Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Oliveira turpina dominēt vieglajā svarā un pirmajā raundā piebeidz arī Geičī

Oliveira turpina dominēt vieglajā svarā un pirmajā raundā piebeidz arī Geičī
Džastins Geičī padodas Čārlza Oliveiras žņaugšanas paņēmienam. Foto: USA Today Sports/Scanpix

11. uzvaru pēc kārtas izcīnījis brazīlietis Čārlzs Oliveira (33-8), kurš “UFC 274” šova galvenajā cīņā ar žņaugšanas paņēmienu pieveica amerikāni Džastinu Geičī (23-4). Lai arī no sava vieglā svara titula Oliveiram nācās šķirties neiekļaušanās svarā dēļ, brazīlietis apliecināja, ka šobrīd ir labākais divīzijā un nopelnīja iespēju jau nākamajā cīņā šobrīd vakanto čempiona jostu atgūt.

• Pirms cīņas tā brīža čempions Oliveira par 0,2 kg pārsniedza pieļaujamo vieglā svara robežu (70,3 kg), līdz ar to brazīlietim nācās no jostas šķirties, un uzvaras gadījumā pie titula varēja tikt tikai Geičī.

• Tomēr arī karjeras otrajā titulcīņā eksplozīvajam amerikānim neizdevās kļūt par čempionu, jo savu reputāciju oktagonā atkal apliecināja Oliveira. Brazīlietis izcīnīja 19. priekšlaicīgo uzvaru karjerā, vēl vairāk uzlabojot sev piederošo UFC rekordu.

• Otrā vakara titulcīņā par jauno čempioni dāmām kļuva Karla Esparza (20-6), kurai gan izteikti garlaicīgā cīņā pēc punktiem izdevās pārspēt Rouzu Namajunas (12-5).

• Par spilgtu uznācienu atkal parūpējās vieglā svara cīkstonis Maikls Čendlers (23-7), kurš ar brutālu nokautu otrajā raundā sakāva Toniju Fērgusonu (26-7).

Čārlza Oliveiras un Džastina Geičī cīņa aizritēja tieši tādā manierē, kā bija gaidīts. Jau ar pirmajām sekundēm abi iesaistījās nesaudzīgās sitienu apmaiņās, divus nokdaunus ātri gūstot, iespējams, vieglā svara divīzijas smagākā sitiena īpašniekam Geičī.

Tomēr Oliveira turpināja sev ierastajā garā, un atguvās pēc abiem nokdauniem. Tad brazīlietis kārtējo reizi apliecināja, ka nokauta spēks ir arī viņam, un ar teicamu labo krosu jau nolika uz dēļiem Geičī. Oliveira uzreiz gāja pēc žņaugšanas paņēmiena, ko brīdi vēlāk arī izdevās paveikt, liekot pretiniekam padoties.

Otrajā “UFC 274” titulcīņā par jauno čempioni svara kategorijā līdz 51,2 kg kļuva pieredzējusī Karla Esparza, ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveicot Rouzu Namajunas. Saskaitīt punktus tiesnešiem un noteikt uzvarētāju gan nebija viegls uzdevums, jo piecu raundu garumā, līdzjutēju ūjināšanas pavadītas, abas cīkstones kopā izdarīja vien 30 (!) sitienu, nevēloties iesaistīties tikpat kā nekādās apmaiņās un gaidot viena uz otru.

Šāda cīņas gaita gan beigās nostrādāja par sliktu lietuviešu izcelsmes ASV cīkstonei Namajunas – gan pati Rouza, gan viņas treneri bija pārliecināti par uzvaru, un Namajunas demonstrēto sniegumu, taču realitātē nekas par to neliecināja. Nevarētu gan apgalvot, ka arī Esparza būtu paveikusi ko ļoti vairāk, tomēr par neizšķirtu netika lemts, amerikānietei kļūstot par jauno čempioni. UFC titulu Esparza atguva pēc astoņu gadu pārtraukuma, kad arī toreiz titulcīņā tika pieveikta Namajunas.

Ja Namajunas un Esparzas cīņa izvērtās par vilšanos, tad Tonija Fērgusona un Maikla Čendlera duelis pirms tam sagādāja uguņošanu – ar traku nokautu vienu no karjeras spilgtākajām uzvarām izcīnīja Čendlers, otrā raunda sākumā trāpot pretiniekam nevainojamu spērienu no apakšas tieši pa žokli, momentā Fērgusonam izslēdzot gaismas.

