Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Oliveira neiekļaujas svara limitā un zaudē UFC čempiona jostu

Oliveira neiekļaujas svara limitā un zaudē UFC čempiona jostu
Čārlzs Oliveira. Foto: AP/Scanpix

UFC vieglā svara čempions Čārlzs Oliveira šodien aizvadītajā svēršanās ceremonijā pirms UFC274 cīņu vakara, kurā sacentīsies pret Džastinu Geičī, arī ar atkārtotu mēģinājumu neiekļāvās svara limitā un attiecīgi zaudēja savu čempiona jostu.

Čārlzs Oliveira svēršanās ceremonijā uzrādīja svaru 70.5 kg, kas bija nedaudz virs šīs svara kategorijas ierobežojuma (70.3kg). Viņam tika dota stunda laika, lai veiktu atkārtotu svēršanos, taču arī otrajā reizē viņa svars pārsniedza ierobežojumu.

Tas nozīmēja, ka Oliveira vairs nevar pretendēt uz vieglā svara kategorijas čempiona titulu. Viņa cīņa pret Džastinu Geičī gan tāpat notiks, taču tajā par čempionu varēs tikt kronēts tikai Geičī, kurš iekļāvās svara limitā. Savukārt, ja uzvarēs Oliveira, tituls kļūs vakants.

Brazīlijas cīkstonis Oliveira ir vairāku UFC rekordu īpašnieks. Viņš par vieglā svara divīzijas čempionu kļuva pirms gada, ieņemot Habiba Nurmagomedova atbrīvoto troni. Oliveira titulcīņā pieveica Maiklu Čendleru, bet pēc tam decembrī aizstāvēja titulu, piespiežot padoties Dastinu Porjē. Šajā nedēļas nogalē bija paredzēta viņa otrā titula aizstāvēšanas cīņa.

Taču Oliveira pieteicies citam titulam, proti, viens no neveiksmīgākajiem tvītiem sociālajos tīklos – pāris stundas pirms svēršanās ceremonijas viņš publicēja ierakstu ar vārdu "svars" un atzīmētu melnbaltu ķeksīti tam blakus, acīmredzot gatavojoties, kad varēs pie šī vārda atzīmēt, ka lieta paveikta.


, 2022-05-06 22:41, pirms 2 gadiem
Vajadzēja apmatojumu nodzīt
, 2022-05-06 22:57, pirms 2 gadiem
Jēga riskēt mēģināt noturēt pilnīgi precīzu max atļauto svaru, un tad šādi aprauties...

Anyway, diez ko viņš visu to stundu darīja, ka svaru vispār nenometa? Būtu paskraidījis vai tā intensīvāk pavingrojis, gan jau būtu tos 0.2 kg nometis...
, 2022-05-06 23:11, pirms 2 gadiem
Stulbums! 200 gramu asiņu noliet valadzēja, ja izčurāt nespēja.
, 2022-05-06 23:32, pirms 2 gadiem
Būtu pļūtas zāles iedzēris
, 2022-05-07 01:35, pirms 2 gadiem
Pilnīgs sviests, nesaprotami… Reāli Oliveira, manuprāt, ir cienījamākais čempions starp visām divīzijām… Nu whatever, galvenais lai uzvar. Ja uzvarēs noteikti nākamā titulcīņa būs ar Mahačevu un tas diemžēl būs ļoti sarežģīts uzdevums…
, 2022-05-07 07:15, pirms 2 gadiem
petravicus rakstīja: Jēga riskēt mēģināt noturēt pilnīgi precīzu max atļauto svaru, un tad šādi aprauties...

Anyway, diez ko viņš visu to stundu darīja, ka svaru vispār nenometa? Būtu paskraidījis vai tā intensīvāk pavingrojis, gan jau būtu tos 0.2 kg nometis...
Dumiķīti,tie kuri startē šai svarā ikdienā ir 80+ kilo. Bija jau metis visu ko varēja,kaut kas aizgāja greizi,jo vispār svara zaudēšana UFC ir ļoti atstrādāta lieta. Trakākie cilvēki ir metuši tuvu 25% no savas masas uz cīņu.
Slikti,ka nav titula,cīņa gan neinteresantāka nepaliks.
Oliveira zaudēs ĻOTI daudz naudas - ap 30% viņa honorāra ies Geidži ( viņš var arī atteikties no cīņas šī iemesla dēl,noteikumi to akceptē) arī visi potenciālie bonusi aizies Geidži. Vēl jautājums vai līgumā nav sankcijas,ja esi čempis un neiekļaujies svarā. Domāju,ka ir. Nekas,intriga NR2 paliek,proti - El Kuku ir kaut kas palicis,jeb viņš ir beidzies. Jābūt labi,Čendlers viņam īstais parinieks kaut kam trakam...
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.