretendenti Gilberts Bērnss un Stīvens Tompsons. Tāpat darbībā būs redzama arī viena no UFC uzlecošajām zvaigznēm – Šons O`Melijs. Cītīgākajiem cīņu sporta sekotājiem netrūks arī saistošu cīņu šova undercard, kur piedalīsies tādi cīkstoņi kā Karloss Kondits, Raiens Hols, Mišels Pereira un citi.

”UFC 264” cīņu saraksts

Nr.Cīņa
13.Dustin Poirier vs. Conor McGregor
12.Gilbert Burns vs. Stephen Thompson
11.Tai Tuivasa vs. Greg Hardy
10.Irene Aldana vs. Yana Kunitskaya
9.Sean O’Malley vs. Kris Moutinho
8.Carlos Condit vs. Max Griffin
7.Niko Price vs. Michel Pereira
6.Ryan Hall vs. Ilia Topuria
5.Trevin Giles vs. Dricus Du Plessis
4.Jennifer Maia vs. Jessica Eye
3.Omari Akhmedov vs. Brad Tavares
2.Zhalgas Zhumagulov vs. Jerome Rivera
1.Hu Yaozong vs. Alen Amedovski

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2021/7/...
https://www.mmafighting.com/2021/7/...
https://www.mmafighting.com/2021/7/...
https://www.mmafighting.com/2021/7/...


, 2021-07-10 15:45, pirms 3 gadiem
prelimi labāki nekā main card
, 2021-07-10 16:03, pirms 3 gadiem
H3lp^ rakstīja: prelimi labāki nekā main card
Tas tiesa! Bet main cardā varētu būt episkāki finiši manuprāt.
Manas prognozes:
O'Malley
Kunitskaya
Tuivasa
Wonderboy
Poirier
, 2021-07-10 17:47, pirms 3 gadiem
Gregors
Burns
Tai
Aldana
Mailijs
price vs pereira fight of the night un ceru uz pereiru, tas tiešām ir monstrs…
, 2021-07-10 18:12, pirms 3 gadiem
Dzivnieki
, 2021-07-10 20:57, pirms 3 gadiem
Nedomāju, ka Makgregors šoreiz būs labāks. Visās malās to vien skandina, ka nu jau saņemsies un nu tik būs, bet mans viedoklis ir tāds, ka nu jau par vēlu.
, 2021-07-10 21:43, pirms 3 gadiem
left_hook rakstīja: Nedomāju, ka Makgregors šoreiz būs labāks. Visās malās to vien skandina, ka nu jau saņemsies un nu tik būs, bet mans viedoklis ir tāds, ka nu jau par vēlu.
Viņš noteikti būs labāks.Viņa problēma ir lielie pārtraukumi starp cīņām un pašam sava galva.
Pēc visas lielās naudas iegūšanas viņam vairs nav īsti tā sava grūdiena,kas palīdzēja uzkāpt pašā augšā.
Uz iepriekšējo cīņu jau viņam nebija īsti plāna.Gandrīz izslēdza Dastinu,bet gandrīz neskaitās.Kāju viņam ar apstrādāja nenormāli un nemainīja vispār stājas veidu visu cīņu.
, 2021-07-10 22:22, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Viņš noteikti būs labāks.Viņa problēma ir lielie pārtraukumi starp cīņām un pašam sava galva.
Pēc visas lielās naudas iegūšanas viņam vairs nav īsti tā sava grūdiena,kas palīdzēja uzkāpt pašā augšā.
Uz iepriekšējo cīņu jau viņam nebija īsti plāna.Gandrīz izslēdza Dastinu,bet gandrīz neskaitās.Kāju viņam ar apstrādāja nenormāli un nemainīja vispār stājas veidu visu cīņu.
Šeit jau Tu arī apstiprini manus vārdus, bet ar to arī tas viss ir interesanti, skatīsimies kā būs
, 2021-07-10 22:24, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Viņš noteikti būs labāks.Viņa problēma ir lielie pārtraukumi starp cīņām un pašam sava galva.
Pēc visas lielās naudas iegūšanas viņam vairs nav īsti tā sava grūdiena,kas palīdzēja uzkāpt pašā augšā.
Uz iepriekšējo cīņu jau viņam nebija īsti plāna.Gandrīz izslēdza Dastinu,bet gandrīz neskaitās.Kāju viņam ar apstrādāja nenormāli un nemainīja vispār stājas veidu visu cīņu.
Tās atrunas viņam ir miljons un viena pēc katras zaudētās cīņas (kā jau lielākajai daļai, kura uzskata, ka ir labāki kā viņi ir), šoreiz, ka Pakjao cīņai gatavojās, tāpēc liels uzsvars uz boksa stāju, ko pieminēji, un nauda nedaudz galvā sakāpa. Kaut ko no tā visa cirka spriest, ka Konors šoreiz ir gatavs vai labāks ir absurdi, pretējā nometne tajā pašā laikā redzēja Konora samāksloto preses konferences parodiju, kur čalis centās ar varu atgriezties jaunībā, un uzskata, ka Konors ir tāds pats, ja ne sliktāks kā pirms #2, tā ka te tikai laiks rādīs, abiem ir vienlīdz lielas iespējas, Dastinam galvenais izturēt pirmos 3 raundus.
, 2021-07-10 22:41, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Gandrīz izslēdza Dastinu,bet gandrīz neskaitās.
https://www.youtube.com/watch?v=ZJ7...
Vari lūdzu pateikt kurā minūtē to var redzēt?
, 2021-07-10 22:58, pirms 3 gadiem
ZIWRAV rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=ZJ7...
Vari lūdzu pateikt kurā minūtē to var redzēt?
Neatceros un neskatīšos vēlreiz,bet pats Dastins teica,ka viņam nav bijis tālu līdz KO
, 2021-07-10 23:46, pirms 3 gadiem
bij bij 1 raundā 2ajā cīņā nedaudz saļodzījās Dustins
, 2021-07-10 23:55, pirms 3 gadiem
kad bija palikušas 1:16, Dimants sajuta to sitienu, bet nu labs žoklis čalim
, 2021-07-11 08:42, pirms 3 gadiem
Wonderbojam laikam jāmet miers.Žēl nepacēla jostu virs galvas.
Būtu bijuši normāli tiesneši būtu pacēlis jostu pret Vudliju vienā no back to back cīņām.
Bet nu tāpat čalis nekad nav izvairījies no cīņām.
Foto: UFC
3

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.
Šons O'Melijs pret Marlonu Veru. Foto: USA Today Sports/Scanpix
3

O'Melijs ar dominējošu sniegumu UFC299 ietvaros nosargā čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC299 cīņu vakarā svara kategorijā līdz 61.2 kilogramiem čempiona jostu nosargāja Šons O'Melijs, kurš pēc tiesnešu vienbalsīga lēmuma pārspēja Marlonu Vera.
Ilija Topurija. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Gruzīnu cīkstonis Topurija gāž no troņa ilggadējo UFC čempionu Volkanovski

Par jauno UFC čempionu pusvieglajā svarā kļuvis 27 gadus vecais un joprojām neuzveiktais gruzīnu cīkstonis Ilija Topurija (15-0), kurš ASV pilsētā Anaheimā nokautēja austrālieti Aleksanderu Volkanovski (26-4).