Pieredzējušais amerikānis nogāzās zemē ar seju pa priekšu un vēl kādu brīdi palika guļam, tiesa, pēc tam tika uz kājām. Jāatzīmē, ka pirmajā raundā nokdaunā tika nosūtīts tieši Čendlers, kurš izlaida teicamu Fērgusona sitienu ar kreiso roku, taču ātri atguvās. Ilggadējam vieglā svara divīzijas bubulim Fērgusonam šis bija jau ceturtais zaudējums pēc kārtas, savukārt Čendlers pēc pievienošanās UFC izcīnījis otro uzvaru četrās cīņās.


, 2022-05-08 08:26, pirms 2 gadiem
Viss šovs bija +/- ir paredzētajiem iznākumiem,bet...
Ko pie velna Rose un viņas komanda gribēja šādi izdarīt?
Par tādu cīņu abām varētu iedot zaudējumu..Hz kad pēdējo reizi kāds ir pacēlis jostu bez DQ darot tik maz.Reāli stāv abas uz apskaujas visu cīņu
, 2022-05-08 08:30, pirms 2 gadiem
Olivera ir vienkārši fantastisks, lielisks cīņu vakars, jeb rīts..
Ja neskaita Rozes cīņu.
, 2022-05-08 08:30, pirms 2 gadiem
BostonGreen#7 rakstīja: Viss šovs bija +/- ir paredzētajiem iznākumiem,bet...
Ko pie velna Rose un viņas komanda gribēja šādi izdarīt?
Par tādu cīņu abām varētu iedot zaudējumu..Hz kad pēdējo reizi kāds ir pacēlis jostu bez DQ darot tik maz.Reāli stāv abas uz apskaujas visu cīņu
Tur pat īsti apskaušanās nebija. Pastaiga pa ringu. Gan jau nevienai no viņām pulss nebija lielāks par 90.
Chandlers un Oliveira visu cieņu, spēcīgi!
, 2022-05-08 08:32, pirms 2 gadiem
Geičī droši vien kādu laiku nerunās sūdus, lai gan saprotams ka tav ir pirms cīņas elements
, 2022-05-08 09:23, pirms 2 gadiem
Kādam bez manis neliekas, ka Oliveira nav čempiona materiāls? Pretinieks Oliveiram iedod žoklī, kurš izskatās ir no kautkāda ārpusplanētas materiāla, tad gūst pārliecību un iekrīt lamatās, jo domā ka:"salikšu garumzīmes un būs ahujena". Tā tas bija pret - Chandler, Poirier, Gaethje. kur cīņā uz dēļiem pabija 2+ reizes, bet beigās cīņa beidzas priekšlaicīgi par labu Oliveirai.
Viņam(Oliveirai) ir straikings, grapplings, chins bet aizsardzība pēdējo pārbauda pārāk riskanti. Atliek kādam tik "tīrāk iežvadzināt" un būs K.O. , bet tā - maločiks. Chandlers arī kautkā nepārliecina, chins visulaiku spīd, bet atšķirībā no Oliveiras, tas ir daudz trauslāks.
Nav saprotams kapēc krievam islamam nedod iespēju, laigan krievs, bet izskatās ar labāku potenciālu, kā savulaik tas bija kebabam.
, 2022-05-08 09:47, pirms 2 gadiem
pirtnieksda12 rakstīja: Kādam bez manis neliekas, ka Oliveira nav čempiona materiāls? Pretinieks Oliveiram iedod žoklī, kurš izskatās ir no kautkāda ārpusplanētas materiāla, tad gūst pārliecību un iekrīt lamatās, jo domā ka:"salikšu garumzīmes un būs ahujena". Tā tas bija pret - Chandler, Poirier, Gaethje. kur cīņā uz dēļiem pabija 2+ reizes, bet beigās cīņa beidzas priekšlaicīgi par labu Oliveirai.
Viņam(Oliveirai) ir straikings, grapplings, chins bet aizsardzība pēdējo pārbauda pārāk riskanti. Atliek kādam tik "tīrāk iežvadzināt" un būs K.O. , bet tā - maločiks. Chandlers arī kautkā nepārliecina, chins visulaiku spīd, bet atšķirībā no Oliveiras, tas ir daudz trauslāks.
Nav saprotams kapēc krievam islamam nedod iespēju, laigan krievs, bet izskatās ar labāku potenciālu, kā savulaik tas bija kebabam.
