Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

UFC rekordistam Kovbojam Seronem kārtējais zaudējums

UFC rekordistam Kovbojam Seronem kārtējais zaudējums
Donalds Serone. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Piekto zaudējumu pēc kārtas piedzīvojis pazīstamais UFC aizvadīto cīņu un uzvaru rekordists Donalds Serone (36-16), kuru pirmajā raundā ar tehnisko nokautu šonakt Lasvegasā notikušajā UFC cīņu šovā sakāva Alekss Morono (19-7).

Šova galvenajā cīņā tikās Mišela Vatersona (18-9) un Marina Rodrigesa (14-1-2). Pilnus piecus raundus garā cīņā pārāka izrādījās Rodrigesa, izcīnot uzvaru ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem. 34 gadus vecajai cīkstonei šis bija otrais panākums pēc kārtas, savukārt gadu vecākā Vatersona cieta trešo zaudējumu iepriekšējās četrās cīņās.

Brazīliete pakāpeniski kāpināja cīņas tempu, sākumā labi strādājot no distances, un Rodrigesas spēcīgie sitieni ātri ieguva Vatersonas respektu. Rodrigesa bija agresīva arī klinčā un otrā raunda beigās pretinieces seju jau rotāja asiņu tērcīte. ASV cīkstone uzņēma daudz sitienu, bet ceturtajā raundā pirmoreiz spēja pārvest cīņu parterā. Rodrigesa nonāca briesmās piektā raunda sākumā, kad mājas atrada Vatersonas spērieni galvā un ķermenī, satraumējot pretinieces žokli. Brazīliete gan sakoda zobus un neatkāpās, izturot un novedot cīņu līdz uzvarai.

Sākotnēji gan vakara galvenā dueļa pozīcija tika atvēlēta vīriešu vieglākā svara divīzijas cīkstoņiem, pēc divu gadu diskvalifikācijas par dopinga lietošanu ar dueli pret eksplozīvo Koriju Sendheigenu atgriežoties Tīdžejam Dilašovam. Tomēr gūta savainojuma dēļ bijušais UFC čempions Dilašovs bija spiests no cīņas izstāties. Šī gan bija tikai viena no vairākām cīņām, kas dažādu iemeslu dēļ no ''UFC on ESPN 24'' šova saraksta tika izsvītrota - kopā atceltas tika piecas cīņas, tai skaitā divu UFC leģendu Donalda Serones un Djego Sančesa tikšanās, nedēļu pirms paredzētās cīņas dienas Sančesu atbrīvojot no UFC līguma.

Līdz ar to 38 gadus vecais Donalds Serone (36-16) tika pie jauna pretinieka Aleksa Morono (19-7) personā. Astoņus gadus jaunākais Morono radušos iespēju arī teicami izmantoja, sakaujot Seroni jau pirmajā raundā. Tā izskaņā Kovbojs izlaida vairākus Morono sitienus, kas piespieda pieredzējušo cīkstoni atkāpties, un arī pats ne ar ko nespēja atbildēt. Kājās gan Serone spēja noturēties, taču astoņstūra tiesnesim ar redzēto pietika, lai cīņu apturētu.

Amerikāņu cīkstonis, kurš UFC cīnās jau desmito gadu, joprojām ir organizācijas uzvarām bagātākais cīkstonis (23), kā arī ieņem dalītu pirmo vietu visvairāk zem UFC karoga aizvadīto cīņu (37) sarakstā ar savu tautieti Džimu Milleru. Tomēr iepriekšējās sešās cīņās Serone nav ticis pie nevienas uzvaras [5 zaudējumi un 1 cīņas iznākums - neizšķirts - anulēts]. Jau pēc Kovboja iepriekšējā iznāciena UFC prezidents Deina Vaits deva mājienu, ka varbūt būtu laiks kārt cimdus uz nagliņas, tomēr pats cīkstonis līdz šim šādu iespēju noraidījis.

Uz panākumu takas šovakar atgriezās Nīls Magnijs (25-8), kurš divu pusvidējā svara divīzijas reitinga top 10 atlētu cīņā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pārspēja Džefu Nīlu (13-4). Pēc iepriekš gūtās septiņu uzvaru sērijas amerikānim šis bija otrais zaudējums pēc kārtas, savukārt Magnijs pirms tam bija piedzīvojis vienu zaudējumu - gada sākumā cīņā ar Maiklu Kiesu.

Pilnu trīs raundu garumā Magnijs nodemonstrēja labāku izturību un uzbruka ar lielāku intensitāti - attiecībā pret Džefa Nīla izdarītajiem sitieniem ar draudīgu spēku, tas šoreiz bija noteicošais faktors. Magnijs bija aktīvs arī klinčā, labi ieturēja distanci un turēja pretinieku uz grauda ar kombinācijām. ''Izturība ir kļuvusi par vienu no maniem ieročiem. Laiku no laika pierādās, ka tas man palīdz izcīnīt uzvaras,'' pēc cīņas atzina Magnijs.

Ar uzvaru pēc pusotru gadu ilgas pauzes cīņu apritē atgriezās vieglā svara cīkstonis Gregors Gilespī (14-1), kurš otrajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica Djego Fereiru (17-4). 34 gadus vecais Gilespī nebija cīnījies kopš 2019. gada novembra, kad cieta smagu zaudējumu ar nokautu - ar teicamu spērienu galvā toreiz amerikānim pirmo un līdz šim arī vienīgo zaudējumu karjerā sagādāja Kevins Lī.

''Šis man bija kaut kas īpašs,'' pēc šonakt izcīnītās uzvaras izteicās Gilespī. "Man bija jānogurst, lai nogurtu arī viņš. Es viņu piespiedu padoties. Es piespiežu padoties daudzus, bet manā izpildījumā jūs to [padošanos] neredzēsiet." Gilespī un Fereira demonstrēja savas prasmes greplingā, cīnoties par pozīciju, kur tomēr pārāks bija neatlaidīgais amerikānis. Otrā raunda beigās Fereira tika iesprostots un pēc vairākiem Gilespī sitieniem cīņa tika apturēta. Brazīlijas cīkstonim Fereiram pēc sešu uzvaru sērijas šis bija otrais zaudējums pēc kārtas.

''UFC on ESPN 24'' rezultāti

Nr.Cīņa (uzvarētājs pasvītrots)MetodeRaunds (min.)
9.Marina Rodriguez - Michelle WatersonDecision (unanimous)5 (5:00)
8.Alex Morono - Donald CerroneTKO (punches)1 (4:40)
7.Neil Magny - Geoff NealDecision (unanimous)3 (5:00)
6.Marcos Rogerio de Lima - Maurice GreeneDecision (unanimous)3 (5:00)
5.Gregor Gillespie - Diego FerreiraTKO (punches)2 (4:51)
4.Phil Hawes - Kyle DaukausDecision (unanimous)3 (5:00)
3.Michael Trizano - Ludovit KleinDecision (unanimous)3 (5:00)
2.Jun Yong Park - Tafon NchukwiDecision (majority)3 (5:00)
1.Carlston Harris - Christian AguileraTechnical sub. (anaconda choke)1 (2:52)


, 2021-05-10 07:41, pirms 3 gadiem
Gilespī cīņa bija laba,kovbojs=pensija,smagsvari bij sūds un pie fitnesistēm aizmigu
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.