Oliveira tuvojas Habiba titula aizstāvēšanas rekordam,bet tu stāsti,ka viņš nav.. ! Izlaiž par daudz,tas fakts. Kāds iežvadzinās? Stiprāk par Geidži un Čendleru šai divīzijā nesit neviens,to jau tā kā bija jāsaprot,pat Porjē nesanāca ar sērijām paņemt! Taču tiek galā,pretēji tam,kā bija karjeras sākumā/vidū,kad viņu jau norakstīja,kā nespējīgu uzvarēt lielās cīņas. Mahačevam jāuzvar vismaz vēl viena cīņa,pirms saņot par titulu. Priekšā ir Darjušs.
Par sieviešu titulcīņu esmu šokā,tādu sūd.u izspiest jāmāk.... biju sajūsmā,kad to atņēma Rozai! Visu laiku tā arī neiebraucu - kā viņas gals iedomājās uzvaru,PAR KO????
Tonija žēl nedaudz,laiks aiziet. Diemžēl viņš ir tik nenormāls,ka diezgan ticami nonāks psihenē vai cietumā bez iespējas nolaist tvaiku TV
, 2022-05-08 09:53, pirms 2 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Oliveira tuvojas Habiba titula aizstāvēšanas rekordam,bet tu stāsti,ka viņš nav.. ! Izlaiž par daudz,tas fakts. Kāds iežvadzinās? Stiprāk par Geidži un Čendleru šai divīzijā nesit neviens,to jau tā kā bija jāsaprot,pat Porjē nesanāca ar sērijām paņemt! Taču tiek galā,pretēji tam,kā bija karjeras sākumā/vidū,kad viņu jau norakstīja,kā nespējīgu uzvarēt lielās cīņas. Mahačevam jāuzvar vismaz vēl viena cīņa,pirms saņot par titulu. Priekšā ir Darjušs.
Par sieviešu titulcīņu man nav ko teikt,bet es biju sajūsmā,kad to atņēma Rozai! Visu laiku tā arī neiebraucu - kā viņas gals iedomājās uzvaru,PAR KO????
Tonija žēl nedaudz,laiks aiziet. Diemžēl viņš ir tik nenormāls,ka diezgan ticami nonāks psihenē vai cietumā bez iespējas nolaist tvaiku TV
+1. Šodien jau īstenībā Olivera Geičī satricināja ar pirmo sitienu pirms pats uzrāvās. Fantastisks cīkstonis, ar ļoti bagātu uzbrukuma arsenālu visos departamentos. Pēc loģikas jau Oliveram vajadzētu dot pretī Makačevu un miers, jo pārējie titula pretendenti jau rindiņā piebeigti😁 Ka pretargumentu tam redzu vienīgi to lai arī Islamam ir 10 uzvaru sērija, vienīgais reitinga cīkstonis kas uzvarēts bijis Hūkers un neviens reāls pretendents Dariušuma esot trauma kas šogad liegšot pat piedalīties, tā kā atkrīt
, 2022-05-08 10:12, pirms 2 gadiem
Extra svars palīdzēja
, 2022-05-08 16:10, pirms 2 gadiem
Nu un vai bija jēga riskēt ar svaru? Būtu par pus kilo vieglāks, tāpat uzvarētu... un arī jostu paturētu... a tagad savas mulķības dēļ jāgaida līdz nākamajai cīņai...
, 2022-05-08 19:26, pirms 2 gadiem
jurkoo rakstīja: +1. Šodien jau īstenībā Olivera Geičī satricināja ar pirmo sitienu pirms pats uzrāvās. Fantastisks cīkstonis, ar ļoti bagātu uzbrukuma arsenālu visos departamentos. Pēc loģikas jau Oliveram vajadzētu dot pretī Makačevu un miers, jo pārējie titula pretendenti jau rindiņā piebeigti😁 Ka pretargumentu tam redzu vienīgi to lai arī Islamam ir 10 uzvaru sērija, vienīgais reitinga cīkstonis kas uzvarēts bijis Hūkers un neviens reāls pretendents Dariušuma esot trauma kas šogad liegšot pat piedalīties, tā kā atkrīt
Nevienu krievu nelaist tuvumā UFC. Lai cīnās Kamčatkā ar savējiem!

Jau cik nedēļas brīnos, ka tos urloīdus pielaiž pie cīņām. Tā jau sanāk - nauda nesmird.